Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS wint nipt van Twins Oosterhout in series-finale
English

HAARLEM - DSS nam driemaal de leiding en won nipt met 3-2 van Twins Oosterhout op zondag (12 mei) in de derde en laatste wedstrijd van hun series.

DSS nam de leiding in de derde en zevende inning, maar Twins kwam beide keren langszij. In de achtste inning bleek driemaal scheepsrecht, want DSS wist de minimale voorsprong dit keer vast te houden. Met de winst voorkwam DSS een '3-game sweep'.

In de opener op donderdagavond begon Twins de 3-game series met een 6-3 overwinning in een wedstrijd die na acht complete innings eindigde vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel.

Op zaterdag kwam Twins Oosterhout al vroeg tot scoren en boekte een overtuigende 12-5 winst. Twins scoorde hun 12 punten in de eerste drie innings. Met de winst vierde Twins Oosterhout het 50-jarig jubileum van de club.

(12 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
In een 'close game' met een aantal 'close calls' ging het scoreverloop over en weer.

DSS kwam dicht bij het openen van de score in de tweede helft van de tweede inning op starter Thomas Roijers. Met één uit sloeg Leandro Anasagasti een honkslag, waarna hij veilig het twede honk bereikte toen Roijers een foute aangooi maakte op een 'force play-grounder' van Runai Coran. Hierna sloeg Tino van Erk een honkslag door de linkerkant van het infield. Hoewel de bal in kort linksveld terecht kwam werd Anasagasti doorgestuurd, maar kwam te kort en werd uitgeschakeld op de plaat.

DSS scoorde daarna hun eerste punt in de derde inning, waarin de Twins-verdediging driemaal in de fout ging. Koen Werkman opende met vier wijd. Hij stal vervolgens het tweede honk en schoof op naar het derde honk toen daar een foute aangooi op volgde. Even later scoorde Werkman toen een pop-fly van Devano Pieter in de volgende fout eindigde. Pieter ging kort erna uit bij een steelpoging. Volgende slagman Mitchel Dautzenberg kwam op het honk na de derde fout in de inning, maar de slagbeurt eindigde toen Brian Raap in een dubbelspel sloeg.

DSS liet twee lopers achter in de vierde inning. Met twee uit sloegen Runai Coran en Tino van Erk beiden een honkslag, maar een gedwongen nul sloot de inning af.

DSS kwam weer in scoringspositie in de zesde. Met één uit sloeg Koen Halderman een honkslag, net als Runai Coran met twee uit, maar zij strandden.

Twins kwam voor het eerst in scoringspositie in de 1e4 op starter Sander Helmendach. Met één uit sloeg Max Kops een tweehonkslag, maar hij werd op het tweede honk uitgeschakeld via een pick-off van Helmendach.

...Runai Coran, op de foto in actie voor Storks,...
...sloeg een beslissende homerun voor DSS...
(© Foto: Henk Seppen)
Twins kwam kwam daarna langszij in de 1e7. Met één uit sloeg Yuki Yoshimura een honkslag, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een tweehonkslag van pinch-hitter Shurman Marlin. Er volgde een werperswissel, want Alexander Valdez nam het over. Hij zag Marlin opschuiven op een grounder, maar sloot daarna af met een strikeout.

DSS hernam de leiding in de 2e7 op nieuwe pitcher Marvin Brown. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Diamond Silberie, die het tweede honk stal. Brown schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit, maar kreeg vervolgens een puntscorende honkslag tegen van Mitchel Dautzenberg. Toen Brown hierna vier wijd gooide op volgende slagman Brian Raap werd hij afgelost door Raf Cocu, die afsloot met een strikeout.

In de 1e8 kwam Twins voor de tweede keer op gelijke hoogte. Lead-off hitter Jerzy van Gool kreeg vier wijd en schoof op naar het tweede honk via een opofferingsstootslag van Joshua Zara. Hierna bereikte hij het derde honk na een honkslag van Stijn Janssens, die even later op het tweede honk terecht kwam na een doorgeschoten bal. Volgende slagman Dennis De Quint werd uitgevangen in het rechtsveld en dat werd een opofferingsslag omdat Van Gool scoorde, maar het was ook het begin van een inning-afsluitend dubbelspel. Terwijl Van Gool scoorde probeerde Janssens op te schuiven naar het derde honk, maar hij werd daar in een close play uitgegeven, wat het einde van de slagbeurt betekende. Twins Hoofd Coach Jeffrey Arends was het daar niet mee eens, ging in discussie en werd weggestuurd door 3B Umpire Edwin Louisa.

In de 2e8 nam DSS voor de derde keer de leiding. Met één uit sloeg Runai Coran de bal diep het midveld in voor een homerun en dat zette DSS op een 3-2 voorsprong. Voor Coran, die vorig seizoen in de Hoofdklasse debuteerde als speler van Storks, was dit zijn eerste homerun in de hoogste afdeling.

In de 1e9 kreeg Alexander Valdez drie nullen op rij en sloot af met twee strikeouts wat een einde aan de wedstrijd maakte.DSS - Twins Oosterhout 3-2
RHE
Twins Oosterhout000000110-264
DSS00100011X-380
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Thomas Roijers64161-

Marvin Brown0.222111

Raf Cocu, L (0-1)1.14-111

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach6.122511

Alexander Valdez, W (2-2)2.231111

Homerun: DSS: Runai Coran (1)(8e,solo,1 out,op Cocu).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Aad Otsen, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Peter van Deursen.
Scoreboard Operator-Peter van Deursen.
Aanvangstijd-14:05 uur.
Speeltijd-2:23 uur.
Locatie-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Jeffrey Arends (Hoofd Coach Twins Oosterhout) weggestuurd in 1e8 door 3B Umpire Edwin Louisa.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13,5° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.