Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg & Henk Seppen)

Quick Amersfoort en Hoofd Coach Glenn Romney uit elkaar
English

AMERSFOORT - Glenn Romney is niet langer de Hoofd Coach van Quick Amersfoort. Na de ploeg slechts in negen wedstrijden te hebben geleid sinds de start van het Hoofdklasse-seizoen stopte hij als Hoofd Coach. De scheiding werd pas op zondagmiddag (28 april) bekend gemaakt door RTV Utrecht. Echter, de twee partijen zijn eerder in de week al uit elkaar gegaan, maar een door de club uitgegeven persbericht is niet overal terecht gekomen.

...Glenn Romney spreekt de spelers toe tijdens een wedstrijd...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
Sinds afgelopen donderdag, toen Quick Amersfoort een 3-game series opende tegen HCAW, staat de ploeg onder leiding van de overige drie leden van de coaching-staf, namelijk Bench Coach/3B Coach Reinier de Vries, 1B Coach Stanley Engelhardt en Pitching Coach Cliff Foster. In een kort interview met RTV Utrecht-verslaggever Rijk van den Bunt op zondag bevestigde De Vries de breuk en dat hij op dit moment één van de interim-coaches is. Verder wilde hij weinig meer zeggen over de situatie. In het interview werd wel gezegd dat Romney zelf de beslissing had genomen om te stoppen als Hoofd Coach en dat dat als een verrassing was gekomen.

,,Voor nu zullen we met zijn drieën samen de ploeg leiden'', voegde Reinier de Vries maandagavond toe tegenover Grand Slam * Stats & News. ,,We spreken elkaar zeer regelmatig en we zullen later pas bekijken hoe we verder gaan. Doordat we sinds afgelopen week een aantal wedstrijden moesten spelen en we nu ook een inhaalwedstrijd op dinsdagavond hebben is er simpelweg nog geen moment geweest om dit verder te bespreken.''

Glenn Romney voegde toe dat er afgelopen dinsdag een gesprek met het bestuur is geweest. ,,Dat was een prima gesprek, Quick is een goede vereniging'', aldus Romney.

Eind september vorig jaar maakte Quick Amersfoort bekend dat Glenn Romney de nieuwe Hoofd Coach was geworden voor dit seizoen als opvolger van Marco Wels. Twee weken eerder was Wels als Hoofd Coach gestopt na de ploeg twee seizoenen onder zijn hoede te hebben gehad. Zeven dagen later werd hij benoemd tot nieuwe Hoofd Coach van het Haarlemse DSS voor dit jaar. Bij Quick was Wels op zijn beurt de opvolger van Reinier de Vries, die de ploeg vier seizoenen (2013-2016) had gecoached toen Quick uitkwam in de Eerste Klasse en de Overgan.

Voor zijn komst naar Amersfoort was Romney in 2016-2018 Hoofd Coach van het tweede team van Amsterdan Pirates, dat uitkomt in de Overgangsklasse.

De voornalige outfielder/eerste honkman maakte zijn debuut als Hoofd Coach in de Hoofdklasse op 4 april. Op die dag opende Quick Amersfoort het seizoen met een 12-4 nederlaag tegen Twins Oosterhout. De ploeg verloor twee dagen later ook de tweede wedstrijd (2-1), maar sloot de 3-game series af met een 12-6 overwinning.

In de daaropvolgende week verloor Quick Amersfoort twee van de drie wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers. Vorige week boekte Quick twee overtuigende, mercy-regel overwinningen tegen Silicon Storks (11-1, 13-2). Echter, de ploeg verzuimde een 'sweep' te completeren in de derde wedstrijd en leed toen zelf een mercy-regel nederlaag (12-2). Een paar dagen later stopte Romney. Onder zijn leiding was de ploeg 4-5.

...3B Coach Reinier de Vries, 1B Coach Stanley Engelhardt en...
...Pitching Coach Cliff Foster vormen het huidige coaching-trio...
(© Foto's: Henk Seppen & Jan Kruijdenberg)
Afgelopen donderdag, onder leiding van het huidige coaching-trio, opende Quick de reeks tegen HCAW met een kleine 3-2 nederlaag. Op vrijdag kwam Quick tot een 3-1 overwinning en klom naar de vierde plaats. De laatste wedstrijd uit deze reeks op zondagmiddag werd in de derde inning gestaakt wegens regen en wordt dinsdagavond ingehaald.

Romney begon zijn honkbal-loopbaan bij WSB, waarna hij speelde voor Robur '58. Hij verhuisde vervolgens naar Quick Amersfoort, bij wie hij in 1995 zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Na twee seizoenen voor de ploeg te hebben gespeeld kwam Romney uit voor HCAW (1997-2001), Hoofddorp Pioniers (2002-2009), UVV (2010-2011), HCAW (2012) en ADO Lakers (2014).

Romney maakte niet als enige de transfer van Amsterdam Pirates naar Quick Amersfoort na vorig seizoen. Cliff Foster, die zijn Pitching Coach was in Amsterdam, werd eveneens opgenomen in de coaching-staf van Quick. Naast de twee coaches kozen ook spelers Mitchell Berghmans, Jan-Willem Geerts en Sam van der Ploeg voor de Amersfoortse ploeg.

(28-29 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.