Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus scoort laat, maar wint comfortabel in Oosterhout
English

OOSTERHOUT - Curaçao Neptunus stond met 1-0 achter na zeven innings, kwam daarna tot een rally na een werperswissel en won uiteindelijk comfortabel met 10-1 van Twins Oosterhout op een bijzonder koude zaterdagmiddag (13 april) om ongeslagen te blijven.

In de opener op donderdag keek Neptunus tegen een vroege achterstand aan, kwam toen tot een rally in de derde slagbeurt om met 8-4 te winnen.

Het was zeer koud vandaag. De gemiddelde temperatuur was 6,5 graden, maar de gevoelstemperatuur was slechts 3,4.

Vanaf de zevende inning begon het ook nog te regenen, soms een beetje hevig en zelfs met wat natte sneeuw, maar de wedstrijd werd niet onderbroken. Tegelijkertijd opende het softbalteam van Twins Oosterhout hun seizoen in de Golden League aan de andere kant van het complex tegen Tex Town Tigers. Daar werd de tweede wedstrijd van de double-header wel enige tijd stilgelegd vanwege de weeromstandigheden.

(13 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
In de eerste zes innings gebeurde er niet echt veel. In hun eerste zes slagbeurten werd Neptunus op slechts twee honkslagen gehouden door startende pitcher Nick Veale. In de laatste drie innings voegde de ploeg acht honkslagen toe en scoorde hun tien punten in de laatste twee slagbeurten op drie relievers.

Veale stond slechts één honkslag toe in de eerste vijf innings, net als Neptunus-starter Orlando Yntema.

Voor Neptunus sloeg Dudley Leonora een honkslag met één uit in de tweede slagbeurt, maar de inning eindigde toen hij uitging bij een steelpoging.

Neptunus kwam in scoringspositie in de vierde en vijfde inning. Met één uit in de vierde kreeg Benjamin Dille vier wijd en schoof op na een wilde worp, maar bleef achter. En in de vijfde, met twee uit, kreeg Shaldimar Daantji vier wijd en stal het tweede honk. De inning eindigde daarna toen midvelder Brian Biezen een schitterende running/diving catch maakte op een line drive van Julian Goins.

Orlando Yntema schakelde tien slagmensen met drie slag uit in de vijf innings die hij gooide, maar hij zag ook twee lopers in scoringspositie komen. De rechtshander gooide driemaal drie slag in de eerste inning. Met twee uit in de tweede kreeg hij een honkslag tegen van Joshua Zara, die het tweede honk stal. Yntema sloot af met een strikeout.

In de derde gooide Yntema vier wijd op Brian Biezen met één uit. Hij stal het tweede honk met twee uit, maar bleef daarna achter.

In de vijfde bereikte Twins lead-off hitter Joshua Zara het eerste honk na een fout, maar even later werd hij op het eerste honk uitgeschakeld na een pick-off van Yntema.

Neptunus liet hun tweede honkslag noteren op Nick Veale met twee uit in de 1e6. Benjamin Dille sloeg toen een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk.

Twins kwam dicht bij het openingspunt in de 2e6 op nieuwe pitcher Elton Koeiman. De 45-jarige rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Brian Biezen, die opschoof na een opofferingsstootslag van Stijn Janssens. Met twee uit probeerde Biezen te scoren op een honkslag in kort midveld van Dennis De Quint. Maar hij werd op de plaat uitgeschakeld na een sterke aangooi van midvelder Shaldimar Daantji.

...Gianison Boekhoudt...
...2 gescoorde punten, 3 binnengeslagen...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 1e7 kreeg Neptunus voor het eerste een loper op het derde honk. Gianison Boekhoudt begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Dudley Leonora en een fout, maar strandde op het derde honk.

Even later opende Twins de score in hun zevende slagbeurt. Jason Halman begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Jamie Verheyleweghen en bereikte het derde honk na een grounder. Hierna nam Brendan Schoemaker de Neptunus-pitching over, maar hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Nick Peels.

Dit was ook het moment in de wedstrijd dat er vrijwel geen toeschouwer de wedstrijd meer van buitenaf aanschouwde. De regen was wat heftiger geworden, er was wat natte sneeuw en het was erg koud, zodat de hele tribune echt leeg was. Een paar toeschouwers waagden zich nog voor de kantine, klaar om naar binnen te gaan. Het was vandaag niet lekker om een wedstrijd te spelen.

Neptunus sloeg daarna toe met zes punten in de 1e8 nadat ook Twins naar de bullpen ging. Marvin Brown nam de pitching over, maar hij raakte lead-off hitter Jochem Koedijk met een worp. Hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Stijn van der Meer, maar Benjamin Dille volgde met een stootslag-honkslag. Dat leidde tot de volgende werperswissel en Raf Cocu nam het over. Hij kreeg een honkslag tegen van Dwayne Kemp wat voor volle honken zorgde. Gianison Boekhoudt volgde met een 3-run double langs de linksveld-lijn om Neptunus op een 3-1 voorsprong te zetten. Dudley Leonora volgde met een infield-hit en Quintin De Cuba voegde een 2-run single toe. Later scoorde De Cuba zelf op een opofferingsslag van Julian Goins.

Neptunus voegde nog eens vier punten toe op nieuwe pitcher Mic van de Ven in de negende om de stand op te voeren naar 10-1. Stijn van der Meer begon met een tweehonkslag en scoorde op een aparte one-out triple van Dwayne Kemp, wat eigenlijk een tweehonkslag had moeten zijn. Kemp sloeg de bal langs de linksveld-lijn en derde honkman Jerzy van Gool (die op een vreemde positie speelde) en korte stop Dennis De Quint gingen beiden uit naar de infield/outfield grens. Met het derde honk onbewaakt rende Kemp gewoon door. Even later scoorde hij na een doorgeschoten bal. Hierna kregen Gianison Boekhoudt en Dudley Leonora beiden vier wijd en schoven op na een grounder. Er volgde weer een wilde worp en dat stelde Boekhoudt in staat te scoren en bracht Leonora naar het derde honk. Maar toen daar een foute aangooi richting plaat op volgde wist ook Leonora tot scoren te komen.

Twins wist niets meer terug te doen in hun laatste twee slagbeurten. In de achtste inning opende Brian Biezen met vier wijd en sloeg Stijn Janssens een honkslag, maar de twee bleven achter op het tweede en derde honk. En in de negende maakte Neptunus een dubbelspel, waarna een vangbal de wedstrijd afsloot.Twins Oosterhout - Curaçao Neptunus 1-10
RHE
Curaçao Neptunus000000064-10101
Twins Oosterhout000000100-152
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema51011--

Elton Koeiman1.211211

Brendan Schoemaker, W (2-0)2.1322--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Veale7132--

Marvin Brown, H (1), L (0-1)0.1--122

Raf Cocu, BS (1)0.2-1444

Mic van de Ven1-3344
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-15:03 uur.
Speeltijd-2:59 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 7,4° C; windrichting noord;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 44%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.