Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus beslist ook tweede duel laat tegen DSS
English

HAARLEM - Curaçao Neptunus besliste ook de tweede wedstrijd van hun reeks tegen DSS laat op vrijdagavond (26 april) won met slechts 5-4.

In de opener op donderdagavond besliste Neptunus het duel ook laat. De ploeg werd puntloos gehouden in de eerste zes innings, maar kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de zevende inning en won met 6-0.

Vanavond, met een 2-1 achterstand na drie innings, kwam Neptunus langszij in de vierde, waarna driemaal werd gescoord in de vijfde. DSS verkleinde de achterstand naar 5-4 door tweemaal te scoren in de achtste, maar Neptunus wist de minimale voorsprong vast te houden.

De tweede wedstrijden van de reeks van drie van deze week worden op vrijdagavond gespeeld, omdat er geen wedstrijden zijn vastgesteld op zaterdag, wat Koningsdag is. Er staan geen wedstrijden op het programma zodat iedereen in gelegenheid is deel te nemen aan de festiviteiten rondom de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In een aantal voorgaande seizoenen werden wel wedstrijden vastgesteld op Koningsdag (27 april) en in het verleden Koninginnedag (30 april). Maar dit jaar dus niet.

(26 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Neptunus besliste de tweede wedstrijd tegen DSS eveneens laat, net zoals dat het geval was in de eerste ontmoeting. Vanavond moest de Rotterdamse ploeg het doen zonder hun vaste tweede honkman Benjamin Dille. De Belg was niet aanwezig wegens werkverplichtingen. Outfielder Greg Muller was niet inzetbaar vanwege een beenblessure.

DSS opende de score vanavond met twee punten in de tweede helft van de eerste inning op startende pitcher Orlando Yntema. Met twee uit raakte de veteraan-rechtshander Leandro Anasagasti met een worp. Hij scoorde op een driehonkslag van Ibrahin Redan en die scoorde zelf op een daarnavolgende honkslag van Koen Halderman.

Neptunus pakte een punt terug in de tweede slagbeurt op starter Alexander Valdez en scoorde eveneens met twee uit. Met één uit sloeg Quintin De Cuba een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Julian Goins, die zelf op het tweede honk strandde.

DSS kreeg een kans een punt toe te voegen in de derde inning. Mitchel Dautzenberg begon met een honkslag en kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Devano Pieter. Maar hierna schakelde Yntema de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

Neptunus kwam langszij in de 1e4 toen Shaldimar Daantji opende met een homerun.

Neptunus scoorde vervolgens drie punten in de 1e5 en dat bleek beslissend. Rookie Mick Vos begon en sloeg zijn eerste Hoofdklasse-honkslag. Vanavond viel Vos in als tweede honkman voor Benjamin Dille. Vos bereikte het tweede honk via een opofferingsstootslag van Jochem Koedijk, waarna hij het leidende punt scoorde op een honkslag van Stijn van der Meer. Terwijl hij scoorde kwam Vos in botsing met catcher Koen Halderman, die het duel verliet met een blessure. Met twee uit dreunde Gianison Boekhoudt de bal diep het midveld in voor een 2-run homerun. De door Boekhoudt geslagen bal kwam terecht in het flatgebouw, dat momenteel in aanbouw is achter de midveld-omheining.

...Gianison Boekhoudt...
...2-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat een loper op het tweede honk strandde in de zesde inning kreeg Neptunus weer een scoringskanse in de zevende op nieuwe pitcher Moreno Vork. Met één uit kreeg Stijn van der Meer vier wijd en met twee uit sloeg Gianison Boekhoudt een honkslag wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Nadat Boekhoudt het tweede honk had gestolen maakte Vork een einde aan de dreiging met een strikeout.

Neptunus verzuimde opnieuw tot scoren te komen in de achtste inning en liet dit keer drie lopers achter op nieuwe pitcher Lars Werkman. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Quintin De Cuba, maar die werd bij het derde honk uitgeschakeld bij een poging een extra honk te pakken op een honkslag van Dudley Leonora. Vervolgens werd Leonora gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Julian Goins. Maar hierna kwamen de honken vol te staan toen Mick Vos een honkslag sloeg en Jochem Koedijk vier wijd kreeg. De drie lopers bleven achter toen een grounder een einde aan de slagbeurt maakte.

Even later verkleinde DSS de achterstand naar 5-4 met het scoren van twee onverdiende punten. Veteraan Elton Koeiman nam de pitching over voor Neptunus. Lead-of hitter Mitchel Dautzenberg bereikte het honk na een foute aangooi, waarna hij op het derde honk kwam toen Devano Pieter volgde met een tweehonkslag. Een grounder van Diamond Silberie zorgde voor het eerste punt en bracht Pieter naar het derde honk. Koeiman volgde met drie slag voor Leandro Anasagasti, maar de derde slagbal was niet onder controle bij catcher Julian Goins. In plaats van de strikeout te completeren op het eerste honk maakte Goins geen aangooi en dus bereikte Anasagasti het honk op de doorgeschoten bal. Dat betekende dat er nog steeds maar één uit vast en er nu lopers op het eerste en derde honk stonden. Pieter scoorde daarna op een opofferingsslag van pinch-hitter Donny Kuijper. Hierna sloeg Aldi Guzman een honkslag en dat zorgde weer voor lopers 'op de hoeken', maar bracht ook een nieuwe werper in het veld. Brendan Schoemaker nam het over en sloot de slagbeurt af met een strikeout.

DSS dreigde weer te gaan scoren in de 2e9. Schoemaker gooide vier wijd op lead-off hitter Runai Coran, die daarna werd opgevolgd door Berry van Driel. Hij zag Coran opschuiven na een opofferingsstootslag van Koen Werkman. Coran kon daarna niet opschuiven naar het derde honk op een honkslag in kort linksveld van Mitchel Dautzenberg. Maar hierna maakte een strikeout en een groundout een einde aan de inning en de wedstrijd.DSS - Curaçao Neptunus 4-5
RHE
Curaçao Neptunus010130000-5111
DSS200000020-481
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (3-0)791522

Elton Koeiman, H (1)0.21-22-

Brendan Schoemaker, H (2)0.1 (*)11---

Berry van Driel, SV (1)11-1--
(*) - Schoemaker gooide op één slagman in de negende inning

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez, L (1-1)6--855

Moreno Vork1211--

Lars Werkman1-22--

Robyn Clara111---

Homeruns: Neptunus: Shaldimar Daantji (1)(4e,solo,0 uit,op Valdez), Gianison Boekhoudt (1)(5e,2-run,2 uit,op Valdez).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Antoine Loock, 1B-Aad Otsen.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-19:27 uur.
Speeltijd-2:39 uur.
Locatie-Honkbalveld DSS< Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,3° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.