Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS/Kinheim rallies in 7e inning voor tweede winst vs. Hoofddorp Pioniers
English

HAARLEM - DSS/Kinheim kwam terug van een achterstand en had een beslissende rally in de zevende inning om met 10-6 te winnen op zondag (9 mei), waarmee de ploeg ook de tweede wedstrijd won tegen Hoofddorp Pioniers.

In de opener op donderdag stond DSS/Kinheim drie keer achter, maar scoorde daarna tweemaal op twee fouten in het outfield met twee uit in de 2e10 om met 6-5 te winnen. Op zaterdag verregende de volgende wedstrijd in Hoofddorp en wordt opnieuw ingehaald op dinsdagavond.

Vandaag was het DSS/Kinheim dat een voorsprong zag worden uitgewist. De ploeg stond met 3-1 voor, keek halverwege de zesde inning tegen een 4-3 achterstand aan, kwam langszij, maar stond halverwege de zevende inning weer met 6-4 achter. De thuisploeg kwam daarna tot een rally van vijf punten in de 2e7 en dat was beslisssend om het duel hun kant op te draaien.

DSS/Kinheim kwam tot vijftien honkslagen, waaronder drie van rookie Jason Jakobus en Aidan Finnegan, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Hoofddorp Pioniers sloeg tien honkslagen en had drie spelers die er twee lieten noteren.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Wim Oosterhof, die op 4 mei overleed op 93-jarige leeftijd. Wim Oosterhof leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het honkbal, want hij maakte lange tijd deel uit van het bestuur van zowel de Nederlandse Amateur Softbal Bond als de Koninklijke Nederlandse Honkbal Bond en daarna de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, die in december 1970 ontstond na de fusie tussen de honkbal- en softbalbonden. Hij maakte ook vele jaren deel uit van het Organisatie-Comité van de Haarlemse Honkbal Week en werd opgenomen in de Nederlandse Honkbal en Softbal Hall of Fame.

(9 mei)DSS/Kinheim nam een vroege 2-0 voorsprong in de tweede inning stond na vijf innings met 3-1 voor. Hoofddorp Pioniers scoorde daarna driemaal in de zesde om een 4-3 voorsprong te nemen, maar zag DSS/Kinheim weer langszij komen. In de zevende hernam Pioniers de leiding (6-4). Dit keer antwoordde de thuisploeg met een 5-run rally en dat besliste het resultaat.

Met één uit in de tweede helft van de eerste inning raakte Pioniers-starter Ryan Huntington Jochem Koedijk met een worp en kreeg een honkslag tegen van Jason Jakobus, maar schakelde daarna zijn tweede en derde slagman met drie slag uit. Maar in de tweede inning moest de linkshander twee punten toestaan aan DSS/Kinheim. Met één uit en Nick Hofer (velderskeus) op het eerste honk sloeg Marcel Tolenaars een honkslag. Toen daar een outfield-fout op volgde bereikte Hofer het derde honk. Hij scoorde daarna toen Tolenaars gedwongen uitging op een grounder van Bram Blokker. Even later stal Blokker het tweede honk en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Thomas Bos.

DSS/Kinheim-starter Glenn Wassink schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit. Met één uit in de derde gooide de rechtshander vier wijd op Jair Bogaerts, maar die strandde op het eerste honk. Met één uit in de vierde kreeg Wassink een homerun tegen van Randolph Oduber, die ook homerde in de opener van donderdag. Wassink kreeg weer drie nullen op rij in de vijfde.

Na te hebben gescoord in de tweede inning kwam DSS/Kinheim weer op het honk in de derde en vierde, maar wist niet te scoren. Met twee uit in de derde kreeg Milan Lammerts vier wijd en sloeg Aidan Finnegan een honkslag, maar Ryan Huntington sloot af met een strikeout. Met één uit in de vijfde sloeg Bram Blokker een honkslag. Hij werd uitgeschakeld in een dubbelspel, want hij keerde te laat terug op het eerste honk nadat volgende slagman Thomas Bos was uitgevangen in het rechtsveld.

DSS/Kinheim voegde weer een punt toe in de 2e5. Jochem Koedijk en Jason Jakobus openden de slagbeurt met een stootslag-honkslag. Met twee uit scoorde Koedijk op een tweehonkslag van Aidan Finnegan, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Hij was in de eerste vier wedstrijden niet inzetbaar.

In de 1e6 kwam Pioniers tot een rally van drie punten om een 4-3 voorsprong te nemen. Duco Nuijten begon met een stootslag-honkslag en Raul Jacobs sloeg een honkslag. Hierna was het Mark Smit die een succesvolle stootslag-honkslag plaatste. Toen dat werd gevolgd door een foute aangooi scoorde Nuijten en schoven ook de andere lopers op. Pioniers kreeg hierna de honken vol na vier wijd voor Randolph Oduber. Even later scoorde Jacobs de gelijkmaker op een opofferingsslag van Denzel Brooks. Een honkslag van Tyler Boersma zette de honken weer vol. Glenn Wassink schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar gooide daarna vier wijd op Jorrit Penseel, wat Smit binnenbracht en Pioniers op een 4-3 voorsprong zette. Echter, drie lopers bleven achter toen Jair Bogaerts werd uitgevangen.

De voorsprong was van korte duur, want DSS/Kinheim kwam langszij in de 2e6 via een onverdiend punt. Marcel Tolenaars begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Mick van Vliet in scoringspositie kwam dankzij een opofferingsstootslag van Bram Blokker. Van Vliet bereikte het derde honk op een grounder van Thomas Bos, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een doorgeschoten bal.

In de 1e7 nam Pioniers voor de tweede keer de leiding door tweemaal te scoren op nieuwe pitcher Rick Timmermans. Duco Nuijten begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Raul Jacobs en scoorde op een driehonkslag van Mark Smit. Powerhitter Randolph Oduber kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd, maar Denzel Brooks volgde met een opofferingsslag en dat bracht de stand op 6-4 in het voordeel van Pioniers.

DSS/Kinheim draaide het duel definitief in hun voordeel om via een 5-run rally in de 2e7 op drie werpers. Ryan Huntington begon met zijn zevende keer drie slag, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Donny Kuijper en gooide vier wijd op Milan Lammerts. Met deze twee lopers op de honken nam Nathan Diaby de pitching over, maar kwam in de problemen. Eerst schoof Daan Kuit, die was ingezet als pinch-runner voor Kuijper, op naar het derde honk na een doorgeschoten bal. Kuit, die vorig seizoen uitkwam voor Pioniers, scoorde daarna op een honkslag van Aidan Finnegan. Nick Hofer volgde met een tweehonkslag die Lammerts en Finnegan binnenbracht en dat bezorgde DSS/Kinheim een 7-6 voorsprong. Toen volgende slagman Mick van Vliet vier wijd kreeg nam Lucca van der Schouw de pitching bij Pioniers over. De linkshander werd begroet met een honkslag van Bram Blokker, wat voor volle honken zorgde. Blokker werd daarna gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Thomas Bos. Op deze grounder scoorde Hofer, maar toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te maken kon ook Van Vliet scoren om er een 9-6 stand van te maken.

In de 1e8 kreeg Pioniers hun openingsslagman op het honk, want Jeldwin Orman sloeg een honkslag op nieuwe pitcher Moreno Vork. Maar hierna werd Orman, die vorig seizoen voor DSS/Kinheim speelde, op het eerste honk uitgeschakeld in een dubbelspel nadat volgende slagman Joost van den Bergh was uitgevangen in het rechtsveld.

DSS/Kinheim voegde nog een 'insurance run' toe in de 2e8. Met één uit stal Daan Kuit (velderskeus) het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Milan Lammerts.

Pioniers kreeg nog een laatste scoringskans in de 1e9. Met één uit sloegen Raul Jacobs en pinch-hitter Bodhi de Vreede beiden een honkslag. Een foul-fly en een gedwongen nul maakten daarna een einde aan de wedstrijd.


DSS/Kinheim - Hoofddorp Pioniers 10-6
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers000103200-6102
DSS/Kinheim02001151X-10151
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Ryan Huntington6.1731065

Nathan Diaby, BS (1), L (0-1)- (*)-1232

Lucca van der Schouw1.2--311

(*) - Diaby gooide op drie slagmensen in de zevende inning

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink623544

Rick Timmermans, W (1-0)1-1222

Moreno Vork, SV (1)2--3--

Homerun: Pioniers: Randolph Oduber (2)(4e,solo,1 uit,op Wassink).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Rob Has, 3B-Jeroen Rekveld.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Tineke Has.
Public Address Announcer-Carla Cornelisse.
Scoreboard Operator-Jörgen Balk.
Aanvangstijd-14:34 uur.
Speeltijd-2:58 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Voor aanvang van de wedstrijd was er een moment stilte ter nagedachtenis aan voormalig KNBSB-bestuurder en Hall of Famer Wim Oosterhof.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 22° C; windrichting zuid; windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 64%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.