Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Gigantes slaat als eerste toe in Dominicaanse Finale
English

SAN FRANCISCO DE MACORÍS (Dominicaanse Republiek) - Gigantes del Cibao is de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga de Béisbol de Profesional de la República Dominicana (LIDOM) tegen Águilas Cibaeñas begonnen met een 5-1 overwinning op maandagavond (11 januari). Game 2 wordt dinsdagavond gespeeld in wat de eerste Finale is tussen twee teams uit de Regio Cibao die in het noorden van de Dominicaanse Republiek ligt.

Op eigen veld in Estadio Julián Javier scoorde Gigantes al vroeg en stond met 3-0 voor na twee innings. De ploeg kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Ronald Guzman en Kelvin Gutiérrez. De laatste sloeg twee punten binnen. Derde honkman Gutiérrez is een talent in de organisatie van Kansas City Royals.

Vijf werpers hielden de Águilas-aanval op slechts vier honkslagen. Gigantes-starter César Valdez gooide vijf sterke innings waarin hij slechts twee honkslagen toestond.

Gigantes opende de score met twee punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Joe Van Meter, die vier harde klappen op rij moest incasseren. Lead-off hitter José Sirí sloeg een line drive die werd gevangen door korte stop Oneil Cruz, waarna de Amerikaanse rechtshander een one-out double tegen kreeg van Ronald Guzmán en een honkslag van Kelvin Gutiérrez. Met lopers 'op de hoeken' sloeg ook Juan Francisco een honkslag en bracht het eerste punt binnen. Hierna kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Moisés Sierra. Hierna voegde Gigantes een punt toe via een opofferingsslag van Peter O'Brien. Van Meter sloot af met een strikeout, maar Gigantes had een snelle (en beslissende) 2-0 voorsprong genomen.

Met twee uit in de tweede inning voegde Gigantes weer een punt toe, dankzij opeenvolgende honkslagen van Sirí, Guzmán en Gutiérrez. Dat leidde tot het vertrek van Van Meter, die werd opgevolgd door Hector Yan.

...Moisés Sierra in Spring Training...
...met Toronto Blue Jays in 2012...
(© Foto: Henk Seppen)
Águilas scoorde wat hun enige punt in het duel zou blijven in de eerste helft van derde inning op César Valdez. Nadat de rechtshander de eerste zeven slagmensen op rij had uigeschakeld kreeg hij een one-out homerun tegen van Francisco Peña. In het restant van de wedstrijd kreeg Águilas nog slechts één loper in scoringspositie. Dat gebeurde in de vijfde inning. Met twee uit moest Valdez een driehonkslag incasseren van Luis Valenzuela, waarna vier wijd volgde voor Francisco Peña, maar een vangbal eindigde de slagbeurt. In de laatste vier innings kreeg Águilas nog maar drie honklopers op het eerste honk op vier relievers.

In de 2e4 nam Gigantes wat meer afstand op reliever Lisalverto Bonilla. Dit keer sloeg Guzmán een 2-out double en scoorde na een honkslag van Gutiérrez.

In de achtste inning kreeg Gigantes de honken vol, maar scoorde slechts eenmaal. Nieuwe reliever José Cuas gooide vier wijd op lead-off hitter Moisés Sierra, die opschoof na een wilde worp. Met één uit raakte Cuas Oneil Cruz met een worp en met twee zorgde een honkslag van Carlos Paulino voor volle honken. Daury Torrez nam hierna de pitching over voor Águilas, maar kreeg een puntscorende honkslag tegen van Abiatal Avelino. Een dubbelspel maakte vervolgens een einde aan de slagbeurt.

De 32-jarige Gigantes-rechtsvelder Moisés Sierra, die tweemaal vier wijd kreeg, speelde in de Major League voor Toronto Blue Jays (2012-2014), Chicago White Sox (2014) en Washington Nationals (2018). Hij speelde ook in de Minor Leagues in de organisaties van Kansas City Royals (2015), Miami Marlins (2016-2017) en Nationals (2018), waarna hij in 2019 uitkwam voor Guerreros de Oaxaca in Mexico. Vorig jaar speelde Sierra voor Chunichi Dragons in Japan en momenteel in hij een free agent.

(11 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.