Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS wint opener Play-Downs Finals tegen Storks
English

HAARLEMMERMEER - DSS opende de best-of-five Play-Downs Final Series tegen Silicon Storks met een 3-1 overwinning op donderdagavond (22 augustus). De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp. Tijdens de reguliere competitie speelde Storks hun avond-thuiswedstrijden op het veld van Curaçao Neptunus in Rotterdam, omdat de ploeg op het eigen veld in Den Haag geen licht heeft. Echter, die locatie was nu niet beschikbaar, want Neptunus speelde zelf thuis in de Holland Series-opener tegen L&D Amsterdam Pirates.

De winnaar van deze best-of-five series is zeker van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar. De verliezende ploeg heeft nog een reeks wedstrijden voor de boeg, namelijk de best-of-five Promotie/Degradatie Series tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Die reeks begint pas op zaterdag 28 september.

DSS en Storks ontmoeten elkaar zaterdag in Game 2 in Haarlem. De derde wedstrijd wordt zondag in Den Haag gespeeld. Wanneer een vierde en vijfde wedstrijd nodig zijn dan worden die in het volgende weekeinde gespeeld.

(22 augustus)
Storks stond tegenover Juan Carlos Sulbaran, die vorig seizoen één van de werpers was op hun eigen roster. De rechtshander had een goed optreden, schakelde negen slagmensen met drie slag uit en stond maar drie honkslagen toe in de zesde innings die hij gooide. Sulbaran gaf ook zes vrije lopen weg, maar stond slechts één punt toe aan zijn ouder ploeg.

...Winnende werper Juan Carlos Sulbaran...
...Op de foto gooit hij voor Storks tijdens vorig seizoen...
(© Foto: Henk Seppen)
DSS kreeg een kans de score onmiddellijk te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Martin Kram. Met één uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Tino van Erk en daarna een 2-out single van Koen Halderman, maar een gedwongen loop eindigde de slagbeurt.

De Haarlemse ploeg scoorde daarna het eerste punt in de tweede inning. Met één uit sloeg Brian Raap een honkslag, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Runai Coran, die vorig seizoen eveneens voor Storks speelde. Coran schoof op toen volgende slagman Koen Werkman vier wijd kreeg, waarna hij scoorde op een honkslag van Mitchel Dautzenberg.

DSS voegde twee punten toe in de 1e3. Met één uit sloeg Koen Halderman een tweehonkslag, waarna hij opschoof toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Devano Pieter. Leandro Anasagasti volgde met een puntscorende tweehonkslag, waarna het volgende punt werd gescoord op een opofferingsslag van Diamond Silberie.

In het restant van de wedstrijd werd DSS puntloos gehouden, hoewel de ploeg nog vijf lopers in scoringspositie kreeg.

In de vierde sloeg Mitchel Dautzenberg een tweehonkslag met één uit en bereikte het derde honk na een wilde worp met twee uit, maar strandde.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde kreeg DSS een loper in scoringspositie in elk van de volgende vier innings. In de zesde kreeg Runai Coran vier wijd met één uit. Hierna nam Darryl Jamoena de Storks-pitching over. Hij zag Coran opschuiven op een grounder, maar ook hij bleef achter.

In de zevende was het Aldi Guzman (ook een voormalige Storks-speler) die een tweehonkslag sloeg. Hij bereikte het derde honk via een wilde worp, maar strandde daar vervolgens.

In de achtste was het Leandro Anasagasti (vier wijd-opofferingsstootslag) die op het tweede honk achterbleef. En in de negende kreeg Tino van Erk vier wijd en sloeg Aldi Guzman een honkslag met één uit. Dit keer volgde een dubbelspel.

Net als DSS liet ook Storks twee lopers achter in de eerste inning. Kevin Nieveld, die vorig seizoen voor DSS uitkwam, opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Johnny Schmook. Juan Carlos Sulbaran volgde met vier wijd voor Giovanny Perez en kreeg lopers op het tweede en derde honk na een wilde worp. Maar een strikeout en foul-out maakten een einde aan de slagbeurt.

Storks liet ook twee lopers achter in de tweede inning. Met één uit kregen Joey Schmook en Jurriaan Dijk beiden vier wijd. Dit keer sloot Sulbaran af met twee strikeouts.

Met een 3-0 achterstand kreeg Storks weer een loper in scoringspositie in de 2e3. Giovanny Perez (velderskeus) schoof toen op na een doorgeschoten bal en bereikte het derde honk op een grounder, maar daar bleef hij achter.

Sulbaran, die driemaal drie slag gooide (en een honkslag toestond) in de vierde inning, kreeg het enige Storks-punt tegen in de vijfde inning. Kevin Nieveld begon met vier wijd en scoorde op een one-out double van Giovanny Perez.

Nadat Sulbaran weer drie nullen op rij had gekregen in de zesde (twee strikeouts) gooide Scott Prins de laatste drie innings voor DSS. Hij kreeg drie opeenvolgende nullen in de zevende, maar raakte lead-off hitter Luuk Visser met een worp in de achtste. Maar hierna gooide Prins driemaal drie slag. In de 2e9 zorgde Prins wederom voor drie nullen op rij om de winst veilig te stellen en een save te verdienen.Silicon Storks - DSS 1-3
RHE
DSS012000000-390
Silicon Storks000010000-131
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, W (1-0)696311

Scott Prins, SV (1)35----

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram, L (0-1)5.152731

Darryl Jamoena3.2322--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Niek Elshof, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Angelique Moreno (Storks).
Scoreboard Operator-Wilko Geesink (Hoofddorp Pioniers).
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Park21, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Hoofddorp.

Game Notes:
Game 1, best-of-five Play-Downs Final Series.
DSS leidt Play-Downs Final, 1-0.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,8° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.