Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint zeer ruim in tweede duel tegen Storks
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus boekte een ruime 18-1 mercy-rule overwinning in 6½ inning tegen Silicon Storks op een koude zaterdagmiddag (1 mei). Afgelopen donderdagavond kwamen deze twee ploegen als enige in actie, want drie wedstrijden verregenden. Op Opening Night kwam Neptunus tot een 8-0 shutout tegen Storks.

Neptunus kwam vandaag tot 13 honkslagen, waaronder een homerun van Quintin de Cuba.

John Polonius bereikte vijfmaal het honk voor Neptunus en scoorde vier punten. Voor vandaag was hij ook de laatste Neptunus-speler die viermaal in één wedstrijd scoorde, iets dat hij deed op 26 juli vorig jaar.

De teams sluiten hun openingsreeks op zondag af in Den Haag.

(1 mei)De tweede wedstrijd tussen Neptunus en Storks bleef puntloos in de eerste twee slagbeurten. Maar vanaf de derde inning scoorde Neptunus 18 punten, terwijl Storks bleef steken op slechts één.

Neptunus liet twee lopers achter in scoringspositie in hun eerste twee slagbeurten op starter Twan Naessens. In de eerste inning gooide de rechtshander vier wijd op John Polonius met één uit. Hij stal het tweede honk met twee achter, maar bleef achter. In de tweede kreeg Dashenko Ricardo vier wijd en sloeg Quintin de Cuba een honkslag, maar ook zij strandden.

In de derde inning kwam de thuisploeg tot een rally van vijf punten. Stijn van der Meer opende met een honkslag, waarna John Polonius een tweehonkslag liet noteren. Beiden scoorden toen Dwayne Kemp volgde met een honkslag. Met één uit kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd, waarna Dudley Leonora een puntscorende honkslag afleverde. Hierna kreeg Neptunus de honken vol na vier wijd voor Dashenko Ricardo. Twee punten werden toegevoegd nadat volgende slagman Quintin de Cuba werd geraakt en via een 'force play-grounder' van Gregory Muller.

Storks scoorde hierna in de 1e4 op starter Orlando Yntema. De rechtshander schakelde twee slagmensen met drie slag uit in de eerste inning. Hij kreeg daarna een honkloper in de tweede en derde inning, maar beide keren maakte de Neptunus-verdediging een dubbelspel. Met twee uit in de vierde sloeg Joran Berkhout een honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Yurdion Martie. Maar dat bleef het enige punt vandaag voor de Haagse ploeg.

Neptunus antwoordde met een nieuwe 5-run rally in de 2e4. John Polonius begon met vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi. Dwayne Kemp kreeg daarna eveneens vier wijd, wat leidde tot een werperswissel, Darryl Jamoena nam het over en kreeg een opofferingsslag van Roger Bernadina, waarop Polonius scoorde. Even later bereikte Kemp het derde honk toen een pick-off in een fout eindigde en hij scoorde nadat Gianison Boekhoudt een honkslag produceerde. Dudley Leonora kreeg hierna vier wijd, maar ging gedwongen uit op een klap van Dashenko Ricardo. Quintin de Cuba volgde met een homerun en dat voerde de stand op naar 10-1 en besliste de wedstrijd.

Neptunus was nog niet klaar met het scoren van punten, want er kwam nog een 6-run rally in de vijfde inning op drie werpers. Stijn van der Meer begon met een tweehonkslag en John Polonius kreeg vier wijd en dat bracht nieuwe werper Joel Martis in het duel. De rechtshander, die debuteerde, begon met een wilde worp, waarna hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Dwayne Kemp. Volgende slagman Roger Bernadina kreeg vier wijd en Gianison Boekhoudt en Dudley Leonora volgden met RBI-singles, wat weer voor een werperswissel zorgde. Jiairo Samboe nam het over, maar hij kreeg een 2-run triple van Dashenko Ricardo te verwerken. En dat bracht de stand op 16-1 met nog altijd nul uit! De volgende drie slagmensen werden uitgeschakeld.

In de 1e6 zagen we een bekende naam terugkeren in de Rotterdamse ploeg. Faas Sluijter werd toen ingezet als nieuwe tweede honkman voor Neptunus. Hij is de zoon van de langdurige Neptunus-infielder en team-captain Jeroen Sluijter, die voor de ploeg uitkwam in 1997-2010 na te hebben gespeeld voor Twins (1994-1995) en ADO (1996) in de voorgaande drie seizoenen.

In de 2e6 voegde Neptunus nog twee punten toe. John Polonius opende met een honkslag, waarna Faas Sluijter vier wijd kreeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt. De honken raakten vol toen ook Roger Bernadina een vrije loop kreeg. Polonius en Sluijter scoorden vervolgens op opofferingsslagen van Gianison Boekhoudt en Dudley Leonora.

In hun laatste drie slagbeurten kreeg Storks nog maar twee honklopers. Met één uit in de vijfde sloeg Roy Winkel een honkslag. Winkel, die vrijwel het gehele vorige seizoen was uitgeschakelde met een blessure, werd uitgeschakeld op een grounder van Joel Hernandez, die de laatste honkloper was voor Storks. De ploeg werd daarna op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings. Kevin Kelly sloot af met drie strikeouts in de eerste helft van de zevende.


Curaçao Neptunus - Silicon Storks 18-1 (6½ inn.)
123456789RHE
Silicon Storks0001000 -142
Curaçao Neptunus005562X -18131
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Twan Naessens, L (0-1)3 (*)-6577

Darryl Jamoena1 (**)-2355

Joel Martis- (***)-1344

Jiairo Samboe212222

(*) - Naessens gooide op twee slagmensen in de vierde inning
(**) - Jamoena gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
(***) - Martis gooide op vier slagmensen in de vijfde inning

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (1-0)661411

Kevin Kelly13----

Homerun: Neptunus: Quintin de Cuba (1)(4e,3-run,2 uit,op Jamoena).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Richard Wessel, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Technical Commissioner-René Ras.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:04 uur.
Speeltijd-2:19 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2021.
Brandon Sint Jago, Joel Martis, Joshmar Doran, Gideon Ocalia, Jezreel Pereira (allen Storks) en Faas Sluijter (Neptunus) debuteren in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 12° C; windrichting west-noordwest; windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.