Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW wint tweemaal in double-header vs. Twins Oosterhout
English

BUSSUM - HCAW boekte twee overwinningen op zaterdag (5 september) door beide wedstrijden van een double-header tegen Twins Oosterhout succesvol af te sluiten. HCAW won met 8-1 en 4-1.

Eerst haalden de twee teams de wedstrijd in die afgelopen donderdag werd afgelast wegens regen en veldcondities. Dat was een thuiswedstrijd voor Twins, maar zou donderdag in Bussum worden gespeeld. De licht-installatie op het thuisveld van Twins in Oosterhout is onvoldoende voor de Hoofdklasse. Hierdoor speelt de ploeg dit seizoen de thuiswedstrijden in de avond op het veld van de tegenstander. Hoewel Twins op zondag op eigen veld speelt werd besloten het duel van donderdag te verplaatsen naar vandaag voor aanvang van de reguliere vastgestelde wedstrijd in Bussum.

De laatste double-header in de Hoofdklasse werd gespeeld tijdens het seizoen 2017 en toen waren er twee. Beide keren was Twins Oosterhout betrokken bij deze double-headers. Op 6 augustus van dat jaar speelde Twins een double-header (waaronder een thuiswedstrijd) bij Hoofddorp Pioniers. In die double-header speelden huidige HCAW-spelers Bob van der Meer en Christopher Ge beiden voor Twins. De huidige Twins Hoofd Coach Jeffrey Arends speelde toen voor Pioniers, net als Twins-speler Shurman Marlin. Later, op 17 september, speelde Twins een double-header tegen Quick Amersfoort in de Promotie/Degradatie-Poule. Deze wedstrijden (waaronder een uitwedstrijd) werden gespeeld in Oosterhout.

In de openingswedstrijd van vandaag brak HCAW een 1-1 stand door tweemaal te scoren in de zesde. Met een 4-1 voorsprong besliste HCAW de wedstrijd met een 4-run rally in de negende inning.

In dit duel scoorde Raibiëntly Mercalina drie punten en sloeg twee honkslagen, terwijl Patrick Bok twee punten binnensloeg. Bok en Christopher Ge sloegen ook allebei twee honkslagen. Brian Biezen kwam tot twee honkslagen voor Twins.

In de tweede wedstrijd stelde HCAW de winst ook pas laat veilig. Met een 1-0 achterstand kwam de ploeg tot een rally van drie punten in de zesde inning om het duel hun kant op te draaien.

Twins 'outhitte' HCAW met 6-5 met twee honkslagen van Ruendrick Piternella. Jeandro Tromp produceerde twee van de vijf HCAW-honkslagen, terwijl Pascal Zegwaard twee punten binnensloeg.

(5 september)GAME 1

HCAW werd op rij uitgeschakeld in de eerste helft van de eerste inning door Twins-starter Stefan Iannelli, maar kreeg daarna de honken vol in de tweede slagbeurt. Arthur Bonevacia begon toen met vier wijd en met één uit kreeg ook Kevin Dirksen een vrije loop. De honken kwamen vol te staan na een honkslag van Christopher Ge. Hierna eindigde de inning toen Leandro Anasagasti in een dubbelspel sloeg.

HCAW opende de score in de derde inning. Raibiëntly Mercalina en Jeandro Tromp openden de inning met vier wijd. Hierna werd een volgend dubbelspel gemaakt op een grounder van Berend Ruben. Dat bracht Mercalina naar het derde honk en hij scoorde toen Patrick Bok volgde met een tweehonkslag.

HCAW-starter Luuk ter Beek schakelde de eerste zeven slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit. De rechtshander gooide daarna vier wijd op Jerzy van Gool met één uit in de derde, maar hij ging gedwongen uit.

Met een 1-0 achterstand kwam Twins langszij in de 2e4. Railison Bentura begon met een honkslag, schoof op na een grounder van Junior Martina en bereikte het derde honk na een wilde worp. Na vier wijd voor Shurman Marlin scoorde Bentura het gelijkmakende punt op een grounder van Jason Halman.

Stefan Iannelli gaf zijn vijfde vrije loop weg in de vijfde. Met één uit ontving Raibiëntly Mercalina een vrije loop en stal het tweede honk, maar bleef achter.

HCAW brak de 1-1 stand met het scoren van twee onverdiende punten in de zesde inning op nieuwe pitcher Javier Montero. Hij kreeg twee snelle nullen, waarna hij Rodney Daal het honk zag bereiken op een fout. Even later leverden Kevin Dirksen en Christopher Ge puntscorende back-to-back doubles af. En dat bezorgde HCAW een 3-1 voorsprong.

Een volgend punt werd toegevoegd in de zevende inning. Raibiëntly Mercalina begon met een honkslag. Hij stal daarna het tweede honk, bereikte het derde via een opofferingsstootslag van Jeandro Tromp en scoorde na een honkslag van Berend Ruben.

Pastor Enrique Martínez Chavez nam de pitching bij Twins over in de achtste inning. Hij schakelde drie slagmensen uit, maar moest daarna vier punten toestaan in de negende. De eerste zes HCAW-slagmensen bereikten veilig het honk op Martínez. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Leandro Anasagasti (die opschoof na een wilde worp), waarna hij een honkslag tegen kreeg van Raibiëntly Mercalina, die daarmee voor de vierde keer op het honk kwam. Nadat Mercalina het tweede honk had gestolen produceerde Jeandro Tromp een puntscorende honkslag. Martínez kreeg de honken vol na vier wijd voor Berend Ruben. Alle drie de lopers zouden even later tot scoren komen. Mercalina scoorde op een honkslag van Patrick Bok en Tromp scoorde toen Arthur Bonevacia werd geraakt door een worp. Met de honken nog altijd vol scoorde Ruben het volgende punt op een opofferingsslag van Rodney Daal en dat verhoogde de voorsprong naar 8-1.

Twins Oosterhout kwam slechts eenmaal in scoringspositie in de laatste vier slagbeurten. Nadat HCAW een 3-1 voorsprong had genomen in de 1e6 kreeg Luuk ter Beek drie nullen op rij in de 2e6. Hierna volgde een lead-off single van Jason Halman in de zevende, maar die bleef achter op het eerste honk.

Met HCAW op een 4-1 voorsprong nam Gio de Graauw de HCAW-pitching over in de 2e8. Hij begon met vier wijd voor de eerste twee slagmensen, Nick Peels en Tyriq Kemp. Met één uit bereikte Peels het derde honkn na een vangbal, maar de ploeg liet lopers achter op het eerste en derde honk.

Met twee uit in de negende sloeg Brian Biezen een honkslag. Hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Jerzy van Gool en dat maakte een einde aan het eerste duel van vandaag. En daarmee verdiende De Graauw zijn 'league-leading' vijfde save.


Twins Oosterhout - HCAW 1-8
RHE
HCAW001002104-890
Twins Oosterhout000100000-141
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek, W (4-1)722311

Gio de Graauw, SV (5)2221--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Stefan Iannelli525211

Javier Montero, L (0-2)21-431

Pastor Enrique Martínez Chavez222344

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Jeffrey Bentsnijder, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Han Monsees (HCAW).
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren (HCAW).
Aanvangstijd-12:03 uur.
Speeltijd-2:31 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum (veld HCAW).

Game Notes:
Game 1 van een double-header.
Wedstrijd oorspronkelijk vastgesteld voor donderdag 3 september in Bussum, maar toen afgelast wegens regen en veldcondities.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor vandaag als Game 1 van een double-header.
Wedstrijd gespeeld op het veld van HCAW in Bussum.
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor donderdag 4 juni, maar werd op 29 april geannulleerd door de KNBSB vanwege de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19).
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 17° C; windrichting west-noordwest; windsnelheid 24 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 68%.GAME 2

Beide startende werpers gooiden vijf puntloze innings, waarna beide teams in de zesde inning scoorden, HCAW na een werperwissel.

HCAW-starter Dennis Burgersdijk kreeg drie lopers in scoringspositie in de eerste vijf innings die hij gooide. De rechtshander kreeg een 2-out single tegen van Junior Martina in de eerste inning, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

Hierna kreeg hij twee lopers in scoringspositie in de tweede inning. Met één uit sloeg Ruendrick Piternella een tweehonkslag en werd Diamond Silberie geraakt door een worp. De twee schoven op na een grounder van Brian Biezen, maar ze strandden daarna op het tweede en derde honk.

In de derde inning kreeg Burgersdijk weer twee honklopers, maar slechts één daarvan kwam in scoringspositie. Met één uit kreeg Rayshelon Carolina vier wijd en met twee uit sloeg Shurman Marlin een honkslag. Ook zij bleven achter.

Burgersdijk kreeg drie nullen op rij in de vierde en vijfde inning, maar moest daarna een punt toestaan in de 1e6. Nadat Burgersdijk negen slagmensen op rij had uitgeschakeld kreeg hij een 2-out double tegen van Jason Halman in de zesde. Even later scoorde Halman op een honkslag van Ruendrick Piternella.

Sora Sakashita was de starter voor Twins en hij kreeg slechts twee lopers in scoringspositie. De Japanse rechtshander schakelde drie slagmensen uit in de eerste inning. Met één uit in de tweede kreeg hij een honkslag tegen van Kevin Dirksen, die opschoof na een grounder van Christopher Ge, maar achterbleef op het tweede honk. In de derde kreeg Sakashita een 2-out single tegen van Jeandro Tromp, die niet verder kwam dan het eerste honk.

In de vierde inning kreeg Sakashita twee honklopers na vier wijd voor Rodney Daal en Kevin Dirksen met één uit. Een vangbal en een grounder eindigden de slagbeurt.

Met één uit in de vijfde kreeg Sakashita weer een loper na drie slag voor de eerste slagman. Hij gooide toen vier wijd op Raibiëntly Mercalina, maar die werd even later door hem uitgeschakeld via een succesvolle pick-off.

Met Twins op een voorsprong van slechts 1-0 werd een werperswissel toegepast in de 2e6. Sora Sakashita had vijf solide innings gegooid, waarin hij 73 pitches gooide. Maar in de 2e6 werd hij afgelost door Marvin Brown, die zijn eerste optreden van het seizoen maakte. Echter, Brown gaf vier vrije lopen weg, kreeg drie verdiende punten op zijn naam en werd de verliezende werper. Brown gooide vier wijd op lead-off hitter Linoy Croes, die in scoringspositie kwam via een opofferingsstootslag van Patrick Bok. Hierna raakte Brown Rodney Daal met een worp en zag de twee lopers opschuiven na een wilde worp. Na drie slag voor Kevin Dirksen kreeg Brown de honken vol na vier wijd voor Christopher Ge. Vervolgens kon Croes het gelijkmakende punt scoren toen volgende slagman Arhur Lugtmeijer eveneens vier wijd kreeg. Dat leidde tot een volgende werperswissel. Raf Cocu nam het over, maar hij werd begroet met een 2-run single van Pascal Zegwaard en dat bezorgde HCAW een 3-1 voorsprong.

HCAW voegde een (onverdiend) 'insurance run' toe in de zevende inning. Jeandro Tromp begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een one-out single van Patrick Bok.

Met HCAW nu op een 4-1 voorsprong nam Arij Fransen de pitching over in de 1e8. Hij kreeg drie opeenvolgende nullen, maar daarna twee honklopers in de negende. Met één uit gooide Fransen vier wijd op Nick Peels, waarna een honkslag volgde van Diamond Silberie, wat Twins lopers bezorgde op het eerste en derde honk. Fransen volgde met een strikeout, waarna een pop-fly een einde maakte aan de inning en de wedstrijd. En daarmee kreeg Fransen zijn vierde save op zijn naam.

En het sloot een lange dag op het veld af, die zo'n zes uur eerder was begonnen met de eerste wedstrijd van de double-header.


HCAW - Twins Oosterhout 4-1
RHE
Twins Oosterhout000001000-160
HCAW00000310X-450
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Sora Sakashita5232--

Marvin Brown, BS (1), L (0-1)0.213-33

Raf Cocu2.13131-

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (4-2)761511

Arij Fransen, SV (4)2111--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Peter de Haan, 3B-Jeffrey Bentsnijder.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-15:20 uur.
Speeltijd-2:33 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Game 2 van een double-header.
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor zaterdag 6 juni, maar werd op 29 april geannulleerd door de KNBSB vanwege de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19).
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 17,2° C; windrichting west; windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 59%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.