Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Kaj Timmermans mist No-Hitter in 'one-run' winst voor HCAW
English

BUSSUM - HCAW won op zaterdag (20 april) met slechts 1-0 tegen DSS in een wedstrijd die bijna een No-Hitter was en eindigde met een 'appeal-play'.

In de opener op donderdag brak HCAW een 1-1 stand met een 3-run rally in de achtste inning en won met 4-3.

Vandaag had Kaj Timmermans een sterk optreden voor HCAW. De rechtshander gooide zesmaal drie slag, maar gaf ook vrije lopen weg. Maar het belangrijkste is dat hij DSS hitloos hield tot in de negende inning! Met één uit eindigde zijn No-Hitter, maar hij kreeg wel de winst op zijn naam, want HCAW had het enige punt in de zevende inning gescoord.

De mogelijke No-Hitter kwam in een historische week. Afgelopen weekeinde gooide Misja Harcksen (Curaçao Neptunus) de derde Perfect Game in de historie. Afgelopen donderdag schakelde Rob Cordemans (L&D Amsterdam Pirates) zijn 2.000e slagman met drie slag uit en werd de eerste werper in de geschiedenis die dit aantal bereikt.

(20 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
De eerste zes innings van de wedstrijd bleven puntloos. HCAW-starter Kaj Timmermans was bezig aan een No-Hitter, maar had nog geen steun van een aantal gescoorde punten. Uiteindelijk, in de zevende inning, scoorde HCAW wat het enige punt zou zijn. Het was nu aan Timmermans om niet alleen zijn No-Hitter intact te houden, maar ook de minimale voorsprong vast te houden. De No-Hitter eindigde in de negende inning.

DSS kwam in scoringspositie in de vierde en vijfde inning. In de vierde bereikte lead-off hitter Devano Pieter het honk na een fout en schoof op na een opofferingsstootslag van Diamond Silberie. Met twee uit kreeg Ibrahin Redan vier wijd, maar een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.

In de vijfde begonnen Tino van Erk en Runai Coran met vier wijd. De twee schoven op via een opofferingsstootslag van Koen Werkman. Ze strandden op het tweede en derde honk.

HCAW kreeg een kans de score te openen in de tweede helft van de eerste inning op starter Alexander Valdez, maar liet drie lopers achter. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Bob van der Meer vier wijd kreeg, Oliver van der Wijst Severino een honkslag sloeg en Rodney Daal eveneens vier wijd kreeg. Een strikeout en een foul-out volgden.

In de derde inning begon Jeandro Tromp met een honkslag voor de thuisploeg, maar ging uit bij een steelpoging. In de vierde, met één uit, sloegen Arhur Lugtmeijer en Berend Ruben beiden een honkslag, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

...Kaj Timmermans...
(© Foto: Henk Seppen)
HCAW kwam weer in scoringspositie in de vijfde. Met twee uit kreeg Bob van der Meer vier wijd en stal het tweede honk, maar Valdez sloot af met een strikeout.

Op nieuwe pitcher Lars Werkman opende Rodney Daal met een honkslag in de 2e6. Met twee uit werd hij gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk.

HCAW opende uiteindelijk de score in de 2e7 zonder het slaan van een honkslag, want een fout resulteerde in het punt. Pinch-hitter Ruendrick Piternella begon met vier wijd en dat leidde tot een werperswissel, want Moreno Vork nam het over. Hij zag Piternella in scoringspositie komen via een opofferingsstootslag van Norbert Jongerius. Hierna volgde een foute aangooi op een opofferingsstootslag van Jeandro Tromp, wat Piternella in staat stelde tot scoren te komen. Met Tromp op het tweede honk werd een fout gemaakt op een pop-fly van Bob van der Meer. De twee lopers bleven achter.

In de 1e9 keerde Kaj Timmermans terug op de heuvel met nog altijd een voorsprong van slechts 1-0. Pinch-hitter Aldi Guzman begon met vier wijd, waarna zijn pinch-runner Odion Gouverneur werd uitgeschakeld in een rundown na een pick-off. Echter, Timmermans gooide daarna ook vier wijd op volgende slagman Leandro Anasagasti. Met één uit stond hij tegenover Ibrahin Redan, die de bal door het midden sloeg voor een honkslag en daarmee een einde maakte aan de No-Hitter! Het maakte ook een einde aan de middag voor Timmermans (die 118 pitches gooide), want hij werd afgelost door rookie Arij Fransen. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Koen Halderman de bal het rechtsveld in en die werd gevangen door Ruendrick Piternella. Hij gooide bal terug naar het infield, waar een appèl volgde op het tweede honk, omdat HCAW stelde dat Anasagasti het tweede honk te vroeg had verlaten om op te schuiven naar het derde honk. Anasagasti werd inderdaad uitgegeven en dat maakte een einde aan de wedstrijd. Er volgde nog een discussie over de beslissing, maar die bleef staan en zo eindigde het duel met een opmerkelijk dubbelspel.HCAW - DSS 1-0
RHE
DSS000000000-012
HCAW00000010X-171
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez5535--

Lars Werkman, L (0-1)1 (*)1111-

Moreno Vork2--1--
(*) - Werkman gooide op één slagman in de zevende inning

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-1)8.1651--

Arij Fransen, SV (2)0.2-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Rob Has.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Tineke Has.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:26 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,7° C; windrichting oost-noordooost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 26%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.