Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW verslaat Amsterdam Pirates nipt in series-opener
English

BUSSUM - HCAW opende hun 3-game series tegen regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates op een koude donderdagavond (6 mei) met een kleine 2-1 overwinning.

HCAW nam een vroege 2-0 voorsprong in de eerste inning en dat bleef genoeg voor de winst.

Amsterdam Pirates 'outhitte' HCAW met 5-3, maar wist slechts eenmaal te scoren. Beide teams lieten negen lopers achter.

In hun Opening Series won Pirates twee van de drie wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers. HCAW deed hetzelfde in hun eerste reeks tegen Twins Oosterhout.

(6 mei)De startende line-up van Amsterdam Pirates voor vanavond oogde aanvankelijk opmerkelijk. Echter, de ploeg miste outfielders Gilmer Lampe en Kalian Sams, beiden vanwege blessures. Zodoende moest Hoofd Coach Michael Duursma de top van de slagvolgorde aanpassen. Hij begon ook met drie rookies, Raydley Legito (2B), Thomas Kwakernaak (3B) en Emilson Haswell (LF).

HCAW scoorde tweemaal in de eerste inning, kwam weer in scoringspositie in de vijfde en zesde inning, maar kon geen extra punten meer toevoegen. Maar de twee vroege punten waren genoeg. Amsterdam Pirates kreeg een paar late scoringskansen, maar scoorde slechts eenmaal. Beide teams lieten een keer de honken vol achter.

Beide startende werpers deden het goed vanavond, Lars Huijer voor HCAW, Tom de Blok voor Pirates. Beiden zijn voormalige profwerpers. Huijer gooide in de Minor League in de Seattle Mariners-organisatie in 2011-2014 (Rookie League, Single-A), De Blok speelde in de Detroit Tigers-organisatie in 2017-2019 (Single-A).

De Blok begon de avond met een strikeout in de tweede helft van de eerste inning, maar kreeg daarna een tweehonkslag tegen van Victor Draijer en volgde met vier wijd voor Arthur Bonevacia. Draijer scoorde even later het eerste punt van de avond toen volgende slagman Rodney Daal een een tweehonkslag sloeg. Dat Bonevacia naar het derde honk en hij scoorde het tweede punt na een doorgeschoten bal. En daarmee had HCAW het resultaat van de series-opener beslist.

In de volgende vier innings hield De Blok HCAW hitloos. HCAW kreeg hun lead-off hitter op het honk in de tweede, derde en vierde slagbeurt. In de tweede begon Bob van der Meer met vier wijd, waarna De Blok volgde met tweemaal drie slag en een vangbal de slagbeurt afsloot. In de derde raakte De Blok Victor Draijer met een worp, maar daarna volgde een dubbelspel. En in de vierde kwam openingsslagman Max Draijer na een fout op het honk, waarna een pop-fly, strikeout en vangbal volgden.

HCAW kreeg de volgende loper in scoringspositie in de 2e5. Met twee uit kregen Victor Draijer en Arthur Bonevacia beiden vier wijd. De Blok sloot af met een strikeout.

Lars Huijer domineerde in de zeven innings die hij gooide. De rechtshander stond maar twee lopers van Pirates toe in scoringspositie, maar die kwamen niet voorbij het tweede honk.

Met één uit in de eerste helft van de eerste inning raakte Huijer Max Clarijs met een worp en kreeg daarna een honkslag tegen van Denzel Richardson. Met lopers op het eerste en tweede honk schakelde Huijer de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

Na de honkslag van Richardson schakelde Huijer 16 slagmensen op rij uit, waarvan zes met drie slag. Met twee uit in de zesde gooide hij vier wijd op Clarijs, maar daarna volgde een groundout. Met één uit in de zevende kreeg Huijer een honkslag tegen van Kenny Berkenbosch. Die schoof op naar het tweede honk op een pinch-hit grounder van Rashid Gerard, maar bleef daarna ook achter.

HCAW kreeg een kans een extra punt toe te voegden in de 2e6 op rookie Jelle van der Lelie, die de pitching overnam van Tom de Blok. Zonder het toestaan van een honkslag kreeg de rechtshander de honken vol. Lead-off hitter Max Draijer kwam na een fout op het honk en stal het tweede honk. Na drie slag voor de volgende slagman gooide Van der Lelie vier wijd op Bob van der Meer. Er volgde nog een strikeout en Van der Lelie kwam hierna ook tot drie slag op Christopher Ge. Echter, die strikeout eindigde in een doorgeschoten bal en zorgde voor volle honken. Maar een grounder maakte een einde aan de slagbeurt en de drie lopers bleven achter.

Met een 2-0 voorsprong nam Steven van Groningen de pitching bij HCAW over in de 1e8. Na drie slag voor de eerste slagman gooide Van Groningen vier wijd op Niels van Weert, die in de zesde inning in het duel was gekomen. De rechshander volgde met een nieuwe strikeout, maar daarna schoof Van Weert op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Max Clarijs. Hierna kreeg Van Groningen de honken vol na een honkslag van Denzel Richardson en vier wijd voor Jair van Borkulo. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel. Linkshander Jasper Elfrink nam het over en kreeg een inning-afsluitende vangbal, zodat Pirates ook drie lopers achterliet.

In de 1e9 kreeg Amsterdam Pirates ook nog een loper in scoringspositie op closer Arij Fransen. Met twee uit en Emilson Haswell (velderskeus) op het eerste honk kreeg Niels van Weert vier wijd. Maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Roelie Henrique. En dat maakte een einde aan de wedstrijd.


HCAW - L&D Amsterdam Pirates 2-1
123456789RHE
L&D Amsterdam Pirates000000010-152
HCAW20000000X-230
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Tom de Blok, L (0-1)564221

Jelle van der Lelie251---

Kevin Geestman1--1--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-1)7712--

Steven van Groningen, H (2)0.222211

Jasper Elfrink, H (1)0.1-----

Arij Fransen, SV (1)1111--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Aad Otsen, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Huub Baaij.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:32 uur.
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 8° C; windrichting noordwest; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 70%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.