Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers wint comfortabel en completeert reeks vs. Storks
English

HEEMSTEDE - Hoofddorp Pioniers boekte een comfortabele 11-5 overwinning op dinsdagavond (1 september) in een inhaalduel tegen Silicon Storks. Met de winst won Pioniers hun zevende wedstrijd op rij, terwijl Storks de achtste opeenvolgende nederlaag moest incasseren. De wedstijd sloot ook de onderbroken 3-game series tussen de twee teams af.

De reeks begon op donderdag 6 augustus met een 'come-from-behind' 6-5 winst voor Storks.

Bij Pioniers werd toen een paar dagen eerder een speler van het tweede team (dat uitkomt in de Overgangsklasse) positief getest. Gelukkig werden slechts milde symptonen bericht, maar omdat de speler mogelijk in contact was geweest met een aantal spelers van de hoofdmacht en volgens de protocol-regels, besloot Hoofddorp Pioniers beide wedstrijden van het ernavolgende weekeinde (8-9 augustus) uit voorzorg te schrappen. Ook beide wedstrijden van het tweede team tegen Twins Oosterhout 2 werden van de agenda gehaald. Pioniers schrapte ook verschillende trainingen, plus de opener tegen L&D Amsterdam Piates op de hiernavolgende donderdag (13 augustus). De Pioniers vs. Pirates wedstrijd is ingehaald op dinsdag 18 augustus. De zaterdagwedstrijd tussen Pioniers en Storks werd ingehaald op dinsdag 25 augustus. Vanavond werd de reeks gecompleteerd.

Na vorige week dinsdag tegen Storks te hebben gespeeld had Pioniers sinds donderdag elke dag een wedstrijd op het programma staan. Op die dag, in Amsterdam, werd de opener tegen Quick Amersfoort 's middags afgelast wegens veldcondities na regen. De wedstrijd werd verschoven naar vrijdagavond in Haarlem, maar verregende toen ook. Op zaterdag begonnen Pioniers en Quick aan hun volgende wedstrijd in Amersfoort, maar die werd met één uit in de 2e5 gestaakt door de umpiring crew nadat het duel was onderbroken wegens regen. De status van deze wedstijd moet nog worden vastgesteld door de afdeling Competitiezaken. Op zondag, op Veld #2 in Hoofddorp, wisten Pioniers en Quick een complete wedstrijd te spelen, gewonnen door Pioniers met 8-1. Op maandag haalden de twee ploegen hun verregende duel van vorige week in. Dit keer kwam Pioniers tot een 4-0 shutout-winst.

Vanavond kwam Pioniers tot een rally van vier punten in de derde inning en stond met 8-1 voors na zes innings. Raul Jacobs scoorde vier punten voor Pioniers, terwijl Daan Kuit driemaal scoorde. De ploeg kwam tot twaalf honkslagen, waaronder drie van Victor Draijer (alledrie tweehonkslagen), die ook vijf punten binnensloeg. Met zijn eerste honkslag vanavond verlengde Draijer zijn htting streak naar zeventien wedstrijden sinds het begin van het seizoen. Hierin zijn de statistieken van het gestaakte duel van zaterdag nog niet opgenomen. In de wedstrijd van vanavond verhoogde Draijer zijn 'league-leading' slaggemiddelde naar .515.

Storks kwam niet verder dan slechts vier honkslagen op zes werpers, waaronder vier rookies (twee van hen debuteerden), een outfielder en een infielder, die beiden hun pitching-debuut maakten.

De wedstrijd van vanavond vond plaats op een neutrale locatie. Het was een thuiswedstrijd van Storks, maar het duel werd gespeeld op het veld van RCH-Pinguïns in Heemstede. Doordat het thuisveld van Storks in Den Haag geen licht-installatie heeft speelt het de thuiswedstrijden in de avond meestal op het veld van Curaçao Neptunus in Rotterdam. Echter, voor vanavond koos Storks om thuis te spelen in Heemstede.

(1 september)Storks-starter Jayden Gonesh deed het prima in de eerste twee innings. De rechtshander schakelde zes van de eerste zeven slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit, waarvan drie met drie slag. In de tweede inning gooide hij vier wijd op Duncan Beljaards met twee uit, maar die bleef achter op het eerste honk.

Maar in de derde inning moest Gonesh drie honkslagen en vier punten toestaan aan Pioniers. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Daan Kuit, waarna hij zelf een foute aangooi maakte op een hiernavolgende opofferingsstootslag van Raul Jacobs, wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Met één uit scoorden beiden op een tweehonkslag van Victor Draijer, die met deze honkslag zijn hitting streak verlengde naar 17 wedstrijden. Even later scoorde die zelf na een honkslag van Max Draijer. De rally vervolgde met een RBI-double van Joey Eeman, die de tweede Draijer over de plaat bracht en de stand op 4-0. Hierna herstelde Gonesh zich en schakelde Nathan Berkel en Duncan Beljaards beiden met drie slag uit om een einde aan de inning te maken.

Pioniers voegde weer twee runs toe in de 1e4 op Gonesh, die dit keer begon met drie slag voor Jorrit Penseel. Met één uit sloegen Daan Kuit en Raul Jacobs een honkslag. Kuit scoorde op een opofferingsslag van Mervin Gario, de Playing Head Coach van Pioniers. Vanavond stond hij in de startende line-up als derde honkman en lead-off hitter. Jacobs zou gaan scoren op de tweede tweehonkslag in twee innings van Victor Draijer. Hij strandde op het tweede honk, want de inning eindigde toen Max Draijer werd uitgevangen op fout gebied.

Rechtshander Yassir Lachkar startte voor Pioniers en werd min of meer gebruikt als een 'opener', want hij gooide alleen de eerste inning. Lachkar kreeg drie nullen op rij, waarna hij werd opgevolgd door Nick Loos in de tweede inning. Loos, die drie innings gooide, kwam tot vier wijd op Jurriaan Dijk met één uit, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Jurian Hansen. Een volgende 'force play-grounder' van Joost van den Bergh was succesvoller, want dat resulteerde in een 'inning-ending double play'.

Storks kreeg de volgende loper in scoringspositie in de derde inning. Met twee uit sloeg Joel Hernandez een honkslag en kreeg Brian Raap vier wijd, maar daarna werd Luuk Visser uitgevangen.

Met een 6-0 achterstand scoorde Storks hun enige punt in de 2e4. Met één uit gooide Nick Loos vier wijd op Jurriaan Dijk en Jurian Hansen, die beiden opschoven na een wilde worp. Dijk scoorde daarna op een opofferingsslag van Joost van den Bergh.

Diornick Sanchez nam de Storks-pitching over in de 1e5 en hield Pioniers puntloos. In de thuishelft van deze slagbeurt kwam Storks weer in scoringspositie, maar wist niet te scoren. Nieuwe Pioniers-pitcher Matthijs Oosterbeek (die zijn debuut maakte) gooide vier wijd op Sydney Hoeverts en Joel Hernandez. De twee lopers schoven op naar het tweede en derde honk nadat Brian Raap was uitgevangen en daar een fout op volgde. Met twee lopers in scoringspositie kwamen de twee beste Storks-slagmensen van dit seizoen aan slag. Maar met lopers op het tweede en derde honk kreeg Oosterbeek verdedigende hulp, want nieuwe Pioniers korte stop Bram Stoovelaar (die in de voorgaande inning was ingezet) ving een line drive van Luuk Visser. Oosterbeek sloot daarna af met drie slag voor Ibrahin Redan.

In de 1e6 voegde Pioniers twee punten toe. Jorrit Penseel begon met een honkslag en met één uit werd Raul Jacobs geraakt door een worp. Penseel zou vervolgens gaan scoren op een honkslag van Mervin Gario, waarna Jacobs het volgende punt scoorde toen de Storks-verdediging een omgekeerd dubbelspel maakte op een grounder van Victor Draijer.

In de 2e6 maakte wederom een pitcher zijn Hoofdklasse-debuut in het team van Pioniers. Adonis Jacobs, de broer van tweede honkman Raul Jacobs, beklom de heuvel als vervanger van Matthijs Oosterbeek, die het goed had gedaan in zijn debuut-inning. Jacobs begon met vier wijd voor lead-off hitter Jurriaan Dijk, maar deed het daarna ook prima, want hij schakelde de volgende drie slagmensen uit.

Nadat nieuwe Storks-pitcher Nick Winkel drie opeenvolgende nullen had gekregen in de 1e7 scoorden zijn teamgenoten tweemaal in de 2e7. Eerst kreeg Adonis Jacobs twee prima nullen toen rookie korte stop Bram Stoovelaar eerst een zeer hoge pop-fly ving en daarna opnieuw een line drive ongeschadelijk maakte. Maar met twee uit raakte Jacobs Brian Raap met een worp en kreeg daarna een honkslag tegen van Luuk Visser. De lopers schoven daarna respectievelijk op na een honkslag van Ibrahin Redan< en een tweehonkslag van Jurriaan Dijk om er een 8-3 stand van te maken. Hierna maakte Reangelo Willems, die meestal als outfielder ingezet wordt, zijn heuveldebuut in de hoogste afdeling. Met lopers op het tweede en derde honk kreeg hij een 'inning-ending grounder' van Jurian Hansen.

In de 1e8 beklom ook een positie-speler van Storks de heuvel, want korte stop Kelvin Knape nam het over van Winkel, die slechts één inning gooide. Knape gooide ook kort afgelopen zondag tegen Curaçao Neptunus. Na twee snelle nullen moest hij nog eens drie punten toestaan aan Pioniers. Eerst kreeg Daan Kuit vier wijd, waarna Raul Jacobs een honkslag sloeg en dat bezorgde Pioniers lopers 'op de hoeken'. Kuit scoorde daarna in een prima uitgevoerde double-steal. Nadat Mervin Gario vier wijd had gekregen leverde Victor Draijer zijn derde tweehonkslag in het duel af en bracht daarmee Jacobs en Gario over de plaat, wat zijn RBI-totaal vanavond op vijf bracht.

De laatste keer dat een speler van Pioniers drie tweehonkslagen in één wedstrijd sloeg was op 10 augustus 2013. Toen was het Mark Duursma die er drie sloeg tegen ADOLakers.

Storks scoorde hun laatste twee punten in dit duel in de 2e8 op Reangelo Willems. Hij gooide vier wijd op Brian van der Vlist en Kelvin Knape. De twee schoven op na een grounder van Sydney Hoeverts, waarna Van der Vlist scoorde op een grounder van Jurnest Virginie, gevolgd door een doorgeschoten bal die Knape in staat stelde tot scoren te komen.

Pioniers kreeg een kans nog een punt te scoren in de 1e9, want het kreeg de honken vol met twee uit. Met Duncan Beljaards (velderskeus) op het eerste honk kreeg Jorrit Penseel vier wijd en sloeg Daan Kuit een honkslag, maar de inning eindigde toen Raul Jacobs werd uitgevangen.

Jorrit Penseel, die het duel begon als eerste honkman en daarna op het derde honk speelde, sloot de wedstrijd af op de heuvel voor Pioniers en werd de vierde opeenvolgende werper van de Hoofddorpse ploeg die zijn pitching-debuut maakte in de hoogste afdeling. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Luuk Visser, die opschoof na een wilde worp en een fout. Maar hierna maakten een dubbelspel en een grounder een einde aan de wedstrijd.


Silicon Storks - Hoofddorp Pioniers 5-11
RHE
Hoofddorp Pioniers004202030-11123
Silicon Storks000100220-542
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Yassir Lachkar1-----

Nick Loos, W (2-0)314111

Matthijs Oosterbeek112---

Adonis Jacobs1.2-1322

Reangelo Willems1.112-21

Jorrit Penseel1-1---

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jayden Gonesh, L (1-1)462665

Diornick Sanchez211222

Nick Winkel11----

Kelvin Knape2-3433

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Richard Wessel, 1B-André Ficken, 3B-Bernard Flohr.
Official Scorer-Melanie Dijkhhuizen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Eline Kemperman.
Scoreboard Operator-Luc Fliervoet (RCH-Pinguïns).
Aanvangstijd-19:33 uur.
Speeltijd-3:10 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede (veld RCH-Pinguïns).

Game Notes:
Matthijs Oosterbeek en Adonis Jacobs (beiden Hoofddorp Pioniers) debuteren in de Hoofdklasse.
Umpire Richard Wessel staat in zijn eerste wedstrijd achter de plaat in de Hoofdklasse.
Wedstrijd gespeeld op het veld van RCH-Pinguïns in Heemstede, omdat het thuisveld van Storks in Den Haag geen licht-installatie heeft.
De wedstrijd was aanvankelijk vastgesteld voor zondag 9 augustus in Den Haag, maar werd toen uit voorzorg uitgesteld door Hoofddorp Pioniers vanwege een geval van het coronavirus.
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor zaterdag 6 juni, maar werd op 29 april geannulleerd door de KNBSB vanwege de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19).
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 14,9° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 6 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 73%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.