Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Loting Europees Kampioenshap; Nederland in Poule D
English

TURIJN (ItaliŽ) - Op woensdag (3 maart) heeft in Circolo Esperia in de Italiaanse stad Turijn de online loting plaatsgevonden voor het Europees Kampioenschap van dit jaar. Regerend kampioen Nederland begint in Groep D. Het wedstrijdschema wordt later vastgesteld.

Het 36e Kampioenschap staat momenteel op de agenda voor 12 tot en met 19 september in de historische regio PiŽmont, dat ligt in het noordwesten van ItaliŽ. De wedstrijden worden gespeeld in Turijn, Avigliana en Settimo Torinese. Stadio Baseball Paschetto in Turijn is de hoofdlocatie van het evenement.

Voor het eerst zullen er zestien landen deelnemen aan het Europees Kampioenschap. De twaalf landen die in 2019 deelnamen keren terug. Zij krijgen nu gezelschap van de winnaars van de vier Kwalificatie Toernooien uit de B- en C-Poule. Deze toernooien worden georganiseerd van 29/30 juni tot en met 3/4 juli in Utena (Litouwen), Belgrado (ServiŽ), Moskou (Rusland) en Bratislava (Slowakije).

In de voorronde van het EK van dit jaar zijn er vier groepen met elk vier teams.

Gastheer ItaliŽ speelt in Groep A. Tijdens de loting op woensdag kregen de Italianen gezelschap van BelgiŽ, Oostenrijk en de winnaar van de Qualifier in Litouwen.

In Groep B spelen Spanje, Duitsland en KroatiŽ, samen met de winnaar van de Qualifier in ServiŽ.

Groep C bestaat uit IsraŽl, Frankrijk, Groot-BritttanniŽ en de winnaar van de Qualifier in Rusland. In juli/augustus zal IsraŽl Europa vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Japan.

Nederland opent in Groep D en ontmoet in de voorronde Zweden, TsjechiŽ en de winnaar van de Qualifier in Slowakije.

In 2019, toen het Europees Kampioenschap plaatsvond in de Duitse steden Bonn en Solingen, veroverde Nederland hun derde titel op rij na een 5-1 overwinning tegen ItaliŽ in de Finale. Spanje eindigde toen op de derde plaats, gevolgd door IsraŽl, TsjechiŽ en Duitsland in de top-6.

Nederland is recorhouder met 23 Europese titels. ItaliŽ heeft er tien. Sinds de eerste editie werd georganiseerd in 1954 wonnen slechts twee andere landen de titel. Spanje in 1955 en BelgiŽ in 1967.

(3 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.