Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 oktober 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates No-Hits HCAW in inhaalwedstrijd
English

AMSTERDAM - Drie pitchers gooiden samen een No-Hitter in een 10-0 shutout-overwinning voor regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates tegen HCAW in een inhaalwedstrijd op vrijdagavond (2 oktober). De wedstrijd was de opener van een 3-game series, die aanstaande zondag wordt afgesloten en dan ook de Top-4 Poule zal beëindigen. De wedstrijd werd donderdagavond afgelast vanwege de veldconditie nadat het eerder op de dag regelmatig had geregend.

...Rob Cordemans, Nick Veltkamp & Matz Schutte...
...Combined No-Hitter...
(© Foto's: Henk Seppen)
De wedstrijd werd gespeeld zonder publiek, want toeschouwers zijn niet toegestaan bij sportwedstrijden (professioneel en amateur) sinds dinsdag 29 september vanwege aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus.

Vanavond startte Rob Cordemans voor Amsterdam Pirates en gooide vijf hitloze innings. De 45-jarige rechtshander gooide 63 pitches en schakelde vijf slagmensen met drie slag uit.

Linkshander Nick Veltkamp nam het daarna over en gooide de zesde inning. Hij schakelde de drie slagmensen die hij tegenover zich kreeg allemaal met drie slag uit.

Met Amsterdam Pirates op een 10-0 voorsprong gooide Matz Schutte de zevende inning. Hij gooide eenmaal vier wijd, maar hield de No-Hitter intact.

Tegenstander HCAW kreeg slechts twee honklopers in de 7-inning wedstrijd. Rob Cordemans schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit. Hierna raakte hij lead-off hitter Leandro Anasagasti met een worp in de eerste helft van de derde inning. Even later kwam hij in scoringspositie toen Cordemans een foute aangooi maakte tijdens een pick-off poging. De veteraan rechtshander volgde met tweemaal drie slag. Hierna was de volgende pick-off van Cordemans naar het tweede honk succesvol, want daar schakelde hij Anasagasti uit. Vervolgens kreeg hij weer drie opeenvolgende nullen in de vierde en vijfde inning.

Zoals gezegd gooide Nick Veltkamp driemaal drie slag in de zesde inning. Volgende pitcher Matz Schutte schakelde de eerste twee slagmensen uit in de zevende. Hierna gooide hij vier wijd op Arthur Bonevacia, maar een vangbal maakte even later een einde aan de wedstrijd, omdat Pirates op een 10-0 voorsprong stond.

Alle nullen die Pirates maakte vonden plaats in het infield. Van de 21 nullen waren er acht strikeouts en acht groundouts. Zoals gezegd was er één pick-off. De andere nullen waren twee foul-outs, één vangbal en een line out. De line out was de enige klap die de No-Hitter even in gevaar bracht. Het was Jeandro Tromp, die de zevende inning begon met deze line drive, maar de door hem geslagen bal werd gevangen door derde honkman Delano Selassa.

Amsterdam Pirates scoorde punten in alle innings, behalve de eerste. De ploeg scoorde driemaal in twee van deze slagbeurten.

Pirates kwam tot 14 honkslagen, waaronde vier van Delano Selassa, één daarvan een homerun. Sharlon Schoop liet drie honkslagen noteren, terwijl Denzel Richardson ook homerde en vier punten binnensloeg.

De No-Hitter is de eerste voor Amsterdam Pirates in de hoogste afdeling. De laatste No-Hitter in de Hoofdklasse werd vorig jaar gegooid op 26 april toen Lars Huijer (Hoofddorp Pioniers) een 7-inning No-Hitter gooide tegen Storks.

De laatste 'Combined No-Hitter' werd gegooid op 23 mei 2015 in wat ook een 7-inning wedstrijd was. Toen gooiden Orlando Yntema (5 innings), Jorian van Acker (1 inning) en Loek van Mil (1 inning) samen een No-Hitter voor Neptunus tegen UVV. Helaas overleed Van Mil vorig jaar.

Voor Rob Cordemans was dit de tweede No-Hitter waaraan hij deelnam. Vijftien jaar geleden, op 7 mei 2005, gooide Cordemans een 9-inning No-Hitter als pitcher voor Neptunus in een 8-0 shutout-winst. Zijn tegenstander toen was Amsterdam Pirates, de ploeg voor wie hij uitkomt sinds 2010.

Pirates werd ook hitloos gehouden op 12 juni 2008 wat toen de eerste No-Hitter was op de thuislocatie van de ploeg in Amsterdam. Toen gooide Leon Boyd een 9-inning No-Hitter voor Neptunus in een 5-2 overwinning.

Voor Home Plate Umpire Rob Has was dit de vierde No-Hitter waarin hij betrokken was. In 2012 stond hij bij het derde honk in een 5-inning No-Hitter gegooid door Mika de Lincel (Hoofddorp Pioniers). Hierna stond Has achter de plaat toen Orlando Yntema (Neptunus) een 7-inning No-Hitter gooide in 2016. Vorig jaar stond hij weer bij het derde honk toen Misja Harcksen (Neptunus) een Perfect Game gooide.

Het toeval wil dat Stefan Slinger, de Official Scorer van vanavond ook actief was tijdens de No-Hitters die werden gegooid door De Lincel en Harcksen.

De No-Hitter van vanavond was de tweede die werd gegooid in het 'postseason'. De eerste werd genoteerd op 19 augustus 2010 in de Play-Downs door Joey Eijpe van HCAW.

Met de overwinning van vanavond is Amsterdam Pirates nu nog één zege verwijderd van kwalificatie voor de best-of-seven Holland Series, die begint op zaterdag 10 oktober. Curaçao Neptunus bereikte de Kampioensfinale eerder in de week.

Vorig jaar stonden de twee ploegen ook tegenover elkaar in de Holland Series. Neptunus won toen de eerste drie wedstrijden, maar Amsterdam Pirates schreef toen geschiedenis en werd de eerste ploeg in de geschiedenis die de volgende vier wedstrijden in winst omzette en de titel pakte.

(2 oktober)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.