Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates sluit reeks tegen Hoofddorp Pioniers af met comfortabele winst
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates herstelde van de nederlaag van zondag en sloot de openingsreeks tegen Hoofddorp Pioniers af met een comfortabele 8-1 winst in een inhaalduel op maandagavond (3 mei).

Op zaterdag stond de Amsterdamse ploeg halverwege de zesde inning met 3-1 voor en met 4-2 halverwege de achtste, maar Pioniers kwam langszij. In de negende scoorde Pirates tweemaal om de leiding te hernemen en met 6-4 te winnen.

Op zondag kwam Hoofddorp Pioniers tot een overtuigende 9-2 overwinning.

De reeks moest beginnen op donderdagavond (29 april), maar de openingswedstrijd verregende toen en werd opnieuw vastgesteld voor vrijdagavond. Opnieuw zorgde regen toen voor een onbespeelbaar veld en het duel werd wederom afgelast. De wedstrijd werd daarna voor vanavond vastgesteld.

Amsterdam Pirates kwam tot tien honkslagen. Denzel Richardson sloeg 3-uit-5 en miste alleen de homerun om 'for-the-cycle' te slaan. Hij sloeg ook drie punten binnen. Rookie Thomas Kwakernaak scoorde drie punten.

(3 mei)Het was Hoofddorp Pioniers dat de score vanavond opende, maar Amsterdam Pirates draaide het duel vanaf de derde inning om.

Pioniers scoorde wat hun enige punt zou blijven met één uit in de eerste helft van de eerste inning op starter Nick Veltkamp. Met één uit kreeg de linkshander een driehonkslag tegen van Raul Jacobs, die daarna scoorde op een wilde worp. Pioniers kreeg de volgende scoringskans in de vierde, maar op dat moment stond de ploeg met 2-1 achter.

Pioniers-starter Lars Broersen kwam in de eerste twee innings niet in de problemen, maar kreeg twee punten tegen in de 2e3. De rechtshander kreeg toen snel de honken vol toen hij een lead-off single van Mick Vos moest toestaan, vier wijd gooide op rookie Thomas Kwakernaak en Roelie Henrique het honk zag bereiken met een stootslag-honkslag. Volgende slagman Gilmer Lampe sloeg in een dubbelspel, maar dat stelde ook Vos in staat het gelijkmakende punt te scoren. Kwakernaak scoorde op een daarnavolgende honkslag van Denzel Richardson.

Met één uit in de 1e4 sloegen Randolph Oduber en Tyler Boersma honkslagen voor Pioniers. Echter, Oduber werd daarna uitgeschakeld op het tweede honk in een dubbelspel, nadat Denzel Brooks was uitgevangen in het midveld.

De thuisploeg voegde een onverdiend punt toe in de vierde. Met één uit kreeg Max Clarijs vier wijd en dat werd gevolgd door een werperswissel. Linkshander Sebastian Kok nam het over, maar hij kreeg een honkslag tegen van Raydley Legito. Een pick-off poging eindigde vervolgens in een foute aangooi en daardoor kon Clarijs scoren.

Pirates scoorde weer een onverdiend punt in de vijfde. Met twee uit sloeg Denzel Richardson een driehonkslag en scoorde toen daar een fout in het outfield op volgde.

Pioniers kreeg de eerste twee slagmensen op de honken in de zesde inning op rookie Jelle van der Lelie, die zijn debuut maakte in de Hoofdklasse. De rechtshander kreeg honkslagen tegen van Mark Smit en Raul Jacobs, maar volgde met drie slag voor veteraan Randolph Oduber. De twee lopers schoven op na een grounder, maar bleven achter op het tweede en derde honk. Van der Lelie kreeg drie nullen op rij in de zeventh.

In de 2e6 werd Pirates op rij uitgeschakeld door rookie Lucca van der Schouw. De linkshander, die zaterdag in de Hoofdklasse debuteerde, schakelde twee van de drie slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit.

Nick Winkel werd de nieuwe werper voor Pioniers in de zevende, maar kreeg twee extra punten tegen. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Thomas Kwakernaak, waarna een honkslag volgde van Roelie Henrique. Met één uit sloegen Denzel Richardson en Kenny Berkenbosch back-to-back puntscorende tweehonkslagen. Zodoende had Richardson nu een honkslag, driehonkslag en tweehonkslag geslagen. Echter, hij zou de homerun missen om 'for-the-cycle' te slaan. Met Richardson en Berkenbosch op het derde en tweede honk werd Rashid Gerard geraakt door een worp. Er volgde weer een werperswissel en rookie Matthijs Oosterbeek nam het over met de honken vol. Hij kreeg een binnenhoog en een inning-afsluitende grounder, maar Amsterdam Pirates stond nu met 6-1 voor.

In de 1e8 kreeg Pioniers twee honklopers met één uit toen nieuwe werper Gio de Graauw vier wijd gooide op Bodhi de Vreede en Raul Jacobs. Zij bleven achter op het eerste en tweede honk.

De thuisploeg scoorde nog eens twee punten in hun achtste beurt op Matthijs Oosterbeek. Mick Vos begon met vier wijd en Thomas Kwakernaak sloeg een honkslag. Met één uit scoorde Vos op een honkslag van Emilson Haswell, die Gilmer Lampe in de vijfde inning in het outfield had vervangen. Lampe had het duel verlaten met een liesblessure. Haswell's klap werd gevolgd door een fout in het outfield en dat bracht Kwakernaak naar het derde honk. Hij scoorde vervolgens op een grounder van Denzel Richardson.

Mike Groen sloot de wedstrijd af voor Pirates met het gooien van de negende inning. Hij zag Reangelo Willems, die begon als pinch-hitter, het honk bereiken op een fout. Met één uit gooide Groen vier wijd op Thom Hoogkamer, maar sloot het duel daarna af met twee strikeouts.


L&D Amsterdam Pirates - Hoofddorp Pioniers 8-1
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers100000000-163
L&D Amsterdam Pirates00211022X-8101
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Broersen, L (0-1)3.1-4332

Sebastian Kok1.2-221-

Lucca van der Schouw12----

Nick Winkel0.111322

Matthijs Oosterbeek1.211221

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (1-0)511411

Jelle van der Lelie, H (1)22-2--

Gio de Graauw112---

Mike Groen121---

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Rob Has, 3B-Ric Zwanenberg.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande.
Aanvangstijd-19:33 uur.
Speeltijd-2:34 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2021.
Jelle van der Lelie (Amsterdam Pirates) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 11° C; windrichting zuid-zuidwest; windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 65%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.