Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS/Kinheim stelt winst vs. Quick Amersfoort veilig in 8e inning
English

AMERSFOORT - DSS/Kinheim opende hun 3-game series tegen Quick Amersfoort met een 13-9 winst op vrijdagavond (4 september). De wedstrijd werd afgesloten na acht innings, vanwege het bereiken van de 22:30 curfew-tijd. De wedstrijd werd donderdagavond afgelast wegens regen en opnieuw vastgesteld voor vanavond.

Het duel van vanavond was er één van drie die donderdag werden geschrapt vanwege regen. Twee wedstrijden werden opnieuw vastgesteld voor vanavond, de derde maakt zaterdag deel uit van een double-header. Deze vier series, die zondag worden afgesloten, zijn de laatste uit de reguliere competitie. Het 'postseason' begint komende donderdag 10 september.

DSS/Kinheim kwam tot een rally van vijf punten in de eerste inning, maar Quick Amersfoort (met een 6-0 achterstand) deed hetzelfde in de tweede slagbeurt. DSS/Kinheim stond vervolgens met 0-5 voor halverwege de vierde inning, maar zag Quick de achterstand even later terugbrengen naar 9-8. In de 1e8 scoorde DSS/Kinheim in een rally nog eens viermaal om een beslissende voorsprong te nemen.

Beide teams sloegen elf honkslagen, maar maakten ook verschillende verdedigende fouten. DSS/Kinheim maakte er vier, Quick maakte er drie.

Aidan Finnegan leverde drie honkslag af voor DSS/Kinheim en sloeg ook drie punten binnen. Donny Kuijper had eveneens drie RBI's, terwijl Kevin Nieveld drie punten scoorde.

Joran Berkhout kwam tot drie honkslagen voor Quick Amersfoort, dat hun zesde duel op rij verloor.

(4 september)DSS/Kinheim sloeg al vroeg toe met een 5-run rally in de eerste helft van de eerste inning. Hoewel Quick Amersfoort de achterstand verschillende keren terugbracht bleef de productieve eerste inning beslissend, want DSS/Kinheim gaf de voorsprong geen moment uit handen.

Quick-starter Gilian Wernet begon met een strikeout, maar zag de volgende zes slagmensen veilig de honken bereiken. Met één uit kreeg Wernet de honken snel vol. Hij gooide vier wijd op Jochem Koedijk, waarna hij Jeldwin Orman met een worp raakte. De twee lopers schoven op na een wilde worp, waarna vier wijd voor Tino van Erk voor volle honken zorgde. Er volgde nog een wilde worp en die stelde Koedijk in staat het eerste punt te scoren. Even later kwamen de honken wederom vol te staan, nadat ook Kevin Nieveld een vrije loop kreeg. Hierna leverde Aidan Finnegan een 2-run single af en voegde Donny Kuijper een 2-run double toe. Dat verhoogde de stand naar 5-0 en eindigde de avond voor Wernet, want Stijn Bruins Slot nam het over. Hij schakelde de volgende slagman met drie slag had, waarna een grounder een einde maakte aan de slagbeurt, maar DSS/Kinheim had een beslissende voorsprong genomen.

DSS/Kinheim voegde hun zesde punt toe in de 1e2 en kan op dat moment zelfs als 'insurance run' worden bestempeld. Thomas Bos begon met vier wijd, schoof op na een wilde worp en een honkslag van Jochem Koedijk, waarna hij scoorde na een honkslag van Jeldwin Orman.

Met een 6-0 achterstand kwam Quick Amersfoort terug in de wedstrijd met een eigen 5-run rally in de 2e2 op starter Jelle Bing. Quick liet een loper achter op het tweede honk in de eerste inning, maar sloeg toe in de tweede slagbeurt. Tijmen Takke begon met een honkslag en met één uit kwamen de honken vol te staan toen ook Emeron Lourens en Rowan van Hoek een honkslag lieten noteren. Jordy Burger leverde vervolgens ook een honkslag af en dat zorgde voor het eerste punt. Een 'force play-grounder' van Denzel Brooks zorgde hierna niet voor een uit. In plaats daarvan werd een punt gescoord en volgde een fout, die Quick nog een punt opleverde en voor lopers op het tweede en derde honk zorgde. Bing schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar hierna leidde een foute aangooi op een grounder van Rachid Engelhardt voor nog eens twee Quick-punten. Een grounder eindigde de slagbeurt, maar Quick had de achterstand teruggebracht naar 6-5.

DSS/Kinheim voegde weer een punt toe in de derde inning. Donny Kuijper begon met een honkslag, schoof op via een one-out grounder van Bram Blokker en scoorde op een 2-out single van Thomas Bos, die later het tweede honk stal, maar daarna achterbleef.

De Haarlemse ploeg nam weer wat meer afstand door tweemaal te scoren in de 1e4. Beide punten waren onverdiend. Lead-off hitter Tino van Erk bereikte het honk na een fout en schoof op naar het tweede honk via een wilde worp. Daar, vanwege een hamstring-blessure, werd hij vervangen door pinch-runner Mitchel Dautzenberg, die zelf herstellende is van een blessure. Hoewel de infielder wel ingezet kan worden als loper is Dautzenberg nog niet fit genoeg om een bal te gooien. Met Dautzenberg op het tweede honk kreeg Kevin Nieveld vier wijd en kwamen de honken vol te gaan toen Aidan Finnegan een honkslag sloeg. Het eerste punt werd even later gescoord op een opofferingsslag van Donny Kuijper. Nieveld schoof op naar het derde honk op een 'force play-grounder' van Nick Hofer, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Bram Blokker. Er volgde hierna weer een werperswissel, want Jasper Popken nam het over. Die kreeg een 'inning-ending grounder', maar DSS/Kinheim stond nu met 9-5 voor.

Opnieuw wist Quick Amersfoort terug te komen tot op één punt, want de ploeg scoorde driemaal in de 2e4. Jordy Burger begon met een vrije loop, stal het tweede honk, schoof op na een hiernavolgende fout en scoorde op een grounder van volgende slagman Denzel Brooks. Joran Berkhout volgde daarna een tweehonkslag en met twee uit sloegen Roger Bernadina en Tijmen Takke back-to-back RBI-doubles om er een 9-8 stand van te maken.

Na vier productieve innings bleven de resterende drie slagbeurten puntloos. DSS/Kinheim werd op rij uitgeschakeld door Jasper Popken in de vijfde en zesde inning. Volgende werper Temesh Lourens gooide daarna driemaal drie slag in de zevende inning.

Quick Amersfoort kreeg een paar honklopers in hun vijfde, zesde en zevende beurt, maar werd ook puntloos gehouden. In de vijfde nam Moreno Vork de pitching over voor DSS/Kinheim. Met twee uit gooide hij vier wijd op Jordy Burger, maar die ging even later uit bij een steelpoging.

Met één uit in de zesde kreeg Vork honkslagen tegen van Joran Berkhout en Rachid Engelhardt, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel op een grounder van Roger Bernadina. Op deze grounder gooide tweede honkman Bram Blokker de bal naar korte stop Thomas Bos, die de bal daarna op tijd doorgooide naar eerste honkman Marcel Tolenaars, die deze positie had overgenomen van Tino van Erk.

In de zevende, met DSS/Kinheim op een 9-8 voorsprong, werd Robyn Clara de nieuwe pitcher. Hij gooide vier wijd op Taylor Clemensia met één uit, maar die werd even later uitgeschakeld bij een steelpoging.

In de 1e8 besliste DSS/Kinheim het duel met een 4-run rally. Jochem Koedijk opende met vier wijd en Jeldwin Orman sloeg een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstooslag van Marcel Tolenaars, waarna ze scoorden op een tweehonkslag van Kevin Nieveld. Hierna werd Wendell Floranus ingezet als nieuwe pitcher, maar hij kreeg een puntscorende honkslag tegen van Aidan Finnegan, die opschoof na een fout. Finnegan bereikte het derde honk na een volgende fout en scoorde het vierde punt in de inning op een wilde worp.

Met zijn ploeg op een 13-8 voorsprong kreeg Clara een punt tegen in de 2e8. Met twee uit en Denzel Brooks (velderskeus) op het eerste honk sloeg Joran Berkhout een honkslag. Brooks bereikte het derde honk op de honkslag, waarna hij scoorde toen daar een foute aangooi op volgde. Op de fout schoof Berkhout op naar het tweede honk, waarna hij later verder kwam na een wilde worp. Daar strandde hij, want een grounder sloot de slagbeurt af. Dat maakte ook een einde aan de wedstrijd, want de 22:30 uur curfew-tijd was bereikt.


Quick Amersfoort - DSS/Kinheim 9-13 (8 inn.)
RHE
DSS/Kinheim51120004-13114
Quick Amersfoort05030001-9113
(Wedstrijd afgesloten na acht complete innings, vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Jelle Bing422785

Moreno Vork, W (1-0)2112--

Robyn Clara, SV (2)2-1211

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Gilian Wernet, L (0-2)0.113255

Stijn Bruins Slot3.143642

Jasper Popken2.1-----

Temesh Lourens1.131233

Wendell Floranus0.21-11-

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Henri Bruins Slot.
Scoreboard Operator-Bianca Vrolijk.
Aanvangstijd-19:32 uur.
Speeltijd-3:02 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Wedstrijd na acht innings afgesloten vanwege de 22:30 uur curfew-regel.
Wedstrijd oorspronkelijk vastgesteld voor donderdag 3 september in Amersfoort, maar toen afgelast vawege veldcondities en regen.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor vanavond.
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor donderdag 4 juni, maar werd op 29 april geannulleerd door de KNBSB vanwege de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19).
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 17,3° C; windrichting west-zuidwest; windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 66%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.