Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 januari 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Peter Brink volgt Johan Brandsma op als nieuwe Commissioner Honkbal Umpires
English

NIEUWEGEIN - Voormalig umpire Peter Brink is de nieuwe Honkbal Umpires Commissioner, zo maakte de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond op donderdag (16 januari) bekend. Brink is de opvolger van Johan Brandsma, die in oktober vorig jaar is gestopt.

...Peter Brink (links) met Fred van Groningen Schinkel tijdens...
...het afscheidsduel van de laatste op 22 juli in Amsterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
Peter Brink wordt de achtste Honkbal Umpires Commissioner, sinds de functie in 1990 werd geÔntroduceerd. Destijds was Cees Bouterse de eerste voormalige scheidsrechter die de Scheidsrechterscommissie leidde als Commissioner. Bouterse is de langst dienende Commissioner, want hij leidde de umpires acht jaar en vijf maanden voordat hij in september 1998 zijn functie ter beschikking stelde. De tweede langste periode staat op naam van Fred van Groningen Schinkel, die acht jaar (twee termijnen) Commissioner was, waarna hij in oktober 2014 werd opgevolgd door Johan Brandsma.

Nadat Johan Brandsma in oktober stopte werd er een procedure opgestart om tot een opvolger te komen. Met ingang van 1 januari van dit jaar is Peter Brink door het Bodsbestuur benoemd tot nieuwe Commissioner.

In de aankondiging van de KNBSB stelt Peter Brink: ,,Ik vind het leuk om te werken voor en met officials. Uitdagingen zijn er genoeg, zoals het uitbouwen van een duidelijk, eenduidig en transparant beleid waarmee iedereen met plezier en in ontspannen sfeer haar of zijn hobby kan uitoefenen. Ook gaan we werken aan persoonlijke groei, waardoor een enthousiaste groep ontstaat, zodat anderen zien dat het zijn van offical leuk is. Hierdoor moet het niveau en het ledenaantal gaan groeien.''

Peter Brink zal nu beginnen met de samenstelling van een nieuwe Stuurgroep Honkbal-scheidsrechters die hem bijstaat in het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

Peter Brink was een ervaren umpire, die helaas vanwege een blessure tijdens het seizoen 2018 moest stoppen. Na zijn scheidsrechtersloopbaan in het zuiden van het land te zijn begonnen promoveerde Brink naar de landelijke afdelingen. Tijdens het seizoen 2009 maakte hij zijn debuut in de Hoofdklasse en kwam toen in twee competitie-wedstrijden in actie. In de daaropvolgende seizoenen maakte Brink deel uit van het umpire-corps dat wedstrijden leidde in de hoogste afdeling tot en met 2018.

Commissioners Honkbal Umpires
1990 - Sept. 1998Cees Bouterse
Okt. 1998 - Maart 1999Ben Lens
Maart 1999 - Mei 2001Dick Bliek
Mei - Juli 2001Gerben Hardeveld (interim)
Juli 2001 - Okt. 2006Andrť Schrijber
Okt. 2006 - Okt. 2014Fred van Groningen Schinkel
Okt. 2014 - Okt. 2019Johan Brandsma
Jan. 2020 - huidigPeter Brink
Sinds 2010 kreeg Brink jaarlijks ook aanstellingen in het 'postseason' van de hoogste afdeling, waaronder de Holland Series in 2014, 2015 en 2016.

Na te zijn gestopt bleef Brink wel actief, want hij werd Umpire-beoordelaar. Deze functionaris observeert niet alleen scheidsrechters tijdens wedstrijden, maar geeft ook adviezen en begeleidt umpires, iets wat hij ook al deed in een aantal voorgaande seizoenen toen hij zelf nog actief was.

Ook internationaal kreeg Peter Brink een aantal aanstellingen voor verschillende toernooien. Hij maakte zijn internationale debuut in 2013 toen hij in actie kwam tijdens het Europees Kampioenschap, B-Poule in Zwitserland. Een jaar later werd Brink aangesteld voor Europa Cup-toernooien in BelgiŽ en Wit-Rusland.

In 2015 was hij ťťn van de umpires tijdens een Europees Kampioenschap Qualifier in KroatiŽ. Twee aanstellingen volgden in 2016 toen hij actie was tijdens het U18 Europees Kampioenschap (Spanje) en het U21 Europees Kampioenschap (IsraŽl). Na umpire te zijn geweest tijdens de Federations Cup (Spanje) in 2017 sloot Peter Brink zijn internationale loopbaan af met twee evenementen tijdens het seizoen 2018. Hij werd toen aangesteld voor het U18 Europees Kampioenschap (ItaliŽ) en de Europees Kampioenschap Qualifier (Ierland).

Vorig jaar maakte Peter Brink zijn internationale debuut als commissioner toen hij in die functie werd aangesteld voor het U18 Europees Kampioenschap Qualifier in Zweden.

(16 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.