Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint zeer ruim in tweede duel vs. Storks
English

DEN HAAG - L&D Amsterdam Pirates kwam tot een grote 24-2 overwinning op zaterdag (5 september) in hun tweede wedstrijd tegen Silicon Storks. Voor Storks was dit de tiende opeenvolgende nederlaag.

Pirates opende de 3-game series op vrijdagavond op eigen veld met een 11-0 shutout-winst. In dat duel werd Rob Cordemans de eerste pitcher in de historie met 200 overwinningen in een loopbaan.

Vandaag kwam Pirates tot een rally van acht punten in de tweede inning. De ploeg was ook zeer productief in de vijfde en zesde inning, waarin respectievelijk vier en vijf punten werden gescoord. Er waren ook twee 3-run innings.

Pirates liet 18 honkslagen noteren, waaronder vier van Denzel Richardson, die tweemaal homerde en vijf punten binnensloeg. Kenny Berkenbosch en Roelie Henrique hadden beiden drie honkslagen, scoorden vier punten en sloegen er drie binnen. Berkenbosch homerde ook. Sharlon Schoop kwam ook tot drie honkslagen en miste alleen de homerun om 'for-the-cycle' te slaan. Richardson kwam alleen de driehonkslag te kort om hetzelfde te presteren. Hij werd de derde Pirates-speler dit seizoen die twee homerun sloeg in één wedstrijd. De anderen waren Gilmer Lampe (30 juli) en Kalian Sams (1 augustus). Dwayne Kemp van Curaçao Neptunus homerde tweemaal op 25 augustus. Vandaag sloeg Taylor Clemensia (Quick Amersfoort) drie homeruns.

Bij Pirates kwamen elf spelers aanvallend in actie. Allemaal, met uitzondering van Schoop, scoorden ze minstens één punt. Alle negen starters, behalve rookie Jair van Borkulo, sloegen minimaal één punt binnen. Naast het produceren van 18 honkslagen kregen elf slagmensen ook nog eens vier wijd.

Storks wist slechts drie honkslagen te slaan, waarvan twee door Stephen Henson. Ibrahin Redan sloeg beide Storks-punten binnen.

De 24 gescoorde punten van Amsterdam Pirates zijn de meeste dit seizoen die door één team zijn gescoord. Het is het hoogste aantal in één wedstrijd door één team sinds DSS er 23 scoorde tegen Twins Oosterhout op 22 april 2017. Voor Pirates was de 24 punten de meeste die de ploeg in één wedstrijd scoorde sinds er 22 werden gescoord tegen The Hawks op 4 juli 2015 en tegen UVV op 1 augustus 2013. Voor Storks zijn de 24 tegenpunten de meeste die de ploeg tegenkreeg sinds het in 2018 in de hoogste afdeling terugkeerde. Het hoogste aantal was 20, die werden gescoord door Neptunus op 11 augustus 2018.

(5 september)Amsterdam Pirates scoorde drie onverdiende punten met twee uit in de eerste helft van de eerste inning om een snelle voorsprong te nemen op starter Nick Winkel. Roelie Henrique begon met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit bereikte hij het derde honk toen een strikeout voor Delano Selassa eindigde in een foute aangooi. Even later scoorde hij op een opofferingsslag van Kalian Sams. Selassa scoorde toen Denzel Richardson volgde met een tweehonkslag. Hij stal het derde honk, Kenny Berkenbosch kreeg vier wijd en Niels van Weert droeg daarna bij met een puntscorende honkslag.

Storks antwoordde met één punt in hun eerste slagbeurt op starter Jim Ploeger. De linkshander kreeg een one-out double tegen van Stephen Henson, die daarna opschoof op een grounder van Luuk Visser en scoorde op een honkslag van Ibrahin Redan.

Hierna besliste Amsterdam Pirates de wedstrijd met een 8-run rally in de tweede inning op vijf honkslagen. Acht van de eerste negen slagmensen bereikten de honken op Winkel. Rookie Raydley Legito en Roelie Henrique begonnen met honkslagen en schoven op na een grounder van Sharlon Schoop. Hierna kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Delano Selassa. Een hiernavolgende vrije loop voor Kalian Sams leidde tot het eerste punt in deze rally, een wilde worp zorgde voor het tweede. Met lopers op het tweede en derde honk maakte Denzel Richardson goed contact en sloeg een 3-run homerun. De honken raakten weer vol toen volgende slagman Kenny Berkenbosch via een fout op het honk kwam, Niels van Weert een tweehonkslag sloeg en Jair van Borkulo vier wijd kreeg. Het volgende punt kwam tot stand na een nieuwe wilde worp en een grounder van Raydley Legito bracht het zevende punt in deze beurt binnen. Met twee uit kreeg Roelie Henrique vier en daarna produceerde Sharlon Schoop een puntscorende honkslag. Hiermee sloeg hij het achtste punt binnen en alle negen slagmensen hadden nu het honk bereikt in deze inning.

In de 1e3 werd Diornick Sanchez de nieuwe pitcher voor Storks. Hij kreeg vier honklopers, maar twee daarvan kwamen op het honk met een velderskeus, omdat een voorgaande loper gedwongen was uitgeschakeld. Sanchez hield Pirates in deze inning puntloos.

Met een 11-1 achterstand scoorde Storks het tweede punt in de 2e3. Jim Ploeger gooide vier wijd op lead-off hitter Joel Hernandez, die in scoringspositie kwam na een honkslag van Stephen Henson. Hij scoorde later op een grounder van Ibrahin Redan. Henson's honkslag was de laatste die Storks in dit duel sloeg.

Amsterdam Pirates scoorde weer een punt in de vierde. Met één uit kreeg Roelie Henrique vier wijd, kwam verder op een tweehonkslag van Sharlon Schoop en scoorde toen Delano Selassa het honk bereikte na een fout. De inning eindigde toen Sanchez Kalian Sams met drie slag uitschakelde en dat leidde tot een dubbelspel, want Schoop ging uit bij een steelpoging.

Een 4-run rally volgde in de vijfde op nieuwe pitcher Brian van der Vlist, die in de voorgaande innings de eerste honkman was. Denzel Richardson opende met zijn tweede homerun in de wedstrijd (zijn vijfde van het seizoen). Kenny Berkenbosch sloeg daarna een honkslag, net als Jair van Borkulo met één uit. Ze scoorden respectievelijk op een honkslag van Raydley Legito en een fout. Legito scoorde later na een wilde worp.

Het Amsterdamse scoren was nog niet over, want de ploeg kwam nog tot een 5-run rally met twee uit in de zesde. Die vijf punten waren allemaal onverdiend. Met twee uit sloeg Kenny Berkenbosch een tweehonkslag, waarna een klap van rookie Sebastiaan van der Horst in een vangfout eindigde, wat de derde nul had kunnen zijn. Nu zorgde het voor het eerste punt in deze slagbeurt. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Van der Vlist vier wijd gooide op Jair van Borkulo en Raydley Legito. De drie lopers scoorden allemaal toen Roelie Henrique volgde met een 'baseclearing, 3-run double' en daarmee voor de zesde keer vandaag op het honk kwam. Henrique scoorde daarna zelf op een hiernavolgende driehonkslag van Sharlon Schoop.

Nog eens drie Amsterdamse punten werden gescoord in de 1e7. Emilson Haswell begon met vier wijd en Denzel Richardson sloeg een honkslag (zijn vierde in de wedstrijd). Kenny Berkenbosch homerde hierna om de stand op te voeren naar 24-2. Vervolgens herstelde Brian van der Vlist. Rookie Sebastiaan van der Horst werd uitgevangen, waarna Van der Vlist rookies Jair van Borkulo en Raydley Legito met drie slag uitschakelde om een einde aan de slagbeurt te maken.

Pirates-starter Jim Ploeger gooide vier wijd op Kelvin Knape met twee uit in de vierde. Met zijn team op voorsprong had hij nog één inning nodig om winnende werper te worden. Maar hij verliet de heuvel in de vijfde, want Donny Breek nam het over. Hij gooide vier wijd op Joel Hernandez en Stephen Henson, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel en een volgende grounder.

Mike Groen gooide de zesde inning. Hij gooide vier wijd op Jurian Hansen met twee uit, maar die strandde op het eerste honk.

Rookie Naut Kragt gooide daarna de zevende inning voor de Amsterdamse ploeg. Hij kreeg drie nullen op rij en kreeg de winst op zijn naam.

Het was de tweede keer dit seizoen dat Kragt de winst kreeg, terwijl hij eigenlijk niet echt de 'winnende werper' was. Op 23 juli nam hij de pitching over van Rob Cordemans met twee uit in de vijfde inning en Pirates op een voorsprong tegen Curaçao Neptunus. Cordemans had nog 1/3 inning nodig om de winnende werper te worden, maar werd vervangen nadat hij op zijn arm was geraakt door een harde comeback-grounder. In alle wedstrijden van zes innings of langer kan de startende werper alleen winnende werper worden wanneer hij vijf complete innings gooit. Wanneer de starter minder gooit komt de winst op naam van een reliever. Wanneer er slechts één reliever wordt ingezet krijgt die de winst, zoals het geval was op 23 juli. Wanneer er meer dan één reliever is beslist de Official Scorer welke werper het meest effectief heeft gegooid en die krijgt dan de winst. En dat was de situatie vandaag.


Silicon Storks - L&D Amsterdam Pirates 2-24 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates3801453-24181
Silicon Storks1010000-235
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jim Ploeger442322

Donny Breek1-2---

Mike Groen111---

Naut Kragt, W (4-1)1-----

(Kragt winnende werper volgens Regel 9.17 b)

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel, L (0-4)2258115

Diornick Sanchez213111

Brian van der Vlist3339127

Homeruns: Pirates: Denzel Richardson 2 (5)(2e,3-run,1 uit,op Winkel; 5e,solo,0 uit,op Van der Vlist); Kenny Berkenbosch (1)(7e,3-run,0 uit,op Van der Vlist).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Aad Otsen, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Eline Kemperman.
Scoreboard Operator-Vanuit de Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:36 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor zaterdag 5 september, maar werd op 2 juli geannulleerd door de KNBSB na de bekendmaking van het nieuwe programma, nadat de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19) werden versoepeld.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 16,3° C; windrichting west; windsnelheid 26 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 68%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.