Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
International Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus verliest in laatste inning van Rouen Huskies
English

ROUEN (Frankrijk) - Curaçao Neptunus heeft de 3-game series tegen de Franse kampioen Rouen Huskies op zondag (24 maart) afgesloten met een 8-7 nederlaag. Neptunus opende de reeks vrijdagavond met een ruime 12-2 overwinning. Op zaterdag won Neptunus met 8-4.

Het duel van vandaag ging om 11 uur in de ochtend van start. Neptunus keek vanaf het begin tegen een achtertand aan, maar wist in de tweede inning langszij te komen. Met een 7-4 achterstand na zes innings bracht Neptunus de stand wederom in balans in de zevende inning, maar verloren kort daarna.

In de middag begon Neptunus aan de terugreis naar huis waar de ploeg rond 8 uur in de avond in Rotterdam arriveerde.

(24 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
In Stade St. Exupéry op het Terrain Pierre-Rolland stond Neptunus vandaag in het begin tegenover linkshander Esteban Prioul. Die werd met een punt gesteund in de eerste inning op Neptunus-starter Misja Harcksen. De rechtshander keerde weer terug naar Neptunus na vorig jaar te hebben gegooid voor Twins Oosterhout.

...Dudley Leonora...
...3-run double...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste helft van de tweede inning wist Neptunus langszij te komen op Prioul. Echter, de Franse tegenstander scoorde vervolgens driemaal in de derde slagbeurt op Harcksen om de leiding te hernemen. Met twee uit werd Harcksen afgelost door Berry van Driel, die nog een extra punt moest toestaan in de derde inning.

Met de stand op 5-1 verkleinde Neptunus de achterstand tot 5-4 in de eerste helft van de vijfde inning toen Gianison Boekhoudt een 3-run homerun sloeg. Het was zijn tweede homerun van de reeks, want hij sloeg er ook één in de opener op vrijdagavond.

In de 2e5, werd Boekhoudt, die een catcher is, de nieuwe werper voor Neptunus. Vorig jaar gooide hij de elfde en twaalfde inning van de laatste wedstrijd van de reguliere competitie voor Neptunus tegen L&D Amsterdam Pirates. Neptunus won met 8-6 en Boekhoudt was de winnende werper.

Boekhoudt gooide een puntloze vijfde inning, maar kreeg daarna twee punten tegen in de zesde die Rouen's voorsprong daarmee opvoerde naar 7-4.

In de 1e7 kwam Neptunus voor de tweede keer op gelijke hoogte. Met de honken vol was het Dudley Leonora die een 3-run double sloeg, waarmee de stand op 7-7 kwam.

In de 2e7 beklom Kevin Kelly de heuvel voor Neptunus. Vorig jaar gooide de rechtshander voor Pirati dei Rimini in de Italiaanse competitie. Na afloop van het Italiaanse seizoen voegde Kelly zich weer bij Neptunus voor wie hij daarna in het 'postseason' gooide.

Kelly kreeg een homerun tegen van Maxime Lefevre, wat in een reguliere wedstrijd een walk-off homerun zou zijn geweest. Echter, in dit geval was afgesproken de inning helemaal uit te spelen.Rouen Huskies - Curaçao Neptunus 8-7 (7 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus0100303-7
Rouen Huskies1031021-8
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen2.2 4

Berry van Driel1.1

Gianison Boekhoudt2

Kevin Kelly, L (0-1)1 1

pitchers Roueninn.SOBBHRER
Esteban Prioul

.............................

Homeruns: Neptunus: Gianison Boekhoudt (2)(5e,3-run); Rouen: Maxime Lefevre (7e,solo,op Kelly).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-.
Aanvangstijd-11:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Stade St. Exupéry, Terrain Pierre-Rolland, Rouen (Frankrijk).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 11° C; windrichting noord;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.