Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW plaatst verklaring inzake corona-geval Neptunus
English

BUSSUM - In de voorbije dagen verscheen een aantal berichten met betrekking tot een corona-geval in het team van Curašao Neptunus en een situatie die volgde na de inhaalwedstrijd tussen HCAW en Neptunus afgelopen maandag. Volgens een artikel gepubliceerd door NH Nieuws was dit de reden dat HCAW's Hoofd Coach DŔ Flanegin na de wedstrijd met onmiddellijke ingang stopte.

In augustus en vorige maand schrapten Hoofddorp Pioniers en L&D Amsterdam Pirates een aantal van hun wedstrijden vanwege corona-gevallen.

Op 8 augustus schrapte Pioniers twee wedstrijden van zowel het eerste vs. Silicon Storks (Hoofdklasse) als tweede vs. Twins Oosterhout 2 (Overgangsklasse) team, nadat een speler van het tweede positief was getest. Drie dagen later werd ook de series-opener tegen Pirates om deze reden geschrapt.

Op 11 september werd het tweede duel tussen Pirates en Neptunus vier dagen uitgesteld na een mogelijk geval bij Pirates. Een dag later ging er een streep door de derde ontmoeting plus de opnieuw vastgestelde tweede wedstrijd, omdat twee spelers positief waren getest. Op 16 september maakte Amsterdam Pirates dat ook de 3-game series tegen HCAW van de agenda was gehaald. Al deze wedstrijden zijn voor de komende dagen opnieuw vastgesteld.

Naar aanleiding van de ontstane situatie van maandagavond na het duel tussen HCAW en Neptunus, de aanloop naar dat duel en de hiernavolgende berichtgeving, publiceerde HCAW op donderdag (1 oktober) de volgende verklaring op hun website:

Statement HCAW (Neptunus/Corona)
''Op maandagavond 28 september jl. speelde HCAW in de Honkbal Hoofdklasse een wedstrijd tegen Curašao Neptunus. De aanloop naar deze wedstrijd alsmede de wedstrijd zelf en de daarna verspreidde berichtgevingen via diverse media geven ons als bestuur aanleiding om hierop te reageren.

Voorafgaand aan de serie met Curašao Neptunus heeft onze Manager Tophonkbal op woensdag 23 september jl. telefonisch contact gehad met de vice-voorzitter van Curašao Neptunus. Tijdens dit gesprek heeft Curašao Neptunus gemeld dat een speler van Curašao Neptunus sinds woensdag 23 september klachten heeft en de vereniging hem direct commercieel op corona heeft laten testen. De speler is vanaf dat moment en in afwachting van het resultaat van de test in quarantaine geweest. Hij is niet meer bij het team geweest en speelde ook niet bij de wedstrijden tegen HCAW.

Tevens werd vermeld dat deze speler sinds dinsdag 22 september voor het laatst bij de groep (Neptunus) is geweest en dat hij pas op woensdag 23 september klachten heeft gekregen. Afgelopen vrijdag bleek dat de speler positief was getest. Het advies dat de GGD aan de speler had meegegeven voor de medespelers is door Curašao Neptunus en bond overgenomen; het in acht nemen van de hygiŰne- en afstand maatregel, alert zijn op klachten en dat er geen extra risico is voor medespelers.

Er is/was geen reden om wedstrijden niet te laten plaatsvinden. Curašao Neptunus heeft gelijktijdig met het informeren van de vereniging ook de KNBSB ge´nformeerd. De Manager Tophonkbal van HCAW meende er goed aan te doen om dit voorval niet te delen met de betrokken mensen binnen de eigen vereniging, waaronder bestuur en coaches. Curašao Neptunus had de situatie adequaat opgepakt en het advies van de GGD gaf onvoldoende aanleiding om onnodig paniek te veroorzaken. Hij wilde de rust bewaren.

Achteraf vinden we dat deze situatie intern met de betrokkenen besproken had moeten worden, alvorens een eigen conclusie te trekken. De KNBSB heeft omtrent deze situatie zelf geen contact opgenomen met HCAW, omdat Curašao Neptunus HCAW al had ge´nformeerd en de communicatie tussen beide verenigingen gaande was. Alle drie de partijen waren inhoudelijk op de hoogte van de situatie.

De andere kwestie aangaande deelname van de Belgische speler van Curašao Neptunus is volgens de reglementen van de KNBSB mogelijk. Er geldt ook geen inreisverbod voor Belgische spelers die in Nederland op het hoogste niveau sporten.

Het bestuur van HCAW betreurt de gang van zaken rondom deze wedstrijden en de ontstane ophef. Wij zijn een groot voorstander van transparant communiceren en een dergelijke situatie had nogmaals met de direct betrokkenen moeten worden besproken.

Namens het bestuur van HCAW,
Bas Veerman, voorzitter''

(1 oktober)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.