Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint Urbanus Toernooi; Australiër debuteert voor Twins
English

BUSSUM - Op zondag (31 maart) boekte L&D Amsterdam Pirates een ruime 9-0 shutout-winst tegen Twins Oosterhout om de winnaar te worden van de 37e editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Het toernooi eindigde met een puntloos duel tussen gastheer HCAW en Curaçao Neptunus.

Het was de derde keer dat Pirates het toernooi won en de eerste keer sinds 2016. Gastheer HCAW won het evenement in de voorgaande twee jaar. Landskampioen Curaçao Neptunus eindigde op de vierde en laatste plaats. Vorig jaar keerde Neptunus voor het eerst sinds 2001 weer terug als deelnemer aan het toernooi.

In de eerste wedstrijd van vandaag kwam Pirates tot een rally van vier punten in de eerste ining op de Australische rechtshander Nick Veale, die zijn heuveldebuut maakte voor Twins. Veale arriveerde afgelopen maandag in Oosterhout. In zijn eerste inning moest hij drie honkslagen toestaan. In 2015-2018 gooide 26-jarige rechtshander voor Perth Heat in de Australian Baseball League.

In de slotwedstrijd 'outhitte' Neptunus HCAW met 4-2, maar beide teams wisten niet tot scoren te komen in zeven innings. Ook HCAW voegde een paar dagen geleden een nieuwe speler aan het roster toe, de van Curaçao afkomstige outfielder Renaigel Martis. Hij kwam in alle drie de wedstrijden die de Bussumse ploeg in het toernooi speelde in actie.

Eindstand:
1. L&D Amsterdam Pirates, 2. HCAW, 3. Twins Oosterhout, 4. Curaçao Neptunus.

Individuele Prijzen:
Meest Waardevolle Speler: Stijn Janssens (Twins).
Beste Slagman: Jochem Koedijk (Neptunus).
Beste Pitcher: Diegomar Markwell (Neptunus).

(31 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Hoofdklasse
Game 5 - L&D Amsterdam Pirates vs. Twins Oosterhout

Amsterdam Pirates sloeg onmiddellijk toe in de eerste inning op de Australische rechtshander Nick Veale, die debuteerde voor Twins. Hij werd begroet met een lead-off single van Delano Selassa, waarna hij vier wijd gooide op volgende slagmensen Niels van Weert en Gilmer Lampe. Veale volgde met een strikeout, maar kreeg daarna een 2-run double tegen van Kenny Berkenbosch. Even later scoorde Lampe na een wilde worp. Met twee uit kreeg ook Rashid Gerard vier wijd, waarna Max Clarijs een puntscorende honkslag afleverde om de stand op te voeren naar 4-0.Linoy Croes begon met een driehonkslag en scoorde na een wilde worp.

Mic van de Ven nam de Twins-pitching over in de vijfde en kreeg drie opeenvolgende nullen. Maar in de volgende inning kwam Pirates weer tot een rally. Met één uit kregen Kenny Berkenbosch en Linoy Croes vier wijd en kwamen de honken vol na een honkslag van Rashid Gerard. Een punt werd vervolgens gescoord toen ook Max Clarijs vier wijd kreeg en het volgende punt kwam tot stand na een wilde worp. Toen ook Victor Draijer een vrije loop kreeg zorgde dat wederom voor volle honken en werd Koen Postelmans ingebracht als nieuwe pitcher. Hij kreeg een vangbal en een gedwongen nul om de inning af te sluiten.

Amsterdam-starter Jim Ploeger kwam geen moment in de problemen in de vier innings die hij gooide. De linkshander werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning. Hij zag Twins in scoringspositie komen met twee uit in de derde. Ruar Verkerk en Dennis De Quint sloegen toen een honkslag. Verkerk stal het derde honk, maar de ploeg liet lopers achter op het eerste en derde honk.

Twins kreeg hun tweede en laatste loper in scoringspositie in de vijfde inning op Maickel Rietel. Met één uit gooide hij vier wijd op Brian Biezen, die het tweede honk stal, maar daar achterbleef.

Relievers Nick Veltkamp en Tom Stuifbergen schakelden beiden drie slagmensen op rij uit in de volgende twee innings.

Amsterdam voegde nog eens twee punten toe in de 2e7. Niels van Weert (honkslag) en Denzel Richardson (velderskeus) scoorden toen respectievelijk op een grounder van Kenny Berkenbosch en een honkslag van Linoy Croes.

Amsterdam's onlangs toegevoegde pitcher Jhan Rifaela arriveerde op zaterdag en was vandaag in uniform bij de ploeg. Hij gooide in de bullpen, maar kwam nog niet in actie.L&D Amsterdam Pirates - Twins Oosterhout 9-0 (7 inn.)
RHE
Twins Oosterhout0000000-041
L&D Amsterdam Pirates4001022-970
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Veale, L (0-1)443455

Mic van de Ven1.1-4122

Koen Postelmans1.2-1222

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (1-1)4124--

Maickel Rietel111---

Nick Veltkamp12----

Tom Stuifbergen11----
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Rob Has, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Feiko Drost.
Aanvangstijd-12:30 uur.
Speeltijd-2:01 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum (veld HCAW).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 5 - 37e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 10° C; windrichting noordoost;
windnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 66%.
Game 6 - HCAW vs. Curaçao Neptunus

Het toernooi eindigde met een puntloos gelijkspel in een 7-unning wedstrijd tussen HCAW en Neptunus. Door dit resultaat eindigde HCAW op de tweede plaats. Neptunus kwam op gelijke hoogte met Twins, maar werd vierde op basis van het onderling resultaat tegen Twins.

HCAW-starter Dennis Burgersdijk kwam niet in de problemen in de eerste vier innings. Hij kreeg een lead-off single tegen in de eerste inning van Stijn van der Meer, maar die strandde op het eerste honk. In de tweede inning bereikten Dudley Leonora (fout) en Quintin De Cuba (vier wijd) het honk voor Neptunus, maar werden beiden uitgeschakeld bij een steelpoging. In de derde inning werd een loper gedwongen uitgeschakeld en in de vierde werd Dwayne Kemp uitgeschakeld bij een steelpoging.

Neptunus kreeg hun grootste scoringskans in de 1e5. Met twee uit werd Burgersdijk afgelost door Ian Delemarre. Hij gooide vier wijd op Gregory Muller en Julian Goins. Jochem Koedijk volgde met een honkslag. Muller werd doorgestuurd, maar werd uitgeschakeld op de plaat wat het einde van de inning betekende.

Delemarre kreeg drie nullen op rij in de zesde, waarna nieuwe pitcher (en voormalig Neptuniaan) Jiorgeny Casimiri werd gesteund met een dubbelspel in de zevende inning.

HCAW kwam tweemaal in scoringspositie op vijf verschillende pitchers. Catcher Gianison Boekhoudt gooide ook weer een inning voor Neptuns in dit oefenseizoen. Hierdoor lijkt het er op dat hij mogelijk vaker als extra werper zou kunnen worden ingezet in de competitie.

Met één uit in de tweede inning gooide Neptunus-starter Misja Harcksen vier wijd op Ruendrick Piternella. Hij schoof op na een wilde worp en bereikte het derde honk op een grounder van Patrick Bok, maar bleef achter. In de derde opende Bob van der Meer voor HCAW, kwam op het honk na een fout en schoof op na een wilde worp. Maar hij werd de tweede en laatste loper die in scoringspositie kwam voor HCAW.

In de volgende vier innings stond vier werpers slechts drie slagmensen tot de honken toe. Gianison Boekhoudt gooide de vijfde inning voor Neptunus en werd gesteund met een dubbelspel.

De laatste keer dat een wedstrijd met een 0-0 stand eindigde tijdens het Urbanus Toernooi was in 2012. Toen gebeurde het tweemaal. HCAW kwam toen tot een 0-0 gelijkspel tegen Robur '58, dat voor de eerste (en enige) keer deelnam. Het tweede puntloze gelijke spel kwam in het duel tussen Amsterdam Pirates vs. Hoofddorp Pioniers. Het toernooi van 2012 was het enige met vijf deelnemende teams.HCAW - Curaçao Neptunus 0-0 (7 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus0000000-041
HCAW0000000-021
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen321---

Elton Koeiman111---

Gianison Boekhoudt1--1--

Kevin Kelly11----

Berry van Driel12-1--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk4.2322--

Ian Delemarre1.1-21--

Jiorgeny Casimiri1--1--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-André Ficken, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Feiko Drost.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum (veld HCAW).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 6 - 37e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.