Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 oktober 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Startende Werpers komende series
English

AMSTERDAM - Op donderdagavond (7 oktober) gaat de best-of-seven Holland Series tussen titelverdediger L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus verder met Game 2, die wordt gespeeld in Amsterdam. De derde wedstrijd volgt komende zaterdag in Rotterdam, waarna Game 4 voor zondag op het programma staat in Amsterdam.

Indien nodig begint een volgende 3-game series (donderdag, zaterdag, zondag) daarna op donderdag 14 oktober. Door in de reguliere competitie op de eerste plaats te eindigen heeft Neptunus het thuisvoordeel in de best-of-seven en zal viermaal op eigen veld spelen.

Afgelopen zaterdag (2 oktober) kwam Amsterdam Pirates tot een 2-0 shutout tegen Neptunus in de openingswedstrijd in Rotterdam. Dat duel werd gespeeld onder lastige weersomstandigheden en werd vrijwel geheel in de regen gespeeld. Op sommige momenten leek het veld onbespeelbaar te worden en moest er regelmatig worden gedweild wat voor korte onderbrekingen zorgde. Desondanks kon de wedstrijd gewoon volledig worden uitgespeeld.

Startende werpers zijn alleen bekend gemaakt voor Game 2 op donderdag. Beide Hoofd Coaches stelden dat zij daarna van dag-tot-dag vooruit kijken wat betreft de starters voor komend weekeinde.

Ook op het programma staan nog drie resterende inhaalwedstrijden in de Degradatie-Poule.

Op donderdagavond worden twee wedstrijden ingehaald die afgelopen dinsdag (opnieuw) werden afgelast. In Hoofddorp ontvangt Hoofddorp Pioniers DSS/Kinheim in wat oorspronkelijk Game 2 was van de 3-game series tussen deze twee teams afgelopen weekeinde. De wedstrijd verregende op zaterdag en daarna opnieuw op dinsdag.

In Heemstede staan Silicon Storks en Quick Amersfoort tegenover elkaar in wat Game 3 is van hun reeks. Dit duel werd op zondag afgelast en daarna opnieuw op dinsdag.

Aanstaande zaterdag in Amersfoort komen Quick en Pioniers weer in actie. Zij spelen dan wat oorspronkelijk de tweede wedstrijd was van een 3-game series van twee weken geleden. Op zaterdag 25 september, met de stand op 1-1, werd de wedstrijd onderbroken na negen complete innings toen er een bench-clearing ontstond na een situatie bij het tweede honk net nadat de Pioniers-verdediging een inning-afsluitend dubbelspel had gemaakt. De umpiring crew verliet het veld en staakte de wedstrijd definitief. Beslist werd later dat beide teams verantwoordelijk waren voor de situatie en dat de wedstrijd in zijn geheel moet worden overgespeeld.

De ploeg die op de laatste plaats eindigt moet een best-of-three Promotie/Degradatie Play-Off spelen tegen de kampioen van de Eerste Klasse, die begint op woensdag 13 oktober op het veld van de Eerste Klasse-ploeg. Wanneer de kampioen geen interesse heeft in promotie naar de hoogste afdeling komen de tweede of derde standaardploeg in aanmerking, maar die moeten dan wel in de top-drie eindigen in de reguliere competitie. De Eerste Klasse-competitie wordt aanstaande zondag 10 oktober afgesloten, maar daarna staan er nog vijf inhaalwedstrijden op het programma op maandag (2), dinsdag (2) en donderdag (1).

Storks en Quick Amersfoort zijn de enige twee ploegen die nog op de laatste plaats kunnen eindigen in de Degradatie-Poule. Na aanstaande zaterdag kunnen de twee zelfs in punten gelijk staan.

Op het moment delen RCH-Pinguïns en Euro Stars de eerste plaats in de Eerste Klasse. Het derde hoogste standaardteam is UVV, dat momenteel op de vierde plaats staat. RCH-Pinguïns ontmoet dit weekeinde Sparks Haarlem (7e plaats). Euro Stars heeft dit weekeinde geen wedstrijden op het programma staan in de uit elf teams bestaande afdeling, maar moet op dinsdag een inhaalwedstrijd spelen tegen UVV. Afhankelijk van de resultaten in het weekeinde van RCH-Pinguïns, kan dit inhaalduel beslissend worden. Het kan zelfs resulteren in een gelijke stand voor de eerste plaats.

Hieronder de aangekondigde startende werpers voor de komende reeksen. Zoals altijd kunnen deze wijzigen op wedstrijddagen. Het tweede 'record' tussen haakjes is het 'record' in de reguliere competitie.

(6 oktober)

Live play-by-play
Livestreams

HOLLAND SERIES (best-of-seven)
RosterCURAÇAO NEPTUNUS (0-1) (34-8)vs. L&D AMSTERDAM PIRATES (1-0) (33-8-1)RosterGame-info
#Startende Pitchers Neptunus G #Startende Pitchers Pirates Datum, Aanvang & Locatie
35LHP Diegomar Markwell 1 64RHP Shairon Martis Zo.3 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1)
35LHP Diegomar Markwell (0-1) (10-0) 2 45RHP Juan Carlos Sulbaran (0-0) (8-2) Do.7 okt.,19:30 uur,Amsterdam (2)
nog niet bekend 3 nog niet bekend Za.9 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1)
nog niet bekend 4 nog niet bekend Zo.10 okt.,14:00 uur,Amsterdam (2)
nog niet bekend 5 nog niet bekend Do.14 okt.,19:30 uur,Rotterdam (1) (*)
nog niet bekend 6 nog niet bekend Za.16 okt.,14:00 uur,Amsterdam (2) (*)
nog niet bekend 7 nog niet bekend Zo.17 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1) (*)
(1) - Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam; (2) - Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam
(*) - indien nodig

INHAALWEDSTRIJD DEGRADATIE-POULE (nr. 5 vs. nr. 6)
RosterHOOFDDORP PIONIERS (4-3) (15-27)vs. DSS/KINHEIM (6-2) (15-27)RosterGame-info
#Startende Pitcher Pioniers G #Startende Pitcher DSS/Kinheim Datum, Aanvang & Locatie
31LHP Sebastian Kok (0-0) (0-2) 2 27RHP Nick Boxelaar (2-0) (3-1) Do.7 okt.,19:30 uur,Hoofddorp (3)
(3) - ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp
(Wedstrijd oorspronkelijk gepland voor zaterdag 2 oktober, maar toen afgelast wegens regen, verplaatst naar dinsdag 5 oktober, maar wederom verregend)

INHAALWEDSTRIJD DEGRADATIE-POULE (nr. 7 vs. nr. 8)
RosterSILICON STORKS (3-5) (12-29-1)vs. QUICK AMERSFOORT (2-5) (7-35)RosterGame-info
#Startende Pitcher Storks G #Startende Pitcher Quick Datum, Aanvang & Locatie
20RHP Kevin van Veen (1-1) (3-2) 3 29RHP Jakob Syrén (1-1) (1-3) Do.7 okt.,19:30 uur,Heemstede (4)
(4) - Heemsteedse Sportparken, Heemstede (veld RCH/Pinguïns)
(Wedstrijd oorspronkelijk gepland voor zondag 3 oktober, maar toen afgelast wegens regen, verplaatst naar dinsdag 5 oktober, maar wederom verregend)
(*) - Thuiswedstrijd van Storks op donderdagavond wordt gespeeld op het veld van RCH/Pinguïns in Heemstede

INHAALWEDSTRIJD DEGRADATIE-POULE (nr. 6 vs. nr. 8)
RosterQUICK AMERSFOORT (2-5) (7-35)vs. HOOFDDORP PIONIERS (4-3) (15-27)RosterGame-info
#Startende Pitcher Quick G #Startende Pitcher Pioniers Datum, Aanvang & Locatie
Nog niet bekend 2 25RHP Lars Broersen (0-0) (0-3) Za.9 okt.,14:00 uur,Amersfoort (5)
(5) - XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort
(Wedstrijd oorspronkelijk gespeeld op zaterdag 25 september, maar toen door de umpires gestaakt na een bench-clearing)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.