Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort beslist duel vs. DSS/Kinheim met twee productieve innings
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort had vandaag twee productieve innings, maar won op deze zondag (6 september) nipt met 7-6 van DSS/Kinheim in de derde wedstrijd van hun laatste series van de reguliere competitie.

Op vrijdagavond eindigde het eerste duel van hun reeks in een 13-9 overwinning voor DSS/Kinheim. Op donderdag was de opener één van drie wedstrijden die verregenden.

Op zaterdag won Quick Amersfoort met 14-7 om een einde te maken aan een 6-game losing streak.

Met het duel van vandaag eindigde de reguliere competitie voor DSS/Kinheim. Quick Amersfoort heeft nog één wedstrijd te spelen tegen Hoofddorp Pioniers. Vorig weekeinde werd dat duel met één uit in de 2e5 gestaakt met een 3-0 voorsprong voor het bezoekende Pioniers en dat betekende dat er nog twee nullen nodig waren om er een geldige wedstrijd van te maken. De wedstrijd werd onderbroken vanwegen regen, maar werd definitief gestopt door de umpiring crew omdat er, zoals de berichten zeggen, niets aan het speelveld werd gedaan. Aanstaande dinsdagavond staat het restant op het programma, maar nog altijd is niet bevestigd of er dan wel of niet wordt gespeeld.

Vandaag stond DSS/Kinheim tweemaal voor, maar Quick Amersfoort scoorde driemaal in zowel de tweede als de vijfde inning en dat bleek beslissend.

Quick werd met 9-7 'outhit'. Ademar Rifaela tekende voor twee van de zeven Quick-honkslagen, waaronder een homerun. Rachid Engelhardt sloeg ook twee honkslagen.

Kevin Nieveld, Jeldwin Orman en Donny Kuijper lieten allemaal twee hits noteren voor DSS/Kinheim. Nieveld sloeg drie punten binnen.

(6 september)DSS/Kinheim kwam gelijk in de eerste inning in scoringspositie, nam tweemaal de leiding, maar stond desondanks met lege handen.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Jochem Koedijk vier wijd met één uit voor de Haarlemse ploeg, waarna Jeldwin Orman een honkslag sloeg op starter Jhan Rifaela. Maar de linkshander werd daarna gesteund met een 'inning-ending double play'.

DSS/Kinheim opende daarna de score in de tweede slagbeurt. Rifaela kreeg toen de honken vol via drie vrije lopen. Hij gooide eerst vier wijd op Aidan Finnegan en Donny Kuijper, die opschoven na een opofferingsstootslag van Marcel Tolenaars. De honken kwamen vol te staan toen Rifaela ook vier wijd gooide op Nick Hofer. Even later werd het eerste punt gescoord op een opofferingsslag van Bram Blokker.

Quick Amersfoort kwam ook in scoringspositie in hun eerste slagbeurt op Bas Timmer, die zijn eerste start van het seizoen maakte. Met één uit gooide Timmer, ook een linkshander, vier wijd op Joran Berkhout, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Rachid Engelhardt. Een line drive van volgende slagman Tijmen Takke werd gevolgd door derde honkman Kevin Nieveld. Dat werd gevolgd door een succesvolle double-steal, maar de lopers bleven achter op het tweede en derde honk.

Met een 1-0 achterstand kwam Quick tot een rally van drie punten in de 2e2. Lead-off hitter Taylor Clemensia werd geraakt door een worp en kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Emeron Lourens. Clemensia bereikte het derde honk op een infield-hit van Rowan van Hoek en daarna kreeg Quick de honken vol toen Denzel Brooks vier wijd kreeg. Een korte grounder richting tweede honk van Roger Bernadina zorgde voor de uitschakeling van de slagman, maar het stelde Clemensia in staat de gelijkmaker te scoren. Hierna leverde Joran Berkhout een 2-run double af die er een 3-1 stand van maakte. De inning eindigde toen Berkhout even later uitging bij een steelpoging van het derde honk.

De derde en vierde inning bleven allebei puntloos. In de 1e3 begon Jochem Koedijk voor DSS/Kinheim met een stootslag-honkslag, maar strandde later op het derde honk. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de vierde. Quick kwam in beide slagbeurten in scoringspositie. In de derde werd Tijmen Takke geraakt door een worp en met één uit, waarna hij achterbleef op het tweede honk. En in de vierde kreeg Rowan van Hoek vier wijd met één uit, maar hij sloot de inning af op het derde honk.

In de 1e5 hernam DSS/Kinheim de leiding toen er driemaal werd gescoord. Hoewel er geen fouten werden gemaakt waren de drie punten allemaal onverdiend. Bram Blokker begon met een honkslag, maar Thomas Bos sloeg daarna in een dubbelspel. Hierna gooide gooide Jhan Rifaela vier wijd op Jochem Koedijk. De linkshander kwam vervolgens tot drie slag op volgende slagman Jeldwin Orman, maar de derde slagbal eindigde in een doorgeschoten bal en dat zorgde voor lopers op het eerste en tweede honk. Doordat dit een drie-slag-doorgeschoten-bal was had dit de derde nul kunnen zijn. Maar nu had DSS/Kinheim twee honklopers met twee uit. Kevin Nieveld volgde met een puntscorende honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan na vier wijd voor Aidan Finnegan. Volgende slagman Donny Kuijper maakte ook goed contat en sloeg een honkslag die zowel Orman als Nieveld in staat stelde te scoren om DSS/Kinheim op een 4-3 voorsprong te zetten. Kuijper probeerde op te schuiven naar het tweede honk, maar werd daar uitgeschakeld. Dat sloot de inning af, maar DSS/Kinheim stond voor de tweede keer voor.

Ook nu was de voorsprong van korte duur, want Quick Amersfoort kwam eveneens tot een 3-run rally in de 2e5. Met één uit bereikte Rachid Engelhardt het tweede honk na een foute aangooi en schoof op naar het derde honk na een wilde worp, waarna Tijmen Takke vier wijd kreeg. Met lopers 'op de hoeken' volgde een werperswissel. Rick Timmermans nam het over, maar zijn derde worp op Ademar Rifaela eindigde over de omheining langs de rechtsveld-lijn voor een 3-run homerun. En nu was het Quick dat met 6-4 voorstond.

DSS/Kinheim pakte een punt terug in de 1e7. Thomas Bos begon met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal en een vangbal. Met één uit kreeg Jeldwin Orman vier wijd en dat leidde tot een werperswissel aan de kant van Quick. Jasper Popken nam het over. Hij zag Orman het tweede honk stelen, waarna een opofferingsslag van Kevin Nieveld er een 6-5 stand van maakte. De inning eindigde met een pop-fly.

In de 2e7 voegde Quick een 'insurance run' toe. Joran Berkhout opende met vier wijd en bereikte het derde honk op een hiernavolgende honkslag van Rachid Engelhardt. Hierna nam Steven van Groningen de pitching over van Rick Timmermans en kreeg een opofferingsslag tegen van Tijmen Takke. Ademar Rifaela sloeg hierna een honkslag, waarna Taylor Clemensia in een 'inning-ending double play' sloeg, maar Quick stond nu met 7-5 voor.

DSS/Kinheim kreeg een loper op het derde honk in de 1e8. Donny Kuijper opende met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Wesley van Hemert het tweede honk kreeg na schijn en bereikte het derde honk op een grounder van Nick Hofer, maar bleef daarna achter.

In de 1e9, met Quick op een 7-5 voorsprong, nam Wendell Floranus de pitching over. Hoewel hij niet zo effectief gooide, een punt moest toestaan en de honken vol kreeg met één uit, kreeg hij een save achter zijn naam, omdat hij in een save-situatie in het duel kwam. Floranus begon met een strikeout, maar raakte daarna Jochem Koedijk met een worp, kreeg een honkslag tegen van Jeldwin Orman en een puntscorende honkslag van Kevin Nieveld, zodat de stand op 7-6 kwam. Orman bereikte het derde honk en Nieveld het tweede honk op de aangooi richting derde honk. Hierna kreeg Floranus de honken vol na vier wijd voor Aidan Finnegan. Floranus schakelde volgende slagman Wesley van Hemert met drie slag uit. De puntscorende dreiging, de inning en de wedstrijd eindigden daarna toen een grounder van Marcel Tolenaars een gedwongen nul opleverde.


Quick Amersfoort - DSS/Kinheim 7-6
RHE
DSS/Kinheim010030101-692
Quick Amersfoort03003010X-770
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Bas Timmer, L (0-2)4.114354

Rick Timmermans1.2 (*)11222

Steven van Groningen1--1--

Robyn Clara11-1--

(*) - Timmermans gooide op twee slagmensen in de zevende inning

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela, W (3-4)6.127651

Jasper Popken, H (1)1.2--1--

Wendell Floranus, SV (3)121211

Homerun: Quick: Ademar Rifaela (3)(5e,3-run,1 uit,op Timmermans).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Aad Otsen, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Muriel Doornbosch.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Gerrit Timmermans.
Scoreboard Operator-Bianca Vrolijk.
Aanvangstijd-14:01 uur.
Speeltijd-2:53 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor zondag 7 juni, maar werd op 29 april geannulleerd door de KNBSB vanwege de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19).
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 17° C; windrichting west; windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.