Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates sluit series vs. Storks af met opnieuw ruime winst
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates completeerde een '3-game sweep' tegen Silicon Storks op zondag (7 september) met opnieuw een ruime overwinning, want dit keer werd met 16-1 gewonnen in de afsluiter van het reguliere seizoen. Voor Storks was dit de 11e nederlaag op rij. In de 3-game series scoorde Pirates 51 punten en kreeg er slechts drie tegen.

Pirates opende de 3-game series op vrijdagavond op eigen veld met een 11-0 shutout-winst. In dat duel werd Rob Cordemans de eerste pitcher in de historie met 200 overwinningen in een loopbaan.

Op zaterdag boekte Amsterdam Pirates een grote 24-2 overwinning. De 24 gescoorde punten in dat duel waren de meeste door één team dit seizoen en de meeste door één ploeg in één wedstrijd sinds 22 april 2017.

Vandaag scoorde Amsterdam Pirates punten in elk van de zes innings waarin de ploeg aan slag kwam in deze 6½ inning wedstrijd. De ploeg kwam tot een rally van vijf punten in de tweede slagbeurt.

Naast het scoren van 16 punten kwam Pirates ook tot 16 honkslagen. Vier daarvan werden geslagen door Sharlon Schoop, allevier een tweehonkslag. De voormalige prof sloeg ook vier punten binnen en scoorde vijfmaal.

De laatste keer dat een speler vier tweehonkslagen in één wedstrijd sloeg was op 1 augustus 2013. Op die dag sloeg Benjamin Dille vier doubles voor Neptunus in een wedstrijd tegen ADO Lakers. De laatste keer dat een Pirates-spelers vier doubles in één wedstrijd sloeg was negen jaar geleden. Op 5 mei 2011 was het Vince Rooi die tot deze prestatie kwam tegen HCAW.

Gilmer Lampe en Kalians Sams sloegen beiden drie honkslagen voor Pirates. Lampe sloeg drie punten binnen, Sams vijf. Max Clarijs scoorde driemaal.

Storks kwam tot zeven honkslagen, waaronder twee van Stephen Henson.

(6 september)...Sharlon Schoop sloeg vier doubles...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam Pirates opened de score met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Ronald Bloem, die drie opeenvolgende extra-basehits moest incasseren. De rechtshander maakte zijn eerste start van het seizoen en beklom de heuvel in plaats van de aangekondigde Jayden Gonesh. Bloem gooide vier wijd op lead-off hittter Roelie Henrique, die even later het tweede en derde honk stal. Hij scoorde toen Sharlon Schoop volgde met zijn eerste van vier tweehonkslagen in het duel van vandaag. Hierna leverde Gilmer Lampe een driehonkslag af die Schoop over de plaat bracht. Kort daarna scoorde Lampe het derde punte op een tweehonkslag van Kalian Sams. Het scoren stopte daarna ineens want de volgende drie slagmensen sloegen allemaal een grounder.

Pirates kwam tot een rally van vijf punten in de tweede slagbeurt. Delano Selassa begon met vier wijd, waarna Max Clarijs een tweehonkslag sloeg. Beiden scoorden op een hiernavolgende honkslag van Roelie Henrique. Hij stal daarna zijn derde honk in twee innings en schoof op na een wilde worp, die ook resulteerde in vier wijd voor Sharlon Schoop. Nadat de laatste was opgeschoven na een volgende wilde worp ving Storks korte stop Stephen Henson een line drive van Gilmer Lampe. Het scoren ging gewoon verder, want hierna dreunde Kalians Sams de bal over de linksveld-omheining voor zijn 'league-leading' achtste homerun van dit season. En dat voerde de stand op naar 8-0.

Een verschil van tien punten werd bereikt in de derde inning. Met één uit kreeg Max Clarijs vier wijd en scoorde op een 2-out double van Sharlon Schoop. Nadat Schoop het tiende Amsterdamse punt scoorde op een honkslag van Gilmer Lampe volgde een werperswissel. Diornick Sanchez nam het over, gooide vier wijd op Kalian Sams, maar kreeg daarna een inning-afsluitende vangbal.

Pirates scoorde eenmaal in de vierde. Dit keer begon Kenny Berkenbosch met vier wijd, bereikte het derde honk na een honkslag van Niels van Weert en scoorde op een 'double play-grounder' van Emilson Haswell, die in de 1e4 in het duel was gekomen als nieuwe derde honkman voor Amsterdam.

Het volgende punt werd toegevoegd met twee uit in de vijfde. Met één uit sloeg Sharlon Schoop zijn derde tweehonkslag, waarna hij scoorde op een 2-out single van Kalian Sams. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Denzel Richardson en een honkslag van pinch-hitter Jair van Borkulo, maar een vangbal eindigde de slagbeurt.

Met Amsterdam Pirates op een 12-0 voorsprong scoorde Storks wat hun enige punt zou zijn in de 1e6. In de eerste vijf innings kwam de ploeg maar tweemaal in scoringspositie op Pirates-starter Juan Carlos Sulbaran. In de eerste inning kreeg de rechtshander een lead-off single tegen van Joel Hernandez. Hij stal het tweede honk, maar strandde daar.

Sulbaran zorgde voor drie nullen op rij in de tweede inning, waarna hij weer een lead-off singe moest toestaan in de derde. Kelvin Knape opende met een honkslag en schoof op na een 2-out single van Stephen Henson, maar ook zij bleven achter.

Met één uit in de vierde sloeg Brian Raap een honkslag voor Storks, maar hij kwam niet verder dan het eerste honk op Sulbaran, die weer drie nullen op rij kreeg in de vijfde.

Tom de Blok nam de Pirates-pitching over in de 1e6 en kreeg het enige punt tegen voor Storks. Hij kreeg een lead-off double tegen van Stephen Henson. Die schoof op naar het derde honk na een honkslag van Luuk Visser, waarna hij scoorde toen Ibrahin Redan in een dubbelspel sloeg.

In de 2e6 kwam Amsterdam Pirates weer tot een 4-run rally op de Amerikaanse rechtshander William Sowers. Emilson Haswell begon met vier wijd en Max Clarijs sloeg een honkslag. Met één uit scoorden beiden op vierde tweehonkslag vandaag van Sharlon Schoop, die voor de vijfde keer op het honk kwam. Een nieuwe tweehonkslag (de zevende van Pirates) verliet de knuppel van volgende slagman Gilmer Lampe en dat bracht Schoop binnen. Met twee uit scoorde Lampe het 16e Amsterdamse punt op een honkslag van Denzel Richardson.

Shairon Martis beklom de heuvel voor Amsterdam Pirates in de 1e7. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jurian Hansen, maar schakelde daarna drie slagmensen op rij uit met drie slag om een einde aan de wedstrijd te maken.

In het duel van vandaag liet Pirates zeven tweehonkslagen noteren, waardoor het seizoen-totaal op 43 kwam. Daarmee voert de ploeg deze categorie nu in het derde opeenvolgende seizoen aan.


L&D Amsterdam Pirates - Silicon Storks 16-1 (6½ inn.)
RHE
Silicon Storks0000010-170
L&D Amsterdam Pirates352114X-16160
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Ronald Bloem, L (0-1)2.2-581010

Diornick Sanchez2.113422

William Sowers111444

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, W (5-2)54-4--

Tom de Blok1--211

Shairon Martis13-1--

Homerun: Pirates: Kalian Sams (8)(2e,3-run,1 uit,op Bloem).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Winfried Berkvens, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Remko Helms.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Amsterdam Pirates.
Aanvangstijd-14:02 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema (ook) op het programma voor zondag 6 september, maar werd op 2 juli geannulleerd door de KNBSB na de bekendmaking van het nieuwe programma, nadat de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19) werden versoepeld.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 17,3° C; windrichting west; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 65%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.