Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins Oosterhout beslist slotduel tegen Storks met rally in 6e inning
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout had een productieve zesde slagbeurt op weg naar een 8-1 overwinning tegen Silicon Storks in de slotwedstrijd van hun 3-game series op zondag (9 mei).

Op donderdagavond opende Storks de reeks met een 8-3 overwinning en boekte daarmee de eerste winst van het seizoen.

Op zaterdag scoorde Twins Oosterhout zeven punten in de laatste twee slagbeurten om met 11-4 te winnen in de tweede ontmoeting.

Vandaag stond Twins met slechts 1-0 voor, maar kwam tot een rally van zes punten in de 2e6 om een comfortabele voorsprong te nemen.

Twins kwam tot acht honkslagen, waaronder homeruns van Luuk Bun en Ruendrick Piternella. Bun's homerun was zijn eerste honkslag in de Hoofdklasse. Jarreau Martina en Piternella sloegen allebei drie punten binnen. Storks kwam niet verder dan vier honkslagen.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Wim Oosterhof, die op 4 mei overleed op 93-jarige leeftijd. Wim Oosterhof leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het honkbal, want hij maakte lange tijd deel uit van het bestuur van zowel de Nederlandse Amateur Softbal Bond als de Koninklijke Nederlandse Honkbal Bond en daarna de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, die in december 1970 ontstond na de fusie tussen de honkbal- en softbalbonden. Hij maakte ook vele jaren deel uit van het Organisatie-Comité van de Haarlemse Honkbal Week en werd opgenomen in de Nederlandse Honkbal en Softbal Hall of Fame.

(9 mei)Twins Oosterhout opende de score in de eerste inning, maar stond na vijf innings slechts met 1-0 voor. De ploeg kwam daarna tot een rally van zes punten in de zesde om een beslissende voorsprong te nemen.

Simon Gross had een goed heuveloptreden voor Twins. De Duitse rechtshander stond slechts één honkslag toe in de zes innings die hij gooide. Gross schakelde vier slagmensen met drie slag uit, maar gaf ook vier vrije lopen weg. En hij moest zijn zes innings gooien met een minimale voorsprong van 1-0.

Storks kreeg in de eerste helft van de eerste inning twee honklopers op Gross. Met één uit bereikte Joran Berkhout het honk na een fout en stal het tweede honk, waarna Yurdion Martie vier wijd kreeg. Met twee uit voerden de twee lopers een double-steal uit. In deze situatie liep Martie een blessure op en werd vervangen door pinch-runner Joel Hernandez. Met lopers op het tweede en derde honk eindigde de inning met een strikeout. Hernandez nam ook Martie's positie als catcher over.

Twins opende daarna de score in hun eerste slagbeurt op starter Nelmerson Angela. De linkshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Rayshelon Carolina. Hij kreeg het tweede honk na schijn, schoof op naar het derde honk na een doorgeschoten bal en scoorde op een one-out single van Jarreau Martina. Hierna stal Martina het tweede honk, terwijl Shurman Marlin een gecallde strikeout kreeg, maar hij strandde op het tweede honk.

In de 1e3 sloeg Joran Berkhout een tweehonkslag voor Storks met twee uit, maar bleef achter op het tweede honk. Voor de Haagse ploeg was dit de enige honkslag die het team wist te slaan in hun zes slagbeurten op Simon Gross.

Storks kreeg de volgende loper in scoringspositie in de 1e6. Joran Berkhout begon met vier wijd Met één uit werd een fout gemaakt op een klap van Ibrahin Redan en kreeg de ploeg lopers op het eerste en derde honk. Zodoende kreeg de ploeg een kans om langszij te komen, maar de slagbeurt eindigde, omdat beide lopers werden uitgeschakeld met volgende slagman Kevin van Veen in het slagperk. Op een 0-wijd-1-slag pitch vertrok Redan van het eerste honk in een double-steal situatie, terwijl Berkhout richting thuisplaat ging. Echter, Berkhout kwam in een rundown terecht en werd uitgeschakeld. In deze situatie bereikte Redan het derde honk. De volgende worp van Simon Gross was een wijdbal en dit keer werd Redan uitgeschakeld bij een steelpoging, want hij werd uitgetikt door catcher Jason Halman. Daarmee eindigde de inning en stond Twins nog altijd met slechts 1-0 voor.

In de 2e6 kwam Twins tot een rally van zes punten om de wedstrijd open te breken en een comfortabele 7-0 voorsprong te nemen. Jerzy van Gool begon met een honkslag en bereikte het derde honk op een one-out single van Tyriq Kemp, die later het tweede honk stal. Even later scoorden beiden na een honkslag van Jarreau Martina. Shurman Marlin sloeg vervolgens ook een honkslag, wat leidde tot een werperswissel. Gedryon Basilia nam het over van Nelmerson Angela, maar zijn eerste worp op Ruendrick Piternella werd diep het linksveld ingeslagen voor een 3-run homerun. Hierna kreeg Jason Halman vier wijd en scoorde het volgende punt op een 2-out triple van Diamond Silberie.

In de 1e7, op nieuwe werper pitcher Shunta Oba, scoorde Storks wat hun enige punt zou zijn in de wedstrijd van vandaag. De Japanse rechtshander kreeg een lead-off triple van Kevin van Veen, die scoorde toen Brandon Sint Jago volgde met een puntscorende honkslag. Sint Jago bereikte het tweede honk op een grounder van Kelvin Knape, maar werd bij het derde honk uitgeschakeld in een omgekeerd dubbelspel bij een poging op te schuiven op een grounder van Roy Winkel.

In de 2e7 scoorde Twins Oosterhout weer een punt toen rookie Luuk Bun opende met een homerun. Bun was net in de 1e7 in de wedstrijd gekomen als nieuwe tweede honkman. Voor Bun was dit de vijfde wedstrijd waarin hij dit seizoen speelde. Hij maakte zijn Hoofdklasse-debuut op 23 mei 2019, maar speelde toen alleen maar twee innings verdedigend als tweede honkman in zijn enige wedstrijd. Bun speelde vorig seizoen niet in de hoofdmacht in de reguliere competitie en in zijn voorgaande vier wedstrijden van dit jaar sloeg hij 0-uit-9 en bereikte tweemaal het honk. Een week geleden kwam hij via velderskeus op het honk. In de wedstrijd van zaterdag werd hij geraakt door een worp. Vandaag homerde hij in zijn enige slagbeurt. Daarmee voegde Luuk Bun zich bij een klein groepje spelers van wie de eerste honkslag in de hoogste afdeling een homerun was.

Nu met een 8-1 achterstand liet Storks een loper achter op het eerste honk in de achtste inning. In de negende slagbeurt kreeg de ploeg nog een keer een loper in scoringspositie op closer Raf Cocu. Met twee uit gooide hij vier wijd op Brandon Sint Jago en Kelvin Knape. De wedstrijd eindigde daarna toen de laatste gedwongen uitging op een grounder van Roy Winkel.


Twins Oosterhout - Silicon Storks 8-1
123456789RHE
Silicon Storks000000100-140
Twins Oosterhout10000610X-882
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nelmerson Angela, L (0-2)5.171554

Gedryon Basilia0.1-2222

Yerson Rosalina2.113111

pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Simon Gross, W (1-1)6441--

Shunta Oba2--311

Raf Cocu112---

Homeruns: Twins: Ruendrick Piternella (1)(6e,3-run,1 uit,op Basilia), Luuk Bun (1)(7e,solo,0 uit,op Rosalina).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Aad Otsen, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Ric Zwanenberg.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Sten Wessel.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:53 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Wedstrijd begon 30 minuten later vanwege regen en werkzaamheden aan het veld.
Voor aanvang van de wedstrijd was er een moment stilte ter nagedachtenis aan voormalig KNBSB-bestuurder en Hall of Famer Wim Oosterhof.
De homerun geslagen door Luuk Bun (Twins Oosterhout) was zijn eerste honkslag in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden op geplande aanvangstijd (14:00 uur):
Bewolkt, 22° C; windrichting zuid; windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 60%.
Weersomstandigheden bij aanvang (14:30 uur):
Bewolkt, 21° C; windsnelheid zuid; windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 66%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.