Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus draait opener vs. Quick Amersfoort om in 7e inning
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus stond na zes innings achter, maar draaide het duel daarna om voor de winst in de series-opener tegen Quick Amersfoort op een koude donderdagavond (6 mei) met een uitslag van 7-2.

Quick stond halverweg de zesde inning met 2-0 voor, maar Neptunus pakte toen een punt terug en kwam tot een rally van drie punten in zowel de zevende als de achtste inning.

Neptunus werd met 8-7 'outhit' en liet twaalf lopers op de honken achter. Dwayne Kemp sloeg 3-uit-5 en had drie binnengeslagen punten voor Neptunus.

Een week geleden opende Neptunus het nieuwe seizoen met een 3-game sweep tegen Silicon Storks. Quick Amersfoort won één van hun drie wedstrijden tegen DSS/Kinheim in de opening series.

(6 mei)Quick Amersfoort scoorde tweemaal en kwam tot acht honkslagen op starter Diegomar Markwell om tot halverwege de zesde inning op voorsprong te staan. De ploeg werd daarna hitloos gehouden door twee relievers in hun laatste drie slagbeurten, terwijl Neptunus de wedstrijd omdraaide. Neptunus sloeg slechts drie honkslagen in hun eerste zes slagbeurten op twee pitchers.

De wedstrijd van vanavond was een treffen tussen twee linkshandige werpers, want Jhan Rifaela beklom de heuvel voor Quick Amersfoort. Hij stond maar twee honkslagen toe in vijf innings, waarna hij werd afgelost met een 2-0 voorsprong. Rifaela eindigde met een 'no-decision', want de bullpen wist de voorsprong niet vast te houden.

Quick werd op rij uitgeschakeld in hun eerste slagbeurt door Diegomar Markwell, maar opende de score in de tweede inning. Taylor Clemensia begon met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Brian Biezen, die even later op het eerste honk werd uitgeschakeld via een pick-off van Markwell. Met twee uit sloegen Mees Robberse en Kai Berkel beiden een honkslag, maar Markwell sloot daarna af met een strikeout.

Quick liet lopers achter op het derde honk in zowel in derde als de vijfde inning. In de derde opende Emeron Lourens met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag en een vangbal, maar strandde op het derde honk. In de vijfde begon Kai Berkel met een honkslag en schoof eveneens op via een opofferingsstootslag. Hij bereikte het derde honk toen een pick-off poging van Markwell eindigde in een foute aangooi, maar bleef daarna eveneens achter.

Quick Amersfoort verdubbelde de voorsprong in de 1e6. Met één uit sloeg Taylor Clemensia een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Amar van Zwieten.

Hoewel de ploeg een aantal lopers in scoringspositie kreeg wist Neptunus niet tot scoren te komen in hun eerste vijf innings op Jhan Rifaela en liet zelfs eenmaal de honken vol achter.

In de tweede helft van de eerste inning kwam Neptunus dicht bij het openingspunt. Stijn van der Meer begon met vier wijd en bereikte het derde honk op een one-out single van Dwayne Kemp. Hierna gingen powerhitters Roger Bernadina en Gianison Boekhoudt uit, respectievelijk na een foul-fly en een strikeout.

In de derde inning kreeg de thuisploeg de honken vol met twee uit. Stijn van der Meer begon opnieuw met vier wijd. Met twee uit sloeg Roger Bernadina een honkslag en kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd. De drie lopers bleven achter, want Dudley Leonora sloeg een pop-fly in fout gebied en die werd gevangen door catcher Mees Robberse, zodat de slagbeurt eindigde.

In de vierde en vijfde inning werd Neptunus op rij uitgeschakeld door Rifaela, maar scoorde daarna het eerste punt in de 2e6.

Met een 2-0 voorsprong nam Johannes Veroen Garcia de pitching bij Quick over in de zesde, maar hij kreeg de honken snel vol. Roger Bernadina, die vorig seizoen zijn rentree in de Hoofdklasse maakte als speler van Quick, begon met een honkslag, waarna Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg. Nadat de twee lopers succesvol een double-steal hadden uitgevoerd volgde Veroen met drie slag voor Dudley Leonora, maar kreeg daarna de honken vol na vier wijd voor Benjamin Dille. De Belg speelde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Neptunus. Hij speelde niet in de Opening Series wat te maken had met de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) en de quarantaine protocollen. Met de honken vol werd Maverich Lourens de nieuwe werper voor Quick. Hij kreeg een opofferingsslag tegen van Quintin de Cuba. Boekhoudt schoof op naar het derde honk, maar een grounder eindigde de slagbeurt.

Met een 2-1 achterstand nam Kevin Bakker de pitching bij Neptunus over in de 1e7 en hij zag Quick een loper achterlaten op het eerste honk. In de 2e7 draaiden zijn teamgenoten de wedstrijd om door driemaal te scoren. Slechts één punt was verdiend. Voor de derde keer vanavond begon Stijn van der Meer met vier wijd. Hij leek daarna gedwongen te worden uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder van John Polonius richting derde honkman Emeron Lourens, maar die maakte een foute aangooi, wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Beide lopers scoorden op een hiernavolgende tweehonkslag van Dwayne Kemp en dat zette Neptunus op een 3-2 voorsprong. Even later werd Kemp uitgeschakeld bij een steelpoging van het derde honk. Maverich Lourens gooide daarna vier wijd op Roger Bernadina en schakelde Gianison Boekhoudt met drie slag uit. Hierna nam de Zweedse rechtshander Jakob Syrén de pitching over. Neptununs kreeg weer een volgende honkloper toen Dudley Leonora het eerste honk kreeg toegewezen na hinderen-catcher. Benjamin Dille volgde met een puntscorende honkslag om Neptunus op een 4-2 stand te zetten.

Nu met een voorsprong beklom Neptunus-closer Kevin Kelly de heuvel in de 1e8. Met twee uit gooide de rechtshander vier wijd op Taylor Clemensia en Brian Biezen, maar sloot af met een strikeout.

Met twee uit in de 2e8 scoorde Neptunus opnieuw drie punten om meer afstand te nemen. Gregory Muller begon met vier wijd en bereikte het derde honk op twee hiernavolgende grounders. Hij scoorde even later op een honkslag van Dwayne Kemp. Hierna was het Roger Bernadina die vier wijd kreeg en dat leidde tot een volgende werperswissel. Rookie Rik Jalvingh nam het over, maar zijn derde worp op Gianison Boekhoudt eindigde in een wilde worp, waardoor de lopers het tweede en derde honk bereikten. Ondanks een 0-2 count gooide Jalvingh vier wijd op Boekhoudt en kreeg de honken vol. Ook voor Boekhoudt was dit zijn derde vrije loop. Jalvingh moest daarna een 2-run single incasseren van Dudley Leonora en dat bracht de stand op 7-2. Boekhoudt en Leonora schoven beiden op na een fout in het outfield, maar bleven achter.

In de 1e9 gooide Kevin Kelly driemaal drie slag om een einde aan de wedstrijd te maken en een save op zijn naam te krijgen.


Curaçao Neptunus - Quick Amersfoort 7-2
123456789RHE
Quick Amersfoort010001000-284
Curaçao Neptunus00000133X-771
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela5232--

Johannes Veroen Garcia, H (1)0.112111

Maverich Lourens, BS (2), L (0-1)1.112131

Jakob Syrén1-2233

Rik Jalvingh0.1-11--

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell61-822

Kevin Bakker, W (1-0)111---

Kevin Kelly, SV (1)242---

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Rob Schuurman.
Technical Commissioner-René Ras.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:49 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 9° C; windrichting noordwest; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 62%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.