Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS slaat toe in laatste drie innings in winst tegen Storks
English

DEN HAAG - DSS stond vanaf het begin voor, stond geen moment achter, maar sloeg pas echt toe in de laatste drie slagbeurten in een 10-4 winst tegen Silicon Storks op een bijzonder koude zaterdagmiddag (13 april).

In de opener op donderdag stond Storks met 3-0 achter na twee innings, maar scoorde daarna viermaal in de derde en ging met 8-4 winnen.

Het was zeer koud vandaag. De gemiddelde temperatuur was 6,5 graden, maar de gevoelstemperatuur was slechts 3,4.

Voor de wedstrijd van vandaag had DSS Hoofd Coach Marco Wels zijn startende werpers omgewisseld. Tim Halderman, die was aangekondigd als starter op zondag, begon vandaag. Hierdoor schoof Alexander Valdez, de starter voor vandaag, door naar het duel van zondag.

DSS liet 13 honkslagen noteren, waaronder vier van Brian Raap.

(13 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Hoewel het een ogenschijnlijk zonnige dag was in Den Haag was het zeer koud vanwege de sterke wind.

DSS opende de score gelijk in de eerste helft van de eerste inning en wist de voorsprong de hele wedstrijd vast te houden. De Haarlemse ploeg besliste het duel door vijfmaal te scoren in de laatste drie slagbeurten.

Met één uit kreeg Storks-starter Gijs Timmer een honkslag tegen van Diamond Silberie, die daarna in scoringspositie kwam toen een pick-off eindigde in een foute aangooi. Even later scoorde hij na een honkslag van Brian Raap, die vandaag 4-uit-5 sloeg. Met twee uit stal Raap het tweede honk, kreeg het derde honk na schijn, maar bleef vervolgens achter.

DSS nam meer afstand in de tweede slagbeurt met het scoren van twee onverdiende punten. Met één uit kreeg (voormalig Storks-speler) Runai Coran vier wijd en stal het tweede honk. Hij scoorde toen er een foute aangooi volgde op een infield-hit van Koen Werkman. De laatste kwam in scoringspositie na een wilde worp, stal het derde honk en scoorde met twee uit op een volgende fout.

Storks verkleinde de achterstand naar 3-2 in de 2e3. Roy Winkel opende met een stootslag-honkslag en Milo Botman werd geraakt door een worp. Hij scoorde na een honkslag van Giovanny Perez, wat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. De honken kwamen vol te staan toen Jurriaan Dijk werd geraakt door een worp. Met nul uit sloeg Kevin Nieveld in een dubbelspel en dat stelde Botman in staat te scoren.

DSS pakte een punt terug in de vierde. Tino van Erk begon met een infield-hit en Runai Coran kreeg vier wijd. De twee schoven op na schijn, waarna Van Erk scoorde op een opofferingsslag van Mitchel Dautzenberg.

Met een 4-2 achterstand in de 2e5 kreeg Storks twee honklopers met één uit. Giovanny Perez sloeg toen een honkslag en Jurriaan Dijk kreeg vier wijd. Maar hierna ging Perez uit bij een steelpoging na een pick-off en Dijk strandde op het tweede honk.

...Brian Raap sloeg 4-uit-5 voor DSS met 2 runs en 1 RBI...
...Op de foto speelt hij voor Hoofddorp Pioniers...
(© Foto: Henk Seppen)
DSS scoorde het vijfde punt in de 1e6 op nieuwe pitcher José Moreno. Met twee uit sloeg Runai Coran een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde op een tweehonkslag van Koen Werkman.

In de 2e6 scoorde Storks weer een punt, maar er hadden meer scoringsmogelijkheden kunnen zijn. Kris Morris begon met een honkslag, waarma er een fout volgde op een 'force play-grounder' van Glennton Poulo. Er kwam een nieuwe 'force play-grounder' waardoor Poulo werd uitgeschakeld, maar dat bracht Morris naar het derde honk. Visser stal daarna het tweede honk. Vervolgens werd Visser bij het derde honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een grounder richting kort van Joost van den Bergh. Morris scoorde, maar nu waren er twee uit. Een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.

Met een 5-3 voorsprong nam DSS meer afstand vanaf de zevende inning. De ploeg scoorde drie punten in de zevende om de stand op te voeren naar 8-3. Met één uit kreeg Daniel Heiligers vier wijd en sloeg Brian Raap een honkslag, wat leidde tot een werperswissel. David van Heijningen nam het over, maar hij zag beide lopers het volgende honk toegewezen krijgen toen schijn werd geconstateerd. Hij kreeg de honken vol na vier wijd voor Aldi Guzman en gooide ook vier wijd op volgende slagman Leandro Anasagasti. Dat leverde niet alleen weer een punt op, maar zorgde ook voor een nieuwe werperswissel. Sem Lauf nam het over, begon met een strikeout, maar kreeg daarna een 2-run single tegen van Runai Coran.

Storks scoorde eenmaal in hun zevende slagbeurt op nieuwe pitcher Moreno Vork en wederom kreeg de ploeg een aantal honklopers, maar wist niet tot scoren te komen. Vork kreeg de honken snel vol. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Milo Botman, die het tweede honk kreeg na schijn. De honken kwamen vol te staan toen Giovanny Perez een honkslag sloeg en Jurriaan Dijk vier wijd kreeg. Een gedwongen nul op de plaat volgde op een grounder van Kevin Nieveld, maar even later werd gescoord op een honkslag van Kris Morris om de stand op 8-4 te brengen. Met de honken nog altijd vol nam Robyn Clara de pitching over. Doordat het gelijkmakende punt in het slagperk stond kwam Clara in de wedstrijd in een save-situatie. Clara werd gesteund met een inning-afsluitend dubbelspel en verdiende zijn eerste save van het seizoen.

DSS scoorde nog tweemaal in de negende inning, dankzij een honkslag van Ibrahin Redan en een grounder van Runai Coran.Silicon Storks - DSS 4-10
RHE
DSS120101302-10132
Silicon Storks002001100-484
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, W (1-1)641532

Moreno Vork0.1-2211

Robyn Clara, SV (1)2.21-1--

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Gijs Timmer, L (0-2)522542

José Moreno1.1-1433

David van Heyningen- (*)-2-11

Sem Lauf2.221422
(*) - Van Heyningen gooide op twee slagmensen in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Dave Klarholz.
Scoreboard Operator-gedaan vanuit de Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:11 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 6,4° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.