Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Leñadores de Las Tunas opende de best-of-seven Halve Finale tegen regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas op zondagmiddag (7 maart) met een 4-2 overwinning. De winnaar van deze reeks gaat naar de allesbeslissende Kampioensfinale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Game 2 wordt op maandag gespeeld.

Las Tunas stond tweemaal voor, maar Matanzas kwam beide keren langszij. De ploeg scoorde daarna twee onverdiende punten in de achtste en dat bleek beslissend.

Las Tunas bereikte de Halve Finale afgelopen donderdag door winst van de uitgestelde best-of-five Kwartfinale tegen Avispas de Santiago de Cuba. Nadat de eerste wedstrijd van deze reeks was gespeeld op 26 januari, werd de series stil gelegd, doordat er verschillende positieve gevallen waren van coronavirus (COVID-19) in het team van Santiago de Cuba en ook een aantal in de ploeg van Las Tunas. De reeks werd op 28 februari hervat in Camagüey.

Matanzas bereikte de Halve Finale na een 3-0 'sweep' op 16 februari tegen Elefantes de Cienfuegos.

De Halve Finale tussen Matanzas en Las Tunas zou aanvankelijk worden gespeeld in Camagüey. Echter, op donderdag werd besloten de reeks te verplaatsen naar Sancti Spíritus. De reden om te verhuizen naar een andere locatie was dat er wat meer positieve corona-gevallen waren in de regio Camagüey. Om de plaatselijke autoriteiten meer ruimte te geven zich hierop te kunnen concentreren werd de speellocatie gewijzigd.

De winnaar van de Halve Finale ontmoet Alazanes de Granma in de best-of-seven Kampioensfinale. Op 27 februari won Granma hun best-of-seven Halve Finale tegen Vegueros de Pinar del Río met 4-2 om de eerste finalst te worden.Matanzas vs. Las Tunas

Las Tunas opende de score in de eerste helft van de eerste inning op starter Yoanni Yera Montalvo. Met één uit kreeg de linkshander een homerun in diep linksveld tegen van Andrés Quiala Herrera.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg Las Tunas-starter Carlos Juan Viera Alvarez een lead-off single tegen van Aníbal Medina Pérez. Maar hij werd gedwongen uitgeschakeld, waarna een dubbelspel een einde maakte aan de eerste slagbeurt van Matanzas.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning kwam Matanzas langszij in de derde. Met twee uit sloegen Yadil Mujica Díaz en Aníbal Medina Pérez allebei een honkslag. Volgende slagman Ariel Sánchez Sánchez sloeg eveneens een honkslag met een line drive richting linksveld en dat stelde Mujica in staat de gelijkmaker te scoren. Echter, Medina kwam in een rundown tussen het tweede en derde honk toen hij probeerde het derde honk te bereiken op wat een aangooi richting plaat leek te worden. In plaats daarvan ging de aangooi naar het derde honk en werd Medina in de buurt van het tweede honk uitgetikt, wat een einde aan de slagbeurt maakte.

Las Tunas hernam de leiding in de 1e4. Met één uit sloeg Yosvani Alarcón Tardio een tweehonkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Rafael Viñales Alvarez. Hierna scoorde op een opofferingsslag van zijn broer Yordanis Alarcón Tardio. Viñales strandde op het tweede honk.

De nieuwe voorsprong was van korte duur, want Matanzas scoorde de gelijkmaker in de 2e5. Eduardo Blanco Díaz opende met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk na een one-out single van Yadil Mujica Díaz. Even later scoorde Blanco na een honkslag van Aníbal Medina Pérez om er een 2-2 stand van te maken. Mujica bereikte het tweede honk, waarna hij kort erna het derde honk stal, maar de inning eindigde met een strikeout.

...De Cubaanse catcher Yosvani Alarcón ziet Wladimir...
...Balentien scoren voor Nederland tijdens de...
...World Baseball Classic 2017 in Tokyo (Japan)...
...Nederland wint met 14-1 in zeven innings...
...In de Halve Finale opener sloeg Alarcón 3-uit-4...
...voor Las Tunas, scoorde 1x en sloeg een punt binnen...
(© Foto: Henk Seppen)
Beide teams gingen op rij uit in de zesde inning, maar bereikten de honken weer in de volgende slagbeurt. Maar Las Tunas liet een loper achter op het eerste honk en Matanzas op het tweede honk.

Las Tunas nam voor de derde keer de leiding in de 1e8 op starter Yera toen de Matanzas-verdediging twee kostbare fouten maakte, resulterend in twee onverdiende punten. Lead-off hitter Yuniesky Larduert Domínguez bereikte het honk toen zijn klap in het outfield eindigde in een vangfout, waarna hij opschoof op een harde line drive infield-hit richting kort van Andrés Quiala Herrera. De twee schoven op na een wilde worp. Met één uit sloeg Yosvani Alarcón Tardio een honkslag. Dat bracht Larduert over de plaat en Quiala naar het derde honk, maar hij kon ook scoren toen er een outfield-fout volgde. Op de fout schoof Alarcón op naar het tweede honk. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagman Rafael Viñales Alvarez opzettelijk vier wijd. Alarcón en Viñales bleven achter, want de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

In de 2e8 liet Matanzas een loper achter op het tweede honk. De kampioen kwam ook weer op het honk in de 2e9, maar dat gebeurde met twee uit. Pinch-hitter Juan Miguel Vázquez Trujillo sloeg toen een honkslag. Nadat Vázquez was vervangen door pinch-runner Edel Tamayo Román sloeg ook volgende slagman en pinch-hitter Willian Luis Campillo een honkslag. Luis werd eveneens vervangen door een pinch-runner, want Roberto Alvarez Cárdenas werd ingezet. Zodoende had Matanzas het gelijkmakende punt op het honk met twee uit. Maar hierna sloeg Anibal Medina Pérez een pop-fly in fout gebied waar de bal werd gevangen door de ervaren catcher Yosvani Alarcón Tardio en dat maakte een einde aan de wedstrijd. Alarcón sloeg 3-uit-4 met een tweehonkslag, scoorde eenmaal en sloeg ook een punt binnen.

Carlos Juan Viera Alvarez gooide het hele duel voor Las Tunas. De rechtshander kreeg tien honkslagen tegen en gooide vijfmaal drie slag. Las Tunas liet acht honkslagen noteren door de drie Official Scorers.

(7 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.