Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates completeert 'sweep' tegen Twins Oosterhout
English

OOSTERHOUT - L&D Amsterdam Pirates completeerde een '3-game sweep' tegen Twins Oosterhout op zondag (28 april) met een 8-4 overwinning.

In de opener op donderdag begon Amsterdam Pirates de 3-game series tegen Twins Oosterhout met een ruime 14-1 winst in zeven innings.

Amsterdam Pirates kwam opnieuw tot een ruime overwinning in hun tweede wedstrijd en won toen met 10-0 in zeven innings in een 'mercy-rule' wedstrijd op vrijdagavond.

Vandaag sloeg Roelie Henrique 3-uit-4 met een tweehonkslag voor Amsterdam en scoorde drie punten. Hij stal ook twee honken.

(28 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Amsterdam Pirates nam een vroege en comfortabele voorsprong door vier punten te scoren in de eerste helft van de eerste inning op starter Jan Evertse op vier honkslagen, waaronder drie tweehonkslagen. Roelie Henrique opende met een honkslag, schoof op naar het tweede honk op een opofferingsstootslag van Niels van Weert en scoorde op een tweehonkslag van Gilmer Lampe. Toen er een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van volgende slagman Denzel Richardson kwam hij op het tweede honk terecht, terwijl Lampe scoorde. Hierna volgden Kenny Berkenbosch en Delano Selassa met back-to-back RBI-doubles om er een 4-0 stand van te maken.

Twins Oosterhout halveerde de achterstand in hun eerste slagbeurt door tweemaal te scoren op starter Jim Ploeger. De linkshander gooide vier wijd op lead-off hitter Joshua Zara, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Yuki Yoshimura, wat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Ze scoorden daarna respectievelijk op een grounder van Dennis De Quint en een opofferingsslag van Jason Halman.

Amsterdam Pirates antwoordde onmiddellijk met twee punten in de 1e2. Lead-off hitter Roelie Henrique kwam na een fout op het honk en stal het tweede honk. Met één uit scoorde hij op een groud-rule double van Gilmer Lampe. Met twee uit scoorde Lampe het volgende punt op een honkslag van Kenny Berkenbosch om er een 6-2 stand van te maken.

Twins kreeg wederom de eerste twee slagmensen op de honken in de 2e2. Jamie Verheyleweghen en Nick Peels kregen beiden vier wijd, maar dit keer werden de volgende drie slagmensen uitgeschakeld.

...Roelie Henrique...
...3 honkslagen, double, 3 runs, 2 gestolen honken...
(© Foto: Henk Seppen)
Pirates scoorde weer een punt in de vierde. Roelie Henrique kwam voor de derde keer op rij als openingsslagman op het honk en scoorde ook weer. Dit keer begon hij met een honkslag. Thomas Roijers nam daarna de pitching over voor Twins. Hij zag Henrique het tweede honk stelen, opschuiven na een foute aangooi en vervolgens scoren toen hij een honkslag moest toestaan aan Niels van Weert.

Twins kreeg geen loper in scoringspositie van de vierde tot en met achtste inning. In deze vijf innings kreeg de ploeg slechts twee honklopers, maar beiden strandden op het eerste honk.

Pirates verhoogde de voorsprong naar 8-2 in de 1e7 op Roijers. Denzel Richardson begon met vier wijd, schoof op na een grounder en scoorde toen er een fout volgde nadat Delano Selassa was uitgevangen.

In de 2e9 wist Twins Oosterhout tweemaal tot scoren te komen op closer Tom Stuifbergen, maar de Amsterdamse voorsprong kwam geen moment in gevaar. Met één uit sloeg Nick Peels een honkslag en kreeg Brian Biezen vier wijd. De twee schoven op na een grounder, waarna beiden scoorden op een honkslag van Joshua Zara. Maar hierna sloot Stuifbergen de wedstrijd af met een strikeout.Twins Oosterhout - L&D Amsterdam Pirates 4-8
RHE
L&D Amsterdam Pirates420100100-8111
Twins Oosterhout200000002-455
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (4-0)543222

Maickel Rietel11-1--

Jhan Rifaela11----

Mike Groen11----

Tom Stuifbergen111222

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Jan Evertse, L (0-4)3 (*)31774

Thomas Roijers41141-

Raf Cocu232---
(*) - Evertse gooide op één slagman in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Efrem Silvania, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:42 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,7° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 77%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.