Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Storks verslaat Twins Oosterhout voor eerste winst van seizoen
English

AMERSFOORT - Silicon Storks opende hun 3-game series tegen Twins Oosterhout met een 8-3 overwinning op een koude donderdagavond (6 mei). Hiermee kwam de Haagse ploeg voor het eerst dit seizoen tot winst.

De wedstrijd van vanavond werd gespeeld op het veld van Quick Amersfoort in Amersfoort. Net zoals vorig seizoen speelt Twins Oosterhout de thuiswedstrijden in de avond op doordeweekse dagen dit seizoen weer op het veld van de tegenstander, omdat de lichtinstallatie op het eigen thuisveld in Oosterhout onvoldoende is voor de Hoofdklasse. Echter, er is geen lichtinstallatie op het thuisveld van Storks in Den Haag. Zodoende werd afgesproken vanavond in Amersfoort te spelen. Vanwege regen en werkzaamheden aan het veld begon de wedstrijd 20 minuten later dan gepland. Ondanks de late start kon er een 9-inning wedstrijd worden gespeeld voordat de 22:30 uur curfew-tijd werd bereikt.

Een geleden werd Storks 'gesweept' door Curaçao Neptunus in hun Opening Series van het nieuwe seizoen. Twins opende het seizoen toen door één van de drie wedstrijden tegen HCAW te winnen.

Storks kwam vanavond tot tien honkslagen, waaronder drie van rookie Yurdion Martie, die ook twee punten binnensloeg.

Twins Oosterhout sloeg zes honkslagen, maar maakte ook vier verdedigende fouten, wat leidde tot vier onverdiende punten.

(6 mei)Storks was gelijk vanaf het begin productief en scoorde zes punten in de eerste vijf slagbeurten. Twins Oosterhout wist daarna drie punten terug te pakken, maar Storks voegde weer twee eigen punten toe om tot een comfortabale overwinning te komen.

In de eerste helft van de eerste inning opende Storks de score op starter Koen Postelmans. Brendly Martina begon met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en schoof op naar het derde honk toen daar een fout op volgde. Met één uit scoorde Martina na een honkslag van Yurdion Martie. Een dubbelspel eindigde de slagbeurt, maar Storks had een vroege voorsprong genomen.

Met twee uit in de tweede inning verdubbelde Storks hun voorsprong. Kevin van Veen en Gideon Ocalia sloegen toen een honkslag, wat de ploeg lopers 'op de hoeken' bezorgde. Even later stal Ocalia het tweede honk, terwijl Van Veen eveneens vertrok en in deze doubel-steal situatie tot scoren kwam. Ocalia strandde op het tweede honk.

Storks werd op rij uitgeschakeld, maar voegde weer een punt toe in de vierde. Met één uit sloeg Sheadion Jamanika een honkslag en stal het tweede honk. Hij scoorde toen Darren Winklaar volgde met een tweehonkslag, die daarna eveneens achterbleef op het tweede honk.

In de 1e5 kwam Storks tot een rally van drie punten om meer afstand te nemen en de voorsprong op te voeren naar 6-0. Met één uit kreeg Brendly Martina vier wijd en stal het tweede honk, waarna Stephen Henson ook een vrije loop kreeg. Yurdion Martie volgde met zijn tweede puntscorende honkslag, die niet alleen Martina binnenbracht, maar ook voor een nieuwe werper zorgde. Linkshander Tyson Quolas nam het over. Hij begon met een pick-off richting eerste honk, waardoor Martie in een rundown kwam. Echter, eerste honkman Shurman Marlin maakte een foute aangooi. Dat stelde Henson in staat tot scoren te komen en Martie bereikte het tweede honk. De eerste worp op volgende slagman Ibrahin Redan was een wilde worp. Dat bracht Martie naar het derde honk en hij scoorde toen de Amerikaanse linkshander een honkslag moest toestaan van Redan. En daarmee stond Storks nu op 6-0 voorsprong. Redan strandde op het tweede honk, want twee grounders eindigden de slagbeurt.

Storks-starter Twan Naessens kreeg weinig problemen in de eerste vier innings, want Twins kreeg maar één loper in scoringspositie. In de tweede helft van de eerste inning gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Rayshelon Carolina, maar een dubbelspel volgde. Aanvankelijk was Naessens aangekondigd als starter voor Game 2 op zaterdag.

In de derde inning opende Diamond Silberie voor Twins met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit bereikte hij het derde honk nadat Jerzy van Gool werd uitgevangen, maar hij bleef achter.

Met een 6-0 achterstand pakte Twins een punt terug in de 2e5. Jarreau Martina begon met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit schoof hij op naar het derde honk op een grounder van rookie Luuk Bun en scoorde op een honkslag van Jerzy van Gool. Nadat ook Van Gool het tweede honk had gestolen kreeg volgende slagman Rayshelon Carolina vier wijd. Met lopers op het eerste en tweede honk volgde een werperswissel. Zodoende kwam Twan Naessens 1/3 inning te kort om in aanmerking te komen voor winnende werper. Gedryon Basilia nam het over en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

Basilia kwam in de 2e6 in de problemen. De rechtshander begon met drie slag, maar gooide daarna vier wijd op Shurman Marlin, kreeg een tweehonkslag tegen van Ruendrick Piternella en daarna puntscorende honkslagen van Jarreau Martina en Diamond Silberie. Dat leidde tot de volgende werperswissel en Jayden Gonesh nam het over met lopers op het eerste en tweede honk. Hij was de oorspronkelijk aangekondigde starter voor het duel van vanavond. Silberie stal het tweede honk, maar Gonesh sloot af met twee strikeouts.

Zoals gezegd kreeg Tyson Quolas een puntscorende honkslag tegen toen hij de pitching bij Twins overnam in de 1e5. De linkshander gooide driemaal drie slag in de zesde en voegde twee strikeouts toe in de zevende. In de achtste inning gooide Quolas wederom drie keer drie slag, maar moest ook twee onverdiende punten toestaan, waarvoor hij alleen maar zichzelf de schuld kan geven. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Sheadion Jamanika. Quolas maakte daarna een foute aangooi tijdens een pick-off naar het eerste honk en dat stelde Jamanika in staat het derde honk te bereiken. Na drie slag voor de volgende slagman gooide de Amerikaan vier wijd op Kevin van Veen. Quolas maakte daarna opnieuw een foute aangooi tijdens een pick-off richting eerste honk. Dit keer konden Jamanika en Van Veen beiden scoren. Quolas sloot af met zijn achtste strikeout, maar Storks stond nu met 8-3 voor.

Na de pitching te hebben overgenomen in de zesde inning domineerde Jayden Gonesh op de heuvel voor Storks. De rechtshander schakelde alle elf slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit, waarvan vijf met drie slag. Hierdoor hield hij Twins in de laatste drie slagbeurten van de honken af en kreeg hij de winst op zijn naam.


Twins Oosterhout - Silicon Storks 3-8
123456789RHE
Silicon Storks110130020-8100
Twins Oosterhout000012000-364
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Twan Naessens4.213311

Gedryon Basilia0.211322

Jayden Gonesh, W (1-1)3.25----

(Gonesh winnende werper op basis van Regel 9.17 b)

pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Koen Postelmans, L (0-1)4.122764

Tyson Quolas3.28122-

Jeffrey Levenstone1211--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Richard Wessel, 1B-Edwin Louisa, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Technical Commissioner-Peter Brink.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Gabrielle Oogjen (Quick Amersfoort).
Aanvangstijd-19:50 uur.
Speeltijd-2:53 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort (veld Quick Amersfoort).

Game Notes:
Jeffrey Levenstone (Twins Oosterhout) maakte zijn debuut in de Hoofdklasse.
Wedstrijd werd gespeeld op het veld van Quick Amersfoort in Amersfoort, omdat de lichtinstallatie op het thuisveld van Twins Oosterhout in Oosterhout onvoldoende is voor de Hoofdklasse en er geen lichtinstallatie is op het thuisveld van Storks in Den Haag.
Weersomstandigheden op geplande aanvangstijd (19:30 uur):
Bewolkt, regenachtig, 7° C; windrichting noordwest; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 80%.
Weersomstandigheden bij aanvang (19:50 uur):
Bewolkt, 7° C; windrichting noordwest; windsnelheid 9 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 84%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.