Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Leñadores de Las Tunas nam een 2-0 voorsprong in de best-of-seven Halve Finale tegen regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas op maandagmiddag (8 maart) door met 10-6 te winnen. De winnaar van deze reeks gaat naar de allesbeslissende Kampioensfinale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Game 3 wordt op woensdag gespeeld.

Las Tunas stond met 3-0 achter na de eerste inning, maar draaide het duel vanaf de derde inning om. In die slagbeurt scoorde de ploeg vier onverdiende punten. Matanzas maakte vijf veldfouten in het duel van vandaag. Las Tunas maakte er ook twee.

Las Tunas kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Yuniesky Larduet Domínguez en drie van Rafael Viñales Alvarez. Matanzas liet er 13 noteren, waaronder drie van Eduardo Blanco Díaz en Yadil Mujica Díaz.

De winnaar van deze Halve Finale ontmoet Alazanes de Granma in de best-of-seven Kampioensfinale. Op 27 februari won Granma hun best-of-seven Halve Finale tegen Vegueros de Pinar del Río met 4-2 om de eerste finalst te worden.

(8 maart)

Gerelateerd Artikel:
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)Game 2: Matanzas vs. Las Tunas

In Estadio José A. Huelga in Sancti Spíritus kregen beide teams hun lead-off hitter op het honk in de eerste slagbeurt. Las Tunas liet een loper achter, Matanzas was succesvoller en kwam tot een rally van drie punten (twee onverdiend).

In de eerste helft van de eerste inning opende Yuniesky Larduert Domínguez voor Las Tunas met een honkslag op starter Noelvis Entenza González, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Danel Castro Moñagorry bereikte daarna het honk op een fout, maar bleef achter op het eerste honk.

In de tweede helft van de eerste inning begon Aníbal Medina Pérez met een honkslag op starter Yudier Rodríguez León en kwam in scoringspositie na een wilde worp met één uit. Medina bereikte het derde honk na een honkslag van Jefferson Delgado Castañeda en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Yadir Drake Domínguez. Met twee uit scoorde Delgado het volgende punt toen er een fout werd gemaakt op een klap van Yariel Duque Salgado. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Eduardo Blanco Díaz een ground-rule double en dat bracht Drake binnen wat de stand opvoerde naar 3-0. Matanzas kreeg de honken vol na vier wijd voor Andrys Pérez Garcia, maar een gedwongen nul eindigde de slagbeurt.

In de 1e2 maakte de Matanzas-verdediging weer een dubbelspel, waarna de ploeg een loper achterliet op het derde honk in de thuishelft van deze slagbeurt.

Las Tunas sloeg daarna toe in de 1e3 en scoorde vier onverdiende punten om een 4-3 voorsprong te nemen. Matanzas maakte drie fouten in deze inning. Héctor Castillo Blair begon met vier wijd en Yuniesky Larduet Domínguez volgde met een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag met een 3-wijd-2-slag count van Andrés Quiala Herrera, die zelf veilig het eerste honk bereikte op een fout. Met de honken nu vol en nul uit sloeg Danel Castro Moñagorry een pop-fly in het rechts/midveld net achter de infield-grens (geen binnenhoog). Tweede honkman Aníbal Medina Pérez rende richting de bal en leek die ook te gaan vangen, maar toen volgde een botsing met de inlopende rechtsvelder Yadir Drake Domínguez. De bal viel, Castillo en Larduet scoorden beiden, terwijl Las Tunas nu lopers had op het tweede en derde honk en nog steeds nul uit. Volgende slagman Yosvani Alarcón Tardio sloeg een grounder naar de eerste honk-kant, maar dat leidde tot de derde fout. Pitcher Entenza fieldde de bal, waarna hij die langs catcher Andrys Pérez Garcia gooide en dat stelde Quiala in staat de gelijkmaker te scoren. En zo was de stand nu in balans, had Las Tunas lopers 'op de hoeken' en waren er nog altijd geen nullen. Op dit moment in de inning hadden er reeds drie uit kunnen zijn zonder tegenpunten. Alarcón schoof vervolgens op naar het tweede honk op een grounder. Even later scoorde Castro het leidende punt op een opofferingsslag van Yordanis Alarcón Tardio. Met een loper op het derde honk sloeg volgende slagman Andrés De La Cruz Matos een line drive. Die werd gevangen door de tweede honkman om de inning af te sluiten, maar Las Tunas stond nu met 4-3 voor.

...Danel Castro in actie voor Cuba in 2010 tijdens...
...de Haarlemse Honkbal Week in Nederland...
...Vandaag had hij twee RBI's en scoorde...
...eenmaal voor Las Tunas...
(© Foto: Henk Seppen)
Las Tunas voegde twee runs toe in de 1e4. Met één uit sloeg Héctor Castillo Blair een driehonkslag en scoorde na een wilde worp. Hierna sloeg Yuniesky Larduet Domínguez een honkslag en schoof op na een bad-hop grounder richting kort van volgende slagman Andrés Quiala Herrera. Doordat de bal werd gefield door derde honkman Jefferson Delgado Castañeda vervolgde Larduet zijn weg naar het derde honk. Daar volgde een botsing met korte stop Yadil Mujica Díaz en pitcher Entenza, die beiden bovenop de benen van Larduet vielen. Na te zijn behandeld kon Larduet het duel voortzetten, waarna hij het volgende punt scoorde op een honkslag van veteraan Danel Castro Moñagorry.

Matanzas liet lopers achter op het eerste en derde honk in hun vierde slagbeurt, waarna beide teams op rij werden uitgeschakeld in de vijfde.

Las Tunas nam meer afstand door driemaal te scoren in de 1e6. Ook deze drie punten waren onverdiend. Manuel Alejandro Avila Martínez begon met een honkslag en met één uit sloeg ook Larduet een honkslag. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg volgende slagman Quiala eveneens een honkslag. Op deze honkslag door het midden rende Avila richting thuisplaat. Midvelder Eduardo Blanco Díaz maakte een sterke aangooi, maar de bal eindigde in de grond net voor catcher Pérez en sprong over zijn handschoen en dat was de vijfde fout van de Matanzas-verdediging. Wanneer de bal niet zou zijn opgesprongen had Pérez zeker een kans hebben gehad om Avila uit te tikken, maar die kon nu scoren. Doordat de bal bij de backstop terecht kwam scoorde ook Larduet en dus kwam de stand op 8-3. Een werperswissel volgde en Jonder Martínez Martínez nam het over van Entenza. Quiala, die door de fout op het derde honk terecht was gekomen, scoorde het volgende punt op een opofferingslag van Castro. Met twee uit sloeg Yosvani Alarcón Tardio een tweehonkslag en Rafael Viñales Alvarez een honkslag, maar zij bleven achter, want een vangbal sloot de slagbeurt af.

Het scoren was nog niet afgelopen. Nadat beide teams op rij waren uitgeschakeld in de zevende inning scoorde Las Tunas hun tiende punt in de 1e8. Met één uit sloeg Quiala een honkslag en kreeg Castro vier wijd. Met twee lopers op de honken werd Armando Dueñas Moré de nieuwe pitcher. Hij begon met een strikeout, maar hierna kreeg hij een puntscorende tweehonkslag tegen van Viñales die de stand op 10-3 bracht.

Matanzas verkleinde de achterstand naar 10-5 door tweemaal te scoren in de 2e8. Pinch-hitter Yasiel Santoya Zulueta en Eduardo Blanco Díaz begonnen met honkslagen en de twee schoven op na een wilde worp. Met één uit scoorden ze respectievelijk op een honkslag van Yadil Mujica Díaz en een grounder van Aníbal Medina Pérez.

Matanzas kreeg nog een scoringskans in de 2e9. De ploeg zou een loper hebben achtergelaten op het derde honk, maar die scoorde een onverdiend punt. Yosbel Alarcón Tardio nam de pitching over, maar werd begroet met een lead-off double van Jefferson Delgado Castañeda. Met één uit bereikte hij het derde honk na een vangbal. Volgende slagman Yasiel Santoya Zulueta sloeg daarna een 'comebacker' naar Alarcón. Via Alarcon's been veranderde de bal van richting en kwam terecht bij derde honkman (en zijn broer) Yordanis Alarcón Tardio, maar die maakte vervolgens een foute aangooi en dat stelde Delgado in staat te scoren. Hierna kreeg Matanzas lopers op het tweede en derde honk toen Eduardo Blanco Díaz een tweehonkslag sloeg. Maar zij bleven achter, want een vangbal in het midveld maakte een einde aan de slagbeurt en de wedstrijd.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.