Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Hoofddorp Pioniers draait achterstand om in winst en completeert 'sweep'
English

HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers stond met 2-0 achter, maar draaide het duel in eigen voordeel om en won met 3-2 van Twins Oosterhout op zondag (21 april) om een 'sweep' te completeren.

In de opener op donderdag scoorde Pioniers vijf punten in de eerste drie innings om een vroege en beslissende voorsprong te nemen en won met 5-3.

Op zaterdag won Pioniers ook hun tweede wedstrijd tegen Twins Oosterhout, dit keer met 7-5.

In de wedstrijd van vandaag werd Pioniers met 9-5 'outhit'. Op zaterdag werd de ploeg met 12-11 'outhit'.

(21 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Twins Oosterhout bereikte regelmatig de honken in de eerste drie innings op Pioniers-starter Lars Broersen, maar wist slechts eenmaal te scoren. Twins voegde een punt toe in de vierde, maar Pioniers draaide het duel om en won.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Twins de honken vol met twee uit. Dennis De Quint kreeg toen vier wijd, Jason Halman sloeg een honkslag en Arthur Bonevacia kreeg eveneens vier wijd. Ze strandden allemaal, want een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

In de tweede inning kwam Twins weer in scoringspositie met twee uit. Met één uit sloeg Jerzy van Gool een honkslag. Hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Brian Biezen, die het tweede stal en het derde honk bereikte op een honkslag van Joshua Zara. Nadat de laatste ook het tweede honk had gestolen sloot Broersen af met een strikeout.

In de derde inning opende Twins de score, maar liet wederom drie lopers achter. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Jason Halman een honkslag sloeg, Arthur Bonevacia vier wijd kreeg en ook Shurman Marlin een honkslag afleverde. Hierna sloeg Jamie Verheyleweghen eveneens een honkslag en bracht daarmee het eerste punt binnen. Maar hierna maakten een strikeout en een gedwongen nul een einde aan de slagbeurt.

Twins scoorde het tweede punt op reliever Daniel Vos. Hij kreeg eveneens de honken snel vol, want hij gooide vier wijd op Joshua Zara en Yuki Yoshimura, waarna hij Dennis De Quint met een worp raakte. Jason Halman sloeg vervolgens in een dubbelspel, maar dat stelde Zara in staat te scoren. Toen Vos ook vier wijd gooide op volgende slagman Arthur Bonevacia volgde wederom een werperswissel. Nick Loos nam het over en kreeg een inning-afsluitende vangbal, zodat opnieuw twee lopers achterbleven.

Pioniers een loper achter in scoringspositie op Twins-starter Jan Evertse in de tweede en derde inning. In de tweede kwam Joey Eeman na een fout op het honk met één uit en stal het tweede honk, maar bleef achter. En in de derde opende Duco Nuijten met een honkslag en schoof op naar het derde honk op een opofferingsstootslag en een grounder, maar strandde eveneens.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde en nu met een 2-0 achterstand scoorde Pioniers een punt in de vijfde. Tyler Boersma begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Jaison Gijsbertha en een grounder van Duco Nuijten. Boersma scoorde toen Bodhi de Vreede volgde met een honkslag.

...Mervin Garvin bracht twee lopers in scoringspositie met een...
...opofferingsstootslag; Beiden scoorden en bezorgden...
...Pioniers de leiding in de 6e inning...
(© Foto: Henk Seppen)
Twins kreeg een kans weer een punt te scoren in de zesde, maar liet weer twee lopers achter, dit keer op het tweede en derde honk.

Pioniers draaide het duel daarna om in de 2e6. Raul Jacobs begon met een honkslag door de linkerkant van het infield, wat leidde tot een blessure bij korte stop Dennis De Quint, die het duel verliet. Even later was Jacobs safe op een velderskeus/opofferingsstootslag van Nolan Beugeling. Met twee lopers op de honken nam de Japanse linkshander Yuto Onodera het werpen over van Jan Evertse en maakte zijn Hoofdklasse-debuut. Hij zag de twee lopers opschuiven op een opofferingsstootslag van pinch-hitter Mervin Gario, waarna de honken vol kwamen te staan toen hij vier wijd gooide op Joey de Koning. Hierna sloeg Tyler Boersma een honkslag en bracht daarmee de gelijkmaker binnen. Een hiernavolgende 'force play-grounder' van Jaison Gijsbertha bezorgde Pioniers een 3-2 voorsprong. Onodera sloot af met twee strikeouts, maar Twins stond nu achter.

In de resterende drie innings kreeg Twins nog wel een paar honklopers, maar kon de leiding niet meer hernemen.

In de zevende opende Jamie Verheyleweghen met een honkslag. Paul Kirkpatrick nam daarna de pitching over voor Pioniers en werd gesteund met een dubbelspel op een stootslag. De rechtshander volgde met vier wijd voor Brian Biezen, maar die werd even later uitgeschakeld via een pick-off op het eerste honk.

Met twee uit in de achtste sloeg Max Kops een honkslag voor Twins en stal het tweede honk, maar Kirkpatrick sloot af met een strikeout.

In de 2e8 was het Pioniers dat verzuimde wat extra tot scoren te komen. Nadat Mervin Gario was begonnen met vier wijd nam Raf Cocu de pitching over. Tijdens het bezoek aan de heuvel maakte Twins Hoofd Coach Jeffrey Arends een opmerking en werd weggestuurd door Home Plate Umpire Roy van de Wateringen. Cocu begon met een strikeout, maar volgde met vier wijd voor Tyler Boersma. Na een nieuwe strikeout kreeg Cocu een honkslag tegen van Duco Nuijten, wat voor volle honken zorgde. Een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

Twins kreeg nog twee honklopers in de 1e9. Arthur Bonevacia begon met vier wijd, maar ging uit bij een steelpoging. Met twee uit kreeg Jamie Verheyleweghen vier wijd. Hij stal het tweede honk, waarna een grounder een einde aan de wedstrijd maakte.Hoofddorp Pioniers - Twins Oosterhout 3-2
RHE
Twins Oosterhout001100000-291
Hoofddorp Pioniers00001200X-350
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Jan Evertse, L (0-3)5 (*)21333

Yuto Onodera, BS (1)2 (**)321--

Raf Cocu1211--
(*) - Evertse gooide op twee slagmensen in de zesde inning
(**) - Onodera gooide op één slagman in de achtste inning

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Broersen333611

Daniel Vos0.2-3-11

Nick Loos, W (1-0)2.1 (*)322--

Paul Kirkpatrick, SV (2)3131--
(*) - Loos gooide op één slagman in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Arjan Kardijk.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:02 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Yuto Onodera (Twins Oosterhout) maakt zijn debuut in de Hoofdklasse.
Jeffrey Arends (Hoofd Coach Twins Oosterhout) in 8e inning weggestuurd door HP Umpire Roy van de Wateringen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 24,3° C; windrichting oost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 27%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.