Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Overtuigende winst Quick Amersfoort tegen Storks
English

DEN HAAG - Quick Amersfoort scoorde vijf punten in de derde inning om een vroege en comfortabele voorsprong te nemen tegen Silicon Storks op zaterdagmiddag (20 april) en boekte een overtuigende 13-2 winst in een 8-inning wedstrijd.

In de opener op donderdag brak Quick Amersfoort een 1-1 stand in de vijfde inning en won met 11-1 in een mercy-regel zeven inning-wedstrijd.

Naast het scoren van vijf punten in de derde inning scoorde Quick ook viermaal in de zesde slagbeurt.

De ploeg kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Joran Berkhout, Rachid Engelhardt en Jules Cremer. Bryan Engelhardt homerde en sloeg drie punten binnen.

(20 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Quick Amersfoort bereikte de honken al snel, maar liet een loper achter in scoringspositie in zowel de eerste als de tweede inning. De ploeg kwam daarna tot een rally van vijf punten op zes honkslagen in de eerste helft van de derde inning en nam vanaf dat moment meer afstand op weg naar een overtuigende overwinning.

In de derde gooide Storks-starter Sem Lauf vier wijd op lead-off hitter Sam van der Ploeg, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Joran Berkhout. Met lopers 'op de hoeken' werd het eerste punt gescoord toen ook volgende slagman Rachid Engelhardt een honkslag sloeg. Hierna sloeg zijn broer Bryan Engelhardt de bal over de omheining in het rechtsveld voor een 3-run homerun om Quick Amersfoort een vroege comfortabele voorsprong te bezorgen. Het scoren was nog niet afgelopen. Jan-Willem Geerts volgde met een infield-hit, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Taylor Clemensia om er een 5-0 stand van te maken. Jules Cremer voegde de zesde honkslag toe in de inning, maar daarna maakten een vangbal, gedwongen nul en nog een vangbal een einde aan de inning.

In de vierde inning, op nieuwe pitcher José Moreno, liet Quick weer een loper achter in scoringspositie. De ploeg voegde een punt toe in de vijfde. Met één uit kreeg Jules Cremer vier wijd en scoorde later vanaf het tweede honk op een wilde worp.

Storks werd onder de duim gehouden door Quick-starter Colin van Laar. De linkshander schakelde acht slagmensen met drie slag uit en stond slechts één honkslag toe in de zes innings die hij gooide.

Van Laar schakelde de eerste elf slagmensen op rij uit, maar met twee uit in de vierde raakte hij Kevin Nieveld met een worp. Hierna sloeg Kris Morris de eerste honkslag voor Storks. Van Laar kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op Luuk Visser, maar hij sloot af met een strikeout. Hij kreeg weer drie opeenvolgende nullen in de volgende twee innings.

...Jules Cremer...
...3 hits, 2 runs, 1 RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 1e6 scoorde Quick Amersfoort vier punten om de stand op te voeren naar 10-0. Stephon Mohamed nam de pitching over voor Storks, maar hij kreeg de honken snel vol. Hij gooide vier wijd op Joran Berkhout, kreeg een honkslag tegen van Rachid Engelhardt en gaf ook een vrije loop aan Bryan Engelhardt. Er volgde een nieuwe werperswissel, want tweede honkman Kevin Nieveld beklom de heuvel. Maar hij gooide vier wijd op Jan-Willem Geerts. Na een binnenhoog werd het volgende punt gescoord op een honkslag Jules Cremer en vier wijd voor Remian Denis zorgde voor het volgende punt. Met de honken nog altijd vol maakte een opofferingsslag van Jordy Burger er een 10-0 stand van.

In de 2e7 voorkwam Storks aanvankelijk een 10-punten verschil, mercy-regel nederlaag toen de ploeg een onverdiend punt scoorde. T'Shawn James werd de nieuwe werper voor Quick, maar hij zag lead-off hitter Kris Morris het honk bereiken na een fout, waarna hij vier wijd gooide op Luuk Visser. Een 'force play-grounder' van Chris Langenkamp zorgde voor de eerste nul, maar toen daar een fout op volgde bij een poging een dubbelspel te completeren kreeg Storks lopers op het tweede en derde honk. Visser scoorde vervolgens op een grounder van Krisztián Tóth.

Quick kreeg opnieuw een verschil van 10 punten (en meer) in de 1e8. Dakota van der Heyde en Jules Cremer begonnen met honkslagen. Met lopers op het eerste en derde honk werd Amar van Zwieten ingezet als pinch-hitter. Van Zwieten, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte, leverde een puntscorende honkslag af om er een 11-1 stand van te maken. Met één uit verhoogden een tweehonkslag van Sam van der Ploeg en een honkslag van Joran Berkhout de voorsprong naar 13-1.

Dit keer hield Quick de mercy-regel voorsprong vast, hoewel de ploeg nog een punt moest toestaan in de 2e8. Nieuwe pitcher Mitchell Berghmans kreeg een lead-off single tegen van Roy Winkel, die later scoorde na een wilde worp.Silicon Storks - Quick Amersfoort 2-13 (8 inn.)
RHE
Quick Amersfoort0100000-144
Silicon Storks0010442-1192
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar, W (2-1)6811--

T'Shawn James1-1-1-

Mitchell Berghmans1-1211

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Sem Lauf, L (0-2)3-1755

José Moreno213111

Stephon Mohamed- (*)-2133

Kevin Nieveld322744
(*) - Mohamed gooide op drie slagmensen in de zesde inning

Homerun: Quick: Bryan Engelhardt (2)(3e,3-run,0 uit,op Lauf).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-André Ficken, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Gedaan vanuit de Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:32 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Aram van Zwieten (Quick Amersfoort) debuteert in de Hoofdklasse.
Aram van Zwieten (Quick Amersfoort) slaat een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt (8e inning).
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,1° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 36%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.