Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Comfortabele winst Hoofddorp Pioniers tegen Storks
English

DEN HAAG - Hoofddorp Pioniers sloot hun 3-game series tegen Silicon Storks op zondag (28 april) af met een comfortabele 8-1 overwinning.

In de opener op donderdag kwam Storks terug van een achterstand om met 4-3 te winnen in een wedstrijd die voortijdig werd afgesloten vanwege de 'curfew'-regel.

In de volgende wedstrijd op vrijdag gooide Lars Huijer een 7-inning No-Hitter in een 12-0 shutout voor Hoofddorp Pioniers. De wedstrijd eindigde na 6½ inning vanwege de 10-punten verschil mercy-regel.

(28 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Hoofddorp Pioniers sloeg vroeg toe in de wedstrijd van vandaag. In de eerste helft van de eerste inning scoorde Pioniers drie punten op starter Nick Winkel, die 1 1/3 inning gooide als closer in de opener op donderdagavond. De rechtshander kreeg de honken snel vol. Hij kreeg een lead-off single tegen van Mark Smit, die daarna opschoof na een wilde worp. Vier wijd voor Raul Jacobs en een stootslag-honkslag voor Nolan Beugeling zorgde voor volle honken. Het eerste punt werd gescoord op een grounder van Jelle Kroft en de overige twee lopers scoorden toen Joey Eeman volgde met een honkslag. Nadat Eeman het tweede honk had gestolen bereikte hij het derde honk op een honkslag van Jorrit Penseel, maar een dubbelspel eindigde de inning.

Storks bereikte ook onmiddellijk de honken in hun eerste slagbeurt op starter Lars Broersen. Hij kreeg een lead-off single tegen van Giovanny Perez, maar die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Luuk Visser. Met twee uit kreeg Kris Morris vier wijd, maar de thuisploeg liet twee lopers achter.

Pioniers liet een loper achter op het tweede honk in de tweede en derde inning, waarna twee punten werden toegevoegd in de vierde slagbeurt. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Duco Nuijten werd geraakt door een worp, Joey de Koning een honkslag sloeg en Mark Smit vier wijd kreeg. Dat leidde tot een werperswissel. Gijs Timmer nam het over, maar hij kreeg een puntscorende infield-hit tegen van Raul Jacobs. Hierna werd schijn afgeroepen en dat zorgde voor het volgende punt. Met Jacobs op het tweede en Smit op het derde honk probeerde de laatste te scoren op een grounder richting kort van Nolan Beugeling, maar werd uitgeschakeld. Een grounder sloot de slagbeurt af.

Pioniers werd op rij uitgeschakeld in de vijfde en zesde inning, waarna weer werd gescoord in de zevende. Raul Jacobs begon met een honkslag en hij scoorde later op een opofferingsslag van Mervin Gario.

Storks liet een loper op het tweede honk achter in de derde en vijfde inning. In de zesde kreeg de ploeg weer een loper op het tweede honk toen Luuk Visser een tweehonkslag sloeg met één uit. Maar hij werd op het derde honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een grounder naar kort van pinch-hitter Eduardo Guerra.

In de achtste inning scoorde Storks hun enige punt op reliever Daniel Vos. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Giovanny Perez, die opschoof na een wilde worp en een grounder, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Luuk Visser.

Pioniers nam meer afstand in de 1e9. Lead-off hitter Joey de Koning kreeg drie slag, maar kwam op het honk na een doorgeschoten bal. Hij schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Raul Jacobs, die later zelf scoorde na een wilde worp. Jacobs sloeg 3-uit-4, scoorde driemaal en sloeg twee punten binnen.

Nathan Diaby sloot de wedstrijd voor Pioniers af in de 2e9. Hij kreeg een lead-off single tegen van Stephon Mohamed, maar die werd uitgeschakeld toen de Pioniers-verdediging voor de derde maal een dubbelspel maakte in de wedstrijd. Diaby sloot daarna af met een strikeout.Silicon Storks - Hoofddorp Pioniers 1-8
RHE
Hoofddorp Pioniers300200102-8111
Silicon Storks000000010-150
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Broersen, W (1-0)7534--

Daniel Vos1-2-11

Nathan Diaby11-1--

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, L (1-2)3.122855

Gijs Timmer3.22-211

Sem Lauf21-12-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-André Ficken, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Dave Klarholz.
Scoreboard Operator-vanuit de Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:48 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,3° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 80%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.