Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW completeert 'sweep' tegen Storks
English

BUSSUM - HCAW stond kort achter, maar had twee rallies op weg naar een 8-4 winst op zondag (12 mei) om een '3-game sweep' te completeren tegen Silicon Storks.

Storks opende de score met twee punten in de eerste inning, maar HCAW antwoordde met drie punten en voegde er vier aan toe in de vijfde slagbeurt. Storks 'outhitte' HCAW met 9-8. Eén van HCAW's honkslagen was een 3-run homerun van Rodney Daal.

In de opener op donderdag won HCAW met 6-1. De ploeg stond slechts met 2-1 voor na zeven innings, maar besliste de wedstrijd met een 4-run rally in de tweede helft van de achtste.

Op zaterdag had HCAW aanvallend een productieve dag en won met 7-1 in de tweede wedstrijd van hun reeks.

(12 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Storks had een goede start en scoorde twee punten in de eerste helft van de eerste inning. De voorsprong was van korte duur, want HCAW draaide het duel in eigen voordeel om. Storks scoorde hun volgende punten in de negende, maar stond op dat moment reeds met 8-2 achter.

In de eerste helft van de eerste inning opende Giovanny Perez de wedstrijd met een infield-hit op starter Dennis Burgersdijk. Met één uit kreeg de rechtshander de honken vol nadat Kris Morris een honkslag sloeg en Joost van den Bergh vier wijd kreeg. Burgersdijk volgde met een strikeout, maar kreeg daarna een 2-run single tegen van Jurriaan Dijk.

In de tweede helft van de eerste inning antwoordde HCAW onmiddellijk op starter Nick Winkel en draaide het duel snel weer om. Lead-off hitter Jeandro Tromp begon met vier wijd en kreeg het tweede honk na schijn. Winkel gooide daarna ook vier wijd op Bob van der Meer, maar volgde met een strikeout. Echter, volgende slagman Rodney Daal had goed contact en sloeg een 3-run homerun. Met twee uit kreeg HCAW de kans nog wat meer tot scoren te komen, want het kreeg de honken vol toen Seb Visser vier wijd kreeg,Ruendrick Piternella een honkslag sloeg en Berend Ruben eveneens vier wijd kreeg. De inning eindigde toen Norbert Jongerius sloeg op de eerste worp die hij zag en werd uitgevangen.

Storks kwam weer in scoringspositie in de 1e3. Kris Morris begon met een tweehonkslag, maar hierna schakelde Dennis Burgersdijk de volgende drie slagmensen met drie slag uit.

Even later voegde HCAW een punt toe in hun derde inning. Patrick Bok begon met een honkslag en schoof op naar het derde honk toen ook Seb Visser een honkslag sloeg. Bok scoorde daarna terwijl Visser gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Ruendrick Piternella.

...Norbert Jongerius...
...2 honkslagen, double, gescoord punt...
(© Foto: Henk Seppen)
Storks kreeg een loper op het derde honk in zowel de vierde als de vijfde inning. In de vierde sloeg Roy Winkel een driehonkslag met twee uit, maar strandde. En in de vijfde begon Kevin Nieveld met vier wijd, schoof op na een wilde worp en een grounder, maar bleef eveneens achter op het derde honk.

In de 2e5 kwam HCAW tot een rally van vier punten op nieuwe pitcher David van Heyningen. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Rodney Daal en raakte volgende slagman Patrick Bok met een worp, waarna hij de twee zag opschuiven na een doorgeschoten bal. Met één uit scoorde Daal op een grounder van Ruendrick Piternella. Kort daarna scoorde Bok na een wilde worp. HCAW kreeg de volgende twee lopers toen Berend Ruben vier wijd kreeg en Norbert Jongerius het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Dat leidde tot een werperswissel, want veteraan Jurrian Koks nam het over. De rechtshander gooide 94 pitches in 7 1/3 inning als starter in de opener op donderdagavond. Koks kreeg de honken vol toen Jeandro Tromp het eerste honk kreeg na hinderen-catcher. Twee punten werden hierna gescoord toen Bob van der Meer volgde met een 2-run single en dat verhoogde de stand naar 8-2.

Vanaf de zesde inning gebruikte HCAW elke inning een andere reliever. De eerste drie deden dat goed. Ian Delemarre zorgde voor drie nullen (twee strikeouts) op rij in de zesde, Timo van Ancum kreeg slechts vier slagmensen tegenover zich en zag een loper op het eerste honk achterblijven en Jiorgeny Casimiri schakelde ook drie opeenvolgende slagmensen uit in de achtste inning.

Met twee uit in de 2e8 werd HCAW-slagman Arthur Lughtmeijer de tweede slagman die het eerste honk kreeg via hinderen-catcher. Hiermee werd rookie Storks-catcher Milo Botman vrijwel zeker de eerste catcher die tweemaal hinderen-catcher op zijn naam kreeg in één wedstrijd op Hoofdklasse-niveau.

In de 1e9 scoorde Storks tweemaal op nieuwe pitcher Arij Fransen. De rookie kreeg de honken snel vol. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Milo Botman, kreeg daarna een honkslag tegen van Philipp Brandl en gooide ook vier wijd op pinch-hitter Stephon Mohamed. Brandl, die vorig jaar een basisspeler was, speelde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor de ploeg, want toen het seizoen van start ging stond hij niet op het roster. Er werd vervolgens tweemaal gescoord toen Giovanny Perez een punt afleverde. Perez probeerde van zijn klap een tweehonkslag te maken, maar werd uitgeschakeld bij het tweede honk. Hierna sloot Fransen de wedstrijd af met twee strikeouts.HCAW - Silicon Storks 8-4
RHE
Silicon Storks200000002-492
HCAW30104000X-880
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, L (1-4)416544

David van Heyningen0.2-2144

Jurrian Koks2.1-12--

Kevin Nieveld1-----

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (2-3)582622

Ian Delemarre12----

Timo van Ancum11-1--

Jiorgeny Casimiri11----

Arij Fransen122222

Homerun: HCAW: Rodney Daal (2)(1e,3-run,1 uit,op Winkel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Antoine Loock, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:35 uur.
Speeltijd-2:43 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,9° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.