Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg)

Quick Amersfoort boekt kleine zege tegen HCAW
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort scoorde al vroeg en kwam tot een kleine 3-1 overwinning op eigen veld tegen HCAW op vrijdagavond (26 april).

In de opener op donderdagavond was het HCAW dat een vroege voorsprong nam en nipt met 3-2 won van Quick Amersfoort.

De tweede wedstrijden van de reeks van drie van deze week worden op vrijdagavond gespeeld, omdat er geen wedstrijden zijn vastgesteld op zaterdag, wat Koningsdag is. Er staan geen wedstrijden op het programma zodat iedereen in gelegenheid is deel te nemen aan de festiviteiten rondom de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In een aantal voorgaande seizoenen werden wel wedstrijden vastgesteld op Koningsdag (27 april) en in het verleden Koninginnedag (30 april). Maar dit jaar dus niet.

(26 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Quick Amersfoort scoorde hun drie punten in de tweede en derde inning en wist de kleine voorsprong in het restant van de wedstrijd vast te houden. HCAW bleef beperkt tot slechts vijf honkslagen op Sem Robberse, die vorig seizoen zijn Hoofdklasse-debuut maakte in de Bussumse ploeg. Vanavond gooide hij acht solide innings tegen zijn voormalige ploeg en schakelde vijf slagmensen met drie slag uit.

Beide teams kwamen in scoringspositie in de eerste inning, maar bleven puntloos.

Jeandro Tromp opende met een honkslag voor HCAW, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Oliver van der Wijst Severino. Die stal met twee uit het tweede honk, maar bleef achter.

Quick Amersfoort had een soortgelijke eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Jules Cremer een honkslag op starter Kaj Timmermans. Hij werd eveneens gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Rachid Engelhardt, die het tweede honk bereikte op een honkslag van Bryan Engelhardt. Timmermans sloot af met een strikeout.

Quick opende de score met twee punten in de tweede inning. Beide punten waren onverdiend, want de HCAW-verdediging maakte twee fouten. Rowan van Hoek begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen er een foute aangooi werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Sam van der Ploeg. Met lopers op het eerste en derde honk en één uit werd het eerste punt gescoord toen ook Kevin Windster Adelina na een fout op het honk kwam. Even later schoven Van der Ploeg en Windster op na een wilde worp. Een tweede wilde worp stelde daarna Van der Ploeg in staat het tweede punt te scoren.

De thuisploeg voegde nog een punt toe in de derde inning toen Bryan Engelhardt zijn derde homerun van het seizoen sloeg met één uit.

Hierna werd Quick puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd, maar HCAW wist nog eenmaal tot scoren te komen.

...Winnende werper Sem Robberse...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
Dat Bussumse punt kwam tot stand in de eerste helft van de vierde inning. Oliver van der Wijst Severino begon toen met vier wijd, waarna Rodney Daal een honkslag sloeg. Met één uit schoven de twee lopers op na een wilde worp. Van der Wijst scoorde op een hiernavolgende honkslag van Ruendrick Piternella. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Arthur Lugtmeijer een line drive, maar die werd gevangen door Sem Robberse en die schakelde vervolgens Piternella uit op het tweede honk om een 'inning-ending double play' te completeren. Het redde mogelijk ook de voorsprong voor Quick Amersfoort.

In de volgende drie innings verzuimde Quick de voorsprong uit te breiden, want de ploeg liet zes lopers achter.

In de vierde had Quick lopers op het eerste en derde honk met twee uit. Lead-off hitter Jordy Burger had het honk bereikt na een fout en Jules Cremer had vier wijd gekregen met twee uit, maar zij strandden.

In de vijfde sloegen Taylor Clemensia (met één uit) en Sam van der Ploeg (met twee uit) een honkslag, maar zij bleven achter op het eerste en tweede honk.

En in de zesde was het Kevin Windster Adelina die na een fout op het honk kwam en opschoof naar het derde honk op een 2-out single van Rachid Engelhardt, maar ook zij bleven achter.

Intussen wist HCAW niet in scoringspositie te komen nadat het hun enige punt had gescoord in de vierde. Sem Robberse schakelde 12 van de 14 slagmensen uit die hij tegenover zich kreeg in de vijfde tot en met achtste inning, waarvan elf op rij.

Met twee uit in de 1e8 kreeg Robberse een honkslag tegen van Bob van der Meer. Dat bracht Pitching Coach Cliff Foster naar de heuvel. Na daar te zijn aangekomen hield hij zijn hand op voor de bal. Zodoende leek het er op dat de avond voor Robberse ten einde was gekomen. Maar na wat overleg, waarbij ook catcher Jules Cremer betrokken was, trok Foster zijn hand terug en keerde terug naar de dug-out. Even later sloot Robberse de inning af met een strikeout.

Jan-Willem Geerts gooide daarna de negende inning voor Quick. Hij schakelde drie slagmensen op rij uit en verdiende zijn tweede save van het seizoen.


...Links: Coaches Reinier de Vries (Quick) en Dè Flanegin (HCAW) praten met Umpires Roy van de Wateringen en John Beltman...
...Rechts: Public Address Announcer Willum de Jong en Official Scorers Brigitta Zaal en Dieks Bannink zijn er klaar voor...

...Links: Oliver van der Wijst Severino steelt het 2e honk voor HCAW in de 1e inning; 2B Rachid Engelhardt ontvangt de bal...
...Rechts: Quick Amersfoort-loper Jules Cremer duikt naar het 1e honk in de 1e inning tijdens een pick-off poging...

...Links: Sem Robberse had een prima optreden voor Quick Amersfoort als startende pitcher...
...Rechts: Rachid Engelhardt maakt contact voor Quick Amersfoort...

...Bryan Engelhardt slaat een homerun voor Quick in de 3e inning en wordt begroet door 3B Coach Reinier de Vries...

...Links: Rachid Engelhardt ontvangt zijn broer Bryan Engelhardt nadat hij scoorde op zijn homerun...
...Rechts: Korte stop Sam van der Ploeg verwerkt een bal voor Quick Amersfoort...

...Links: Kevin Windster Adelina plaatst een opofferingsstootslag voor Quick in de 4e inning...
...Rechts: Pitcher Sem Robberse met een grote lach op zijn gezicht na de 8e inning te hebben afgesloten met een strikeout...

...Links: Sem Robberse wordt begroet door Pitching Coach Cliff Foster...
...Rechts: Outfielders Kevin Windster Adelina, Jordy Burger en Joran Berkhout vieren de overwinning...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)Quick Amersfoort - HCAW 3-1
RHE
HCAW000100000-154
Quick Amersfoort02100000X-391
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (1-2)631831

Ian Delemarre21-1--

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Sem Robberse, W (3-1)851511

Jan-Willem Geerts, SV (2)1-----

Homerun: Quick: Bryan Engelhardt (3)(3e,solo,1 uit,op Timmermans).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:26 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,7° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.