Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Gestaakte wedstrijd Play-Downs Finale verloren verklaard voor DSS
English

NIEUWEGEIN - De tweede wedstrijd van de best-of-five Play-Downs Final Series tussen DSS en Silicon Storks die afgelopen zaterdag werd gestaakt door de umpires, is op maandag (26 augustus) door het KNBSB-Bestuur verloren verklaard voor DSS. Door deze beslissing staat Storks nu met 2-1 voor in deze reeks.

De tweede wedstrijd werd zaterdagmiddag in de achtste inning gestaakt door de umpiring crew. Op dat moment stond Storks met 4-2 voor.

DSS stond met 1-0 voor na drie innings, maar Storks scoorde vervolgens tweemaal in de vierde en zesde inning. DSS pakte een punt terug in de tweede helft van de zevende inning.

Net na het begin van de achtste inning kwam de vierde pitch van DSS-werper Nick Keur richting Storks-slagman Jurriaan Dijk in de grond maar raakte vervolgens de hand van Home Plate Umpire Yme van der Lugt. Een 'injury delay' volgde en de umpire liep naar de dug-out van het thuisspelende DSS voor verzorging van zijn hand. Even later verlieten de twee umpires het veld, omdat zij de wedstrijd hadden gestaakt nadat er iets was voorgevallen bij de dug-out.

Omdat dit een door de umpires gestaakte wedstrijd was moest de status ervan worden bepaald door het Bondsbestuur, wat werd gedaan in een bespreking op maandag. Het bestuur besprak de situatie en bekeek de rapporten van de umpires en de clubs. In een korte publicatie op dinsdag werd gesteld dat ''DSS wordt schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd. DSS krijgt de wedstrijd verloren verklaard met 2-0''.

Dat betekende dus dat de wedstrijd gewonnen werd verklaard voor Storks.

Alle statistieken van een gewonnen (of verloren) verklaarde wedstrijd blijven geldig tot het moment van staken. Wanneer een geldige wedstrijd wordt gestaakt worden alle gegevens, zowel de individuele als de teamprestaties, samengesteld tot het moment waarop de wedstrijd werd gestaakt. Wanneer het team dat door het staken van de wedstrijd tot winnaar wordt verklaard, voor staat op het moment van staken worden de winnende en verliezende werper volgens de daarvoor geldende bepalingen aangewezen op het moment van staken. Wanneer het team dat door het staken van de wedstrijd winnaar wordt, achter staat of de stand gelijk is op het moment van staken, wordt geen winnende en verliezende werper aangewezen.

Game 4 wordt aanstaande zaterdag in Haarlem gespeeld.

De ploeg die deze Series wint stelt een plek veilig in de Hoofdklasse van volgend jaar. De verliezende ploeg moet vier weken wachten voordat het de volgende wedstrijden kan spelen. Vanaf zaterdag 28 september speelt de ploeg een best-of-five Promotie/Degradatie Series tegen de kampioen van de Overgangsklasse. De competitie in deze competitie wordt pas op zondag 22 september afgesloten.

De laatste keer dat een postseason-wedstrijd werd gestaakt door de umpires en in een forfeit eindigde was in 2011. Op 4 september van dat jaar werd de derde wedstrijd van de Promotie/Degradatie Series tussen ADO en Euro Stars gestaakt door de umpires in de eerste helft van de achtste inning. Op dat moment stond ADO met 10-2 voor. De wedstrijd werd verloren verklaard voor Euro Stars en dus gewonnen voor ADO.

(27 augustus)DSS - Silicon Storks 4-2 (8 inn.)
RHE
Silicon Storks00020200-490
DSS0010001X-262
(Wedstrijd gestaakt door umpires in 1e8 met nul uit, geen honklopers, een 3-1 count op de slagman en een 4-2 voorsprong voor Storks)
pitcher Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, W (1-0)742622

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez, L (0-1)5.151842

Robyn Clara0.22----

Nick Keur1 (*)111--
(*) - Keur was de pitcher in de 1e8 toen de wedstrijd werd gestaakt)

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Yme van der Lugt, 1B-Aad Otsen.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Peter Brink.
Public Address Announcer-Bert DaniŽls.
Scoreboard Operator-Bert DaniŽls.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:03 uur.
Locatue-Honkbalveld DSS, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Game 2, best-of-five Play-Downs Final Series.
Dirk van 't Klooster (Hitting Coach DSS) in 1e7 uit het veld gestuurd door Home Plate Umpire Yme van der Lugt.
Patrick Howell (Assistant Coach DSS) in 1e8 uit het veld gestuurd door Home Plate Umpire Yme van der Lugt.
Wedstrijd gestaakt in 1e8 door umpires met een 3-1 stand op de slagman, nul uit, geen honklopers en 4-2 voorsprong voor Storks.
Wedstrijd op maandag 26 augustus met 2-0 verloren verklaard voor DSS en gewonnen verklaard voor Storks door KNBSB-bestuur.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28,4° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.