Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amstedam Pirates voegt linkshandige pitcher Jhan Rifaela toe
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates heeft de op Curaçao geboren linkshandige pitcher Jhan Rifaela aan het roster toegevoegd, zo maakte de club op zondag (17 maart) bekend. Rifaela verblijft momenteel nog op Curaçao, maar zal zich binnenkort bij de ploeg melden.

...Jhan Rifaela in actie voor Curaçao tijdens de...
...Honkbal Week Haarlem 2016...
(© Foto: Henk Seppen)
In de voorgaande jaren gooide de 24-jarige Rifaela voor Santa Maria Pirates, één van de sterkste teams in de hoogste honkbalcompetitie op Curaçao. Vorig jaar gooide hij in een aantal sleutelwedstrijden voor Santa Maria, met wie hij de kampioenstitel veroverde. In de best-of-seven Finale onttroonde Santa Maria het team van Wild Cats KJ74. Daarmee kwalificeerde de ploeg zich voor deelname aan de Serie Latinoamericana. Aan dat evenement kunnen de kampioenen van de (prof)competities in Argentinië, Colombia, Curaçao, México, Nicaragua en Panama deelnemen. Echter, kort voor aanvang van het toernooi, dat plaatsvond in México, trok Santa Maria Pirates zich om economische terug van deelname.

In de Double AA-competitie pp Curaçao was Rifaela één van de toonaangevende werpers en leidde in Strikeouts. Hij voerde deze categorie aan met 73 strikeouts in 57 1/3 inning en was 8-0 in de competitie. In strikeouts werd hij op de lijst gevolgd door Ruderly Manuel, die in het verleden in de Nederlandse Hoofdklasse gooide voor Sparta-Feyenoord.

Rifaela kan in verschillende rollen worden ingezet door Amsterdam Hoofd Coach Brian Finnegan. Hij kan worden gebruikt als starter, maar ook als reliever. Rifaela is de vierde linkshandige werper op het Amsterdamse roster, de anderen zijn Jerremyh Angela, Jim Ploeger en Nick Veltkamp. Angela kwam vorig jaar niet uit in de Hoofdklasse. Na vorig seizoen stopten Amsterdam-linkshanders Robin Schel en Kyle Ward.

Met de Nationale Ploeg van Curaçao nam Rifaela deel aan de Honkabl Week Haarlem in 2016 en het World Port Tournament in 2017. In dit laatste toernooi kwam hij driemaal in actie voor Curaçao. Hij gooide één inning in relief tegen Japan, waarna hij twee dagen later startte tegen Chinese Taipei en toen 2 1/3 inning op de heuvel stond. Rifaela startte vervolgens tegen Japan en gooide 3 1/3 inning. In deze laatste twee wedstrijden was hij beide keren de verliezende werper.

Als speler van Amsterdam Pirates zal Rifaela dit seizoen uitkomen met rugnummer 52. Bij de bekendmaking meldde Amsterdam Pirates dat Rifaela zeer verheugd is te kunnen spelen met dit nummer, want dat is hetzelfde dat zijn idool C.C. Sabathia draagt bij New York Yankees. Bij Amsterdam Pirates staat hij op de lijst als Jhan Rifaela, zoals hij ook weer genoemd op de rosters van Curaçao in Haarlem en Rotterdam. Echter, in een aantal verslagen wordt zijn voornaam ook geschreven als Johan of Joan.

Als speler van Santa Maria Pirates speelde hij ondermeer samen met Jonathan Balentina, Johnny Gregorius, Shair Lacrus, Sherman Lacrus, Evenon Martis, Sevard Seferina en Ulrich Snijders.

Infielder Johnny Gregorius is de broer van New York Yankees korte stop Didi Gregorius. De twee groeiden op het complex van Amsterdam Pirates op, de club waar hun vader Didi Gregorius Sr. verschillende jaren gooide.

Een aantal van deze spelers was professioneel actief. Outfielder/catcher Sherman Lacrus speelde vier seizoenen (2013-2016) in Rookie League/Single-A/Double-A in de organisatie van Texas Rangers en rechtshandige pitcher Shair Lacrus speelde vier jaar (2014-2017) in Rookie League voor Boston Red Sox. Catcher Ulrich Snijders speelde drie seizoenen (2006-2008) in Rookie League voor Milwaukee Brewers, waarna hij twee jaar (2009-2010) uitkwam voor San Marino in de Italiaanse competitie.

Tijdens het World Port Tournament 2017 speelden ook Johnny Gregorius, Ulrich Snijders en Sherman Lacrus voor Curaçao. In dat jaar speelde ook outfielder Denzel Richardson, die dit seizoen ook weer zijn teamgenoot zal zijn in Amsterdam. Vorig jaar debuteerde Richardson in de Hoofdklasse in het team van DSS.

(19 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.