Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates opent Urbanus Toernooi met winst
English

BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates opende de 37e editie van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi vrijdagavond (29 maart) met een 3-1 overwinning tegen het organiserende HCAW.

In 1981 werd het toernooi voor het eerst georganiseerd en werd toen vernoemd naar voormalig honkbal-coach Charles Urbanus, Sr., die in het voorgaande jaar was overleden. Urbanus was de broer van voormalig pitcher Han Urbanus en de oom van infielder/pitcher/coach Charles Urbanus, Jr.. Aanvankelijk werd get evenement georganiseerd het Amsterdamse Amstel Tijgers, dat eind 1988 fuseerde met HCAW. Het evenement werd gehouden in het Haarlemse Pim Mulier Stadion in 1988 en 1989. Vanaf 1990 wordt het toernooi georganiseerd op het thuisveld van HCAW in Bussum.

De opzet is dat de top-vier van het voorgaande seizoen een jaar later deelneemt aan het toernooi. In de meeste van de gespeelde edities werd dit inderdad gerealiseerd. Dat is ook dit keer het geval, want de top-vier van vorig seizoen is aanwezig in Bussum.

Het toernooi gaat verder op zaterdag en zondag.

(29 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Amsterdam Pirates werd aanvankelijk onder de duim gehouden door HCAW-starter Chris Pfau. De linkshander schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit en stond slechts één speler tot de honken toen in de eerste drie innings, waarin hij vijfmaal drie slag gooide.

Pirates, dat met tien slagmensen in de slagvolgorde speelde, opende de score in de eerste helft van de vierde inning. Voormalig HCAW-speler Roelie Henrique begon toen met een tweehonkslag, maar kon niet opschuiven op een hiernavolgende infield-hit van Niels van Weert. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Rashid Gerard, waarna beiden scoorden toen Gilmer Lampe volgde met een tweehonkslag. Met twee uit kreeg Pirates de honken vol, maar liet drie lopers achter.

Veteraan Rob Cordemans startte voor Amsterdam Pirates. Hij zag twee HCAW-slagmensen het honk bereiken op fouten in de eerste inning, maar zij bleven achter. De rechtshander stond slechts twee honkslagen toe in de vier innings die hij gooide, waarin hij vijf slagmensen met drie slag uitschakelde.

HCAW pakte een punt terug in hun vierde slagbeurt. Met één uit kwam Ruendrick Piternella na een fout op het tweede honk, waarna hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Bob van der Meer.

Pirates werd op rij uitgeschakeld in de vijfde inning door Chris Pfau en daarna opnieuw door Ian Delemarre in de zesde. De laatste schakelde ook de eerste twee slagmensen in de zevende inning uit, waarna hij afgelost door Jiorgeny Casimiri. Hij gooide vier wijd op Delano Selassa, die vervolgens helemaal vanaf het eerste honk scoorde toen Victor Draijer volgde met een tweehonkslag om er een 3-1 stand van te maken.

Maickel Rietel nam de Amsterdamse pitching over in de vijfde. Hij zag HCAW tweemaal in scoringspositie komen. In de vijfde raakte hij Jeandro Tromp met een worp, die daarna het tweede honk stal, maar achterbleef. In de zesde gooide hij vier wijd op Seb Visser en Ruendrick Piternella, maar schakelde de volgende drie slagmensen uit.

Tom Stuifbergen sloot de wedstrijd af voor Amsterdam. Hij kreeg een 2-out single tegen, maar daarna maakte hij een einde aan het duel met een strikeout en dat leverde hem een save op.HCAW - L&D Amsterdam Pirates 1-3 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates0002001-343
HCAW0001000-130
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (1-0)45121-

Maickel Rietel, H (1)232---

Tom Stuifbergen, SV (1)12-1--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau, L (1-1)572322

Ian Delemarre1.21----

Jiorgeny Casimiri0.1-1111
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Feiko Drost.
Aanvangstijd-20:00 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 1 - 37e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Onbewolkt, 11,7° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.