Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Hoofddorp Pioniers wint overtuigend in Amersfoort
English

AMERSFOORT - Hoofddorp Pioniers sloeg vroeg toe op een koude donderdagavond (11 april) bij Quick Amersfoort en zou een overtuigende 11-6 winst gaan boeken.

Pioniers stond na drie innings al met 6-0 voor en met 10-1 halverwege de achtste inning, maar slaagde er niet in de wedstrijd af te sluiten via de mercy-regel.

De Hoofddorpse ploeg sloeg 'slechts' acht honkslagen, maar bereikte het honk regelmatig, want drie van de vijf Quick-pitchers gooiden twaalfmaal vier wijd.

In hun eerste series won Pioniers tweemaal van DSS, terwijl Quick tweemaal verloor van Twins Oosterhout.

(11 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Pioniers opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Taylor Clemensia. Beide punten waren onverdiend, nadat lead-off hitter Mark Smit drie slag had gekregen, maar honk bereikte via een doorgeschoten bal. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Raul Jacobs en Nolan Beugeling (met één uit) beiden vier wijd kregen. Het eerste punt werd even later gescoord na een wilde worp en met twee uit kwamen de honken wederom vol te staan na vier wijd voor Tyler Boersma. Het volgende punt kwam hierna tot stand op een doorgeschoten bal. Pioniers kreeg de honken weer vol toen Clemensia zijn vierde vrije loop weggaf aan Joey de Koning, maar de drie lopers bleven achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

Pioniers voegde drie runs toe in de tweede inning. De honken kwamen snel vol te staan toen Duco Nuijten en Mark Smit een honkslag sloegen en Raul Jacobs een stootslag-honkslag liet noteren. Nolan Beugeling volgd met een puntscorende honkslag, wat leidde tot een werperswissel. Brian van Laar nam het over en zag een grounder van Jelle Kroft eindigen in een gedwongen nul, maar ook weer een punt. Met twee uit werd nog een punt toegevoegd op een honkslag van Tyler Boersma.

Met twee uit in de derde inning en Duco Nuijten (vier wijd-gestolen honk) op het tweede honk, leverde Raul Jacobs een puntscorende honkslag af om de voorsprong op te voeren naar 6-0.

Pioniers verhoogde de stand naar 8-0 in de 1e5 met het scoren van twee onverdiende punten. Met één uit kregen Duco Nuijten en Mark Smit vier wijd. Een fout op een grounder van Raul Jacobs en een klap van Nolan Beugeling stelden de twee lopers daarna in staat tot scoren te komen.

Intussen had Lars Huijer opnieuw een prima heuvel-optreden als startende pitcher voor Pioniers. In zijn eerste start een week geleden gooide de rechtshander 12 keer drie slag en stond drie honkslagen toe in zes innings, maar had toen een 'no-decision' in de 4-2 winst tegen DSS. Vanavond schakelde Huijer wederom 12 slagmensen met drie slag uit in zes innings en dit keer stond hij maar twee honkslagen toe en was hij wel de winnende werper.

...Lars Huijer had 12 strikeouts voor tweede keer op rij...
(© Foto: Robert Bos)
Maar Quuick wist wel in scoringspositie te komen op Huijer in drie van de zes innings die hij gooide. Met twee uit in de tweede sloeg Remian Denis een honkslag en kreeg Jordy Burger vier wijd, maar Huijer sloot af met een strikeout. In de derde slagbeurt bereikte Kevin Windster Adelina het tweede honk op een fout en kreeg Jordy Berkhout vier wijd. Met één uit schoven de twee op na een wilde worp, maar bleven achter. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde en vijfde inning sloeg Rachid Engelhardt een honkslag met één uit in de zesde, maar hij strandde op het derde honk.

In de 2e7, met een 8-0 achterstand, scoorde Quick hun eerste punt op nieuwe pitcher Nick Loos. Met één uit en een loper op het eerste honk kregen Kevin Windster Adelina en Joran Berkhout vier wijd. Met de honken vol en twee uit werd het punt gescoord na vier wijd voor Rachid Engelhardt. Maar drie lopers bleven achter toen een gedwongen nul de slagbeurt afsloot.

Pioniers liet ook drie lopers achter in de 1e8, maar voegde toen ook weer twee punten toe zonder het slaan van een honkslag op nieuwe pitcher Jasper Popken. Met één uit en een loper op het eerste honk kregen Jorrit Penseel en Joey Eeman beiden vier wijd. Een 'force play-grounder' van Tyler Boersma en vier wijd voor Joey de Koning brachten daarna twee lopers binnen.

Quick kwam voor de tweede maal tot scoren in de 2e8 toen Remian Denis een honkslag sloeg op reliever Nathan Diaby en scoorde toen Jan-Willem Geerts het honk bereikte na een fout met twee uit.

Pioniers pakte het punt gelijk terug in de negende op Mark Kolner toen Bodhi de Vreede begon met een honkslag, het tweede honk stal en scoorde op een 2-out single van Jorrit Penseel.

Nu met een 11-2 achterstand kwam ook Quick tot een rally in de 2e9 op Daniël Vos en scoorde vier punten. Joran Berkhout en Sam van der Ploeg begonnen met vier wijd, waarna Rachid Engelhardt een RBI-double sloeg. Later in de slagbeurt werd een punt gescoorde op een honkslag van Remia Denis, vier wijd met volle honken voor Jordy Burger en een 'force play-grounder' van Jan-Willem Geerts. Met de honken vol eindigde de wedstrijd met een pop-fly.Quick Amersfoort - Hoofddorp Pioniers 6-11
RHE
Hoofddorp Pioniers231020021-1182
Quick Amersfoort000000114-652
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-0)61232--

Nick Loos1-4-11

Nathan Diaby12-11-

Daniël Vos1-4244

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Taylor Clemensia, L (0-2)1 (*)14453

Brian van Laar554231

Jasper Popken1-----

Mitchell Berghmans124-2-

Mark Kolner12-211
(*) - Clemensia gooide op vier slagmensen in de tweede inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Yme van der Lugt, 1B-John Beltman, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Norbert van Oosterhout.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Leo Cremer.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:09 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 11° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.