Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins Oosterhout draait achterstand om in winst tegen HCAW
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout stond halverwege de vierde inning achter, maar kwam langszij en won met 12-5 van HCAW in de slotwedstrijd van hun series en de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Op zaterdag speelden de twee teams een double-header. HCAW won toen beide wedstrijden, 8-1 en 4-1.

Op donderdag werd de eerste wedstrijd afgelast wegens regen en veldcondities. Besloten werd toen om op zaterdag een double-header te spelen.

Vandaag scoorde Twins vier punten in de eerste inning, maar keek halverwege de vierde slagbeurt tegen een 5-4 achterstand aan. De ploeg kwam daarna langszij en draaide het duel vanaf de vijfde inning om. Met een 7-5 voorsprong kwam Twins tot een volgende 4-run rally in de zevende inning.

Twins Oosterhout kwam tot 11 honkslagen, waaronder een homerun van Ruendrick Piternella, die ook een tweehonkslag sloeg en drie binnengeslagen punten had. Jason Halman scoorde driemaal en sloeg twee punten binnen.

HCAW liet 10 honkslagen noteren, waaronder drie van Arthur Bonevacia, die ook homerde. Hij miste de driehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan.

Er waren 15 vrije lopen in dit duel, negen van vier HCAW-pitchers, zes door vier Twins-pitchers.

Voor de tweede keer dit seizoen was er een vader-zoon combinatie wat de wedstrijd-officials betreft. Richard Wessel was één van de Umpires, terwijl zijn zoon Sten één van de Official Scorers was. De eerste keer dat de twee samen aangesteld stonden was voor de Opening Night-wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates op 23 juli. Een vader-zoon combinatie in honkbal-officials is zeldzaam, maar niet uniek. In de voorbije seizoenen zijn er verschillende wedstrijden geweest waarin vader Fred van Groningen Schinkel scheidsrechter was in hetzelfde duel als zijn zoon Stenar. De vader-zoon umpire-scorer combinatie kwam ook eerder voor, want Aart Wedemeijer is Umpire geweest in een wedstrijd met zijn zoon Harry als Official Scorer.

(6 september)HCAW nam een vroege voorsprong in de eerste helft van de eerste inning, dankzij twee extra-basehits. Twins Oosterhout-starter Koen Postelmans kreeg een lead-off double tegen van Jeandro Tromp, die het derde honk bereikte na een wilde worp met één uit. Nadat Tromp had gescoord op een grounder van Patrick Bok sloeg volgende slagman Arthur Bonevacia een homerun om er een 2-0 stand van te maken.

Twins antwoordde met vier punten in de tweede helft van de eerste inning op HCAW-starter Nick Keur. Tyriq Kemp begon met een stootslag-honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi. Met één uit kreeg Keur de honken vol toen hij Junior Martina met een worp raakte en een honkslag tegen kreeg van Shurman Marlin. De linkshander moest vervolgens een tweehonkslag incasseren van Jason Halman, wat de stand in balans bracht. Hierna scoorde Marlin het leidende punt op een grounder van Ruendrick Piternella. Met twee uit eindigde een vrije loop voor Diamond Silberie in een doorgeschoten bal en dat bezorgde Twins lopers op het eerste en derde honk. Even later stal Silberie het tweede honk en toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon Halman het volgende punt scoren.

HCAW reageerde onmiddellijk met het scoren van twee punten in de tweede inning om langszij te komen. Pascal Zegwaard begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Raibiëntly Mercalina. Nadat de laatste het derde honk had bereikt op een grounder van Jeandro Tromp scoorde hij de gelijkmaker op een honkslag van Berend Ruben, die even later uitging bij een steelpoging.

HCAW nam daarna een 5-4 voorsprong met het scoren van een onverdiend punt in de 1e3. Arthur Bonevacia begon met een honkslag en kreeg het tweede honk toen schijn werd afgeroepen. Met één uit werd een line drive van Linoy Croes gevangen door tweede honkman Tyriq Kemp. Met twee uit bereikte Bonevacia het derde honk toen een grounder van volgende slagman Kevin Dirksen eindigde in een foute aangooi. Een poging voor een double-steal volgde. Terwijl Dirksen werd uitgeschakeld scoorde Bonevacia voordat de loper werd uitgetikt.

Dit keer was het Twins dat de stand in evenwicht bracht in de vierde. Ruendrick Piternella begon met vier wijd, maar ging uit bij stelen. Hierna kwamen de honken vol. Eerst sloegen Diamond Silberie en Jerzy van Gool een honkslag, waarna iedereen safe was op een velderskeus-grounder van Mick Vos. Dat werd gevolgd door een fout, waardoor Silberie de gelijkmaker kon laten aantekenen. Vos ging gedwongen uit en Twins liet lopers achter op het eerste en derde honk.

Met twee uit in de 1e5 sloeg Arthur Bonevacia een tweehonkslag voor HCAW en kreeg Rodney Daal vier wijd, maar zij bleven achter.

Twins hernam de leiding in de 2e5 door tweemaal te scoren. Met één uit kreeg Shurman Marlin vier wijd en hij scoorde met twee uit toen Ruendrick Piternella homerde. Vanaf dit moment was het duel omgedraaid in het voordeel van Twins Oosterhout. HCAW werd vanaf de vierde inning puntloos gehouden terwijl Twins nog vijf punten toevoegde later in de wedstrijd.

Rookie Chris Stuart nam de HCAW-pitching over in de zesde. Vorig seizoen maakte Stuart zijn Hoofdklasse-debuut als speler van Amsterdam Pirates. Hij verhuisde naar HCAW naar het seizoen, maar was het grootste deel van het jaar herstellende van een blessure. Vandaag maakte hij zijn eerste optreden in een HCAW-uniform. De linkshander gooide vier wijd op Mick Vos en Tyriq Kemp, maar nadat een vangbal voor de eerste nul had gezorgd schakelde Stuart de volgende twee slagmensen met drie slag uit in zijn enige inning op de heuvel.

Johannes Verroen Garcia werd de nieuwe werper voor HCAW in de zevende. Hij kreeg vier punten tegen, drie daarvan onverdiend. Verroen gooide vier wijd op lead-off hitter Jason Halman, waarna een tweehonkslag volgde van Ruendrick Piternella. Hierna scoorde Halman op een opofferingsslag van Diamond Silberie. Nadat Verroen de volgende slagman met drie slag had uitgeschakeld gooide hij vier wijd op pinch-hitter Railison Bentura. Een wilde worp bezorgde Twins lopers op het tweede en derde honk, waarna de honken vol kwamen nadat ook Tyriq Kemp vier wijd kreeg. De inning had hierna afgesloten kunnen worden, maar er werd een foute aangooi gemaakt op een grounder van pinch-hitter Nick Peels, wat resulteerde in twee punten. Even later werd weer een punt toegevoegd na een honkslag van Junior Martina. Een nieuwe werperswissel volgde. Jasper Elfrink nam het over en hij kreeg een 'inning-ending grounder'. Twins stond nu met 11-5 voor.

Twins scoorde het twaalfde punt in de 2e8 op Elfrink. Hij kreeg de honken vol nadat Jason Halman begon met een honkslag, Ruendrick Piternella vier wijd kreeg en Brian Biezen met één uit een honkslag sloeg. Halman scoorde op een opofferingsslag van Railison Bentura. Twins liet lopers achter op het tweede en derde honk, want Elfrink sloot af met een strikeout.

Zoals gezegd werd HCAW puntloos gehouden na de derde inning, hoewel er wel een aantal lopers in scoringspositie kwam. Met Twins op ene 7-5 voorsprong nam Thijs Steenwijk de pitching over in de zesde. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Kevin Dirksen, maar die ging gedwongen uit.

In de zevende kreeg HCAW de eerste twee slagmensen op de honken op nieuwe pitcher Raf Cocu. Berend Ruben begon met een honkslag, waarna Bob van der Meer vier wijd kreeg, maar zij strandden op het tweede en eerste honk.

In de volgende slagbeurt kreeg de Bussumse ploeg weer twee honklopers. Kevin Dirksen begon met vier wijd en met twee uit kwam hij scoringspositie na een wilde worp. Na vier wijd voor volgende slagman Jeandro Tromp maakte Twins Hoofd Coach Jeffrey Arends weer een werperswissel. Pastor Enrique Martínez Chavez nam het over en kreeg een 'force play-grounder' die de inning afsloot.

In de 1e9 schakelde Martínez de eerste twee slagmensen uit. Hij kreeg daarna een honkslag tegen van Rodney Daal, maar een grounder maakte vervolgens een einde aan de wedstrijd.


Twins Oosterhout - HCAW 12-5
RHE
HCAW221000000-5104
Twins Oosterhout40012041X-12111
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Nick Keur, L (0-3)533776

Chris Stuart122---

Johannes Verroen Garcia0.213241

Jasper Elfrink1.111211

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Koen Postelmans, W (2-4)522854

Thijs Steenwijk, H (1)111---

Raf Cocu1.2231--

Pastor Enrique Martínez Chavez1.1--1--

Homeruns: HCAW: Arthur Bonevacia (3)(1e,solo,2 uit,op Postelmans); Twins: Ruendrick Piternella (2)(5e,2-run,2 uit,op Keur).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Richard Wessel.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Sten Wessel.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Scorebord buiten gebruik.
Aanvangstijd-14:05 uur.
Speeltijd-3:17 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor zondag 7 juni, maar werd op 29 april geannulleerd door de KNBSB vanwege de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19).
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 17° C; windrichting west; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 56%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.