Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Tom de Blok verliezende werper in Mexicaans debuut
English

PUEBLA (Mexico) - Pitcher Tom de Blok heeft op donderdag (1 juli) zijn debuut gemaakt in de Liga Mexicana de Béisbol toen hij de startende werper was voor Pericos de Puebla in een thuiswedstrijd tegen Tigres de Quintana Roo. Op donderdag speelden de teams een double-header en Tigres won beide wedstrijden, 5-2 en 6-4.

...Tom de Blok in actie dit seizoen...
...voor L&D Amsterdam Pirates...
(© Foto: Robert Bos)
De 25-jarige De Blok tekende een contract bij de ploeg uit Puebla na afloop van de WBSC Baseball Final Qualifier. Tijdens dat evenement was De Blok één van de pitchers van het Nederlands Honkbal Team. Voor vertrek naar Mexico gooide de rechtshander in de Hoofdklasse voor regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates voor wie hij dit seizoen 3-2 was. Tijdens de Qualifier werd de wedstrijden gespeeld in Estadio Hermanos Serdán, het stadion va Pericos de Puebla. De Blok werd tijdens het toernooi gescout en had een sterk optreden tegen de Dominicaanse Republiek. Hij gooide toen vijf puntloze innings in een duel dat uiteindelijk door de Dominicanen met 4-3 werd gewonnen na een fout in de negende inning.

Met zijn sterke optreden trok Tom de Blok de aandacht van scouts en na afloop van het evenement werd hij gecontracteerd door Pericos de Puebla. Terwijl het Nederlands Team huiswaarts keerde bleef De Blok achter in Mexico om zich bij zijn nieuwe team te melden. Pericos de Puebla maakte de komst van De Blok op zondag bekend en bevestigde dat hij is toegevoegd aan het actieve roster, waarop hij de plaats inneemt van de Dominicaan Gabriel Arias, die een schouderblessure heeft.

De club kondigde toen ook aan dat De Blok op vrijdag de startende werper zou zijn in een thuiswedstrijd tegen Leones de Yucatán in de opener is van een 3-game series. Maar in een regenachtige week wijzigde de rotatie en in plaats daarvan startte De Blok op donderdag in de eerste wedstrijd van een double-header tegen Tigres de Quintana Roo.

In zijn debuut tegen Tigres kreeg De Blok een punt tegen in de eerste inning toen Alejandro González scoorde op een opofferingsslag van Reynaldo Rodríguez. In de vijfde inning bracht Rodríguez opnieuw een punt binnen met een opofferingsslag. De Blok gooide vijf inning, waarin hij vier slagmensen met drie slag uitschakelde. Hij gooide ook vijfmaal vier wijd en kreeg zeven honkslagen tegen.

De ploeg uit Cancún voegde drie punten toe in de zesde slagbeurt. Ook het derde punt kwam tot stand via een opofferingsslag, dit keer geslagen door Rubén Sosa. Later in de slagbeurt voegde Jovan Rosa een 2-run single toe.

Tigres-starter Carlos De León hield Puebla vijf innings lang hitloos. De op Curaçao geboren pitcher Wendell Floranus sloot de wedstrijd af voor Tigres en verdiende zijn vijfde save. Vorig jaar gooide Floranus in de Hoofdklasse voor Quick Amersfoort.

Een week geleden waren De Blok en Floranus teamgenoot van elkaar in het Nederlands Team tijdens de Qualifier.

(1 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.