Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Quick Amerfoort wint nipt van Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - Quick Amersfoort won nipt met 7-6 van Hoofddorp Pioniers op een bijzonder koude zaterdagmiddag (13 april). Op donderdag was Pioniers de reeks begonnen met een 11-6 winst na met 10-1 te hebben voorgestaan halverwege de achste inning.

Vandaag leek het erop dat Quick Amersfoort op weg was naar een comfortabele overwinning, want de ploeg stond met 6-0 voor halverwege de zevende inning. Pioniers kwam daarna tot een rally van vijf punten, maar Quick wist een minimale voorsprong vast te houden.

Het was zeer koud vandaag. De gemiddelde temperatuur was 6,5 graden, maar de gevoelstemperatuur was slechts 3,4.

Quick Amersfoort kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Rowan van Hoek.

(13 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Het was niet alleen een koude dag vandaag in Hoofddorp, het was ook winderig en er was hagel en zelfs natte sneeuw! Dat zorgde voor een onderbreking van 21 minuten in de vierde inning!

De wedstrijd bleef puntloos in de eerste drie innings, maar Quick Amersfoort kwam dicht bij het openingspunt in de derde slagbeurt.

Quick kreeg twee honklopers in de eerste helft van de eerste inning op starter Luuk ter Beek, maar beiden werden gedwongen uitgeschakeld. Pioniers strandde daarna een loper op het tweede honk in hun eerste slagbeurt.

In de 1e3 kreeg Quick de honken vol. Remian Denis begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Kevin Windster Adelina. Hierna werd Joran Berkhout geraakt door een worp (zijn tweede keer in dit duel) en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Rachid Engelhardt een honkslag sloeg. Volgende slagman Jan-Willem Geerts kreeg drie slag, maar de bal eindigde in de grond. Zodoende moesten alle lopers rennen, maar in plaats van de bal naar het eerste honk te gooien om de strikeout te completeren stapte catcher Paul Brands op de plaat om Denis gedwongen uit te schakelen en de inning af te sluiten.

Nadat Quick-starter Sem Robberse drie slagmensen van Pioniers had uitgeschakeld in de 2e3 scoorden zijn teamgenoten drie onverdiende punten in een lange 1e4. Met één uit kreeg Taylor Clemensia vier wijd en sloeg Rowan van Hoek een honkslag. Remian Denis volgde met een 'force play-grounder', maar dat eindigde in een fout en dat stelde Clemensia in staat het eerste punt te scoren. Met twee uit werden nog eens twee punten toegevoegd op een tweehonkslag van Joran Berkhout. Even later moest het duel worden onderbroken wegens natte sneeuw en hagel! Na een onderbreking van 21 minuten ging de wedstrijd verder en sloot een vangbal de slagbeurt af.

Quick Amersfoort voegde twee punten toe in de vijfde inning op nieuwe pitcher Paul Kirkpatrick. Met één uit sloegen Jan-Willem Geerts en Jules Cremer beiden een honkslag, waarna ze respectievelijk scoorden op een honkslag van Taylor Clemensia en een tweehonkslag van Rowan van Hoek om de voorsprong op te voeren naar 5-0.

In de 1e7 scoorde Quick weer een punt. Dit keer opende Geerts met een honkslag, schoof op toen een pick-off in een fout eindigde, bereikte het derde honk na een vangbal en scoorde op een doorgeschoten bal.

Intussen deed Quick-starter Sem Robberse het goed. De jonge rechtshander moest twee lopers in scoringspositie toestaan. In de tweede helft van de eerste inning kreeg hij een infield-hit tegen van Nolan Beugeling, die opschoof na een wilde worp, maar Robberse sloot af met een strikeout. In de tweede inning gooide hij vier wijd op Jelle Kroft, die opschoof na een opofferingsstootslag van Joey Eeman, maar ook hij bleef achter op het tweede honk.

...Rowan van Hoek sloeg 3-uit-5 met een double voor Quick...
...Hij scoorde eenmaal en sloeg ook een punt binnen...
(© Foto: Robert Bos)
In de volgende vier innings kwam Robberse niet veel in de problemen. Hij kreeg drie honklopers (twee honklopers), maar die strandden allemaal op het eerste honk. De rechshander gooide achtmaal drie slag, waaronder vijf op rij in de vierde en vijfde inning.

Met een 6-0 voorsprong nam Jasper Popken de pitching over voor Quick in de 2e7, maar Pioniers kwam toen tot een rally van vijf punten om er een 'one-run game' van te maken. De Quick-verdediging maakte twee fouten en dat leidde tot vier onverdiende punten. Joey Eeman begon met een vrije loop en schoof op na een wilde worp met één uit. Pinch-hitter Tyler Boersma kreeg daarna ook vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Duco Nuijten. Met lopers op het eerste en derde honk werd een punt gescoord na een honkslag van Mark Smit, wat werd gevolgd door een werperswissel. Pastor Enrique Martínez Chavez nam het over, maar hij kreeg de honken vol toen hij Raul Jacobs met een worp raakte. Een foute aangooi op een grounder van Nolan Beugeling stelde vervolgens alle drie de lopers in staat tot scoren te komen, terwijl hij zelf op het derde honk terecht kwam. Hij scoorde even later op een honkslag van Paul Brands om er een 6-5 stand van te maken.

In de 1e8 voegde Quick een 'insurance run' toe en dat bleef ook daadwerkelijk het verschil in de eindstand te zijn. Remian Denis begon met vier wijd, stal het tweede honk, schoof op na een vangbal en scoorde op een honkslag van Joran Berkhout.

Pioniers kreeg hierna een kans de wedstrijd hun kant op te draaien, maar scoorde slechts eenmaal en liet de honken vol achter. Joey Eeman begon wederom met vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit schoof hij op naar het derde honk op een honkslag van Duco Nuijten. Hierna volgde weer een werperswissel, want designated hitter Jan-Willem Geerts beklom de heuvel voor Quick. Hij gooide vier wijd op Mark Smit, wat voor volle honken zorgde, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Raul Jacobs, die de stand op 7-6 bracht. De inning eindigde daarna toen Geerts afsloot met een strikeout.

Nadat Quick lopers had achtergelaten op het eerste en tweede honk in de 1e9 kreeg Pioniers nog een scoringskans in hun negende beurt. Paul Brands begon met een tweehonkslag, maar met één uit eindigde een line drive van Joey Eeman in een 'game-ending double play'.Hoofddorp Pioniers - Quick Amersfoort 6-7
RHE
Quick Amersfoort000320110-7112
Hoofddorp Pioniers000000510-682
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Sem Robberse, W (1-1)6823--

Jasper Popken0.2-2131

Pastor Enrique Martínez Chavez121231

Jan-Willem Geerts, SV (1)1.1212--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek, L (0-2)42233-

Paul Kirkpatrick542843
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Hans Heil.
Scoreboard Operator-Fred ter Beek.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:57 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Sten Wessel maakt zijn debuut als Official Scorer in de Hoofdklasse.
Raymond Beljaards 'Acting Head Coach' van Hoofddorp Pioniers voor Hoofd Coach Mervin Gario, die de eerste wedstrijd uitzat van een schorsing van twee wedstrijden.
Raymond Beljaards maakt zijn debuut als Hoofd Coach in de Hoofdklasse.
21-minuten onderbreking voor natte sneeuw en hagel met twee uit in de 1e4.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 6,7° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.