Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint weer ruim in inhaalduel vs. Quick Amerfoort
English

AMERSFOORT - Curaçao Neptunus scoorde acht punten in de vijfde inning op weg naar een 17-1, 7-inning mercy-rule winst tegen Quick Amersfoort in een inhaalwedstrijd op dinsdagavond (11 mei). Met de winst completeerde Neptunus hun tweede '3-game sweep' van het seizoen. Twee andere inhaalwedstrijden werden vanavond afgelast wegens de weersomstandigheden. Het miezerde soms wat in Amersfoort, maar de wedstrijd tussen Quick en Neptunus kon zonder onderbrekingen worden gespeeld.

Het was de tweede mercy-rule winst op rij voor Neptunus, want de ploeg won met 12-2 op zondagmiddag.

In de opener op donderdagavond stond Neptunus na zes innings achter, maar draaide het duel om en won de series-opener met 7-2. Quick stond halverwege de zesde inning met 2-0 voor, maar Neptunus pakte een punt terug en kwam tot een rally van drie punten in zowel de achtste als negende inning.

Op zaterdag werd de volgende wedstijd in Amersfoort afgelast vanwege de weeromstandigheden en werd vanavond ingehaald.

Neptunus stond met 7-0 voor na vier innings toen de ploeg tot een rally van acht punten kwam in de vijfde om een comfortabele voorsprong te nemen. De ploeg sloeg 17 honkslagen, waaronder vier van Dwayne Kemp, die de driehonkslag miste om 'for-the-cyle' te slaan. Kemp sloeg vijf punten binnen, Roger Bernadina had vier binnengeslagen punten en beiden homerden vanavond. Bernadina en Benjamin Dille sloegen allebei drie honkslagen.

Quick Amersfoort werd op slechts drie honkslagen gehouden en scoorde het enige punt in de zevende inning.

Voor Neptunus was dit de vierde mercy-rule winst in zes gespeelde wedstrijden. In deze zes wedstrijden scoorde de ploeg 75 punten en kreeg er slechts negen tegen.

(11 mei)Neptunus opende de score met slechts één punt in de eerste inning. Vanaf dat moment nam de ploeg meer afstand en voegde een 8-run rally toe in de vijfde op weg naar de vierde mercy-rule winst in zes wedstrijden.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Neptunus zes honklopers op rij, maar scoorde slechts eenmaal. Dat werd gedaan zonder het slaan van een honkslag. Quick-starter Jan-Willem Geerts gooide vier wijd op lead-off hitters Stijn van der Meer en John Polonius. Hierna volgde een zeldzaam moment, want volgende slagman Dwayne Kemp sloeg een pop-fly in kort rechtsveld en het was niet onmiddellijk duidelijk of de bal wel of niet vangbaar was, zodat de lopers halverwege bleven. De bal viel op de grond en in dit soort situaties wordt of de slagman of de loper van het eerste naar het tweede honk uitgeschakeld, of beiden zijn safe. In deze situatie was het voorste loper Van der Meer die gedwongen werd uitgeschakeld op het derde honk (9-5)! Polonius schoof op naar het tweede honk en Kemp bereikte het honk met een bijzondere velderskeus. Hierna werd Kemp gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder van Roger Bernadina. Hierna raakten de honken vol toen Dudley Leonora vier wijd kreeg en Polonius scoorde vervolgens toen Geerts zijn vierde keer vier wijd in de openings-inning gooide op Benjamin Dille. Met de honken nog altijd vol sloot Geerts af met drie slag voor Dashenko Ricardo.

Neptunus voegde twee punten toe in de tweede inning. Met één uit kreeg Gregory Muller vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Stijn van der Meer. John Polonius kreeg vervolgens vier wijd en Dwayne Kemp voegde een RBI-double toe.

Het volgende punt kwam tot stand in de derde slagbeurt. Dit keer opende Benjamin Dille met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Quintin de Cuba.

In de 1e4 scoorde Neptunus drie punten om de stand op te voeren naar 7-0. Lead-off hitter John Polonius kwam na een fout op het honk en scoorde op een volgende tweehonkslag van Dwayne Kemp. Roger Bernadina volgde met een homerun en dat zorgde voor de eerste werperswissel van de avond. Rik Jalvingh nam het over van Jan-Willem Geerts. Hij schakelde drie slagmensen op rij uit, maar het was duidelijk dat Neptunus weer op weg was naar een mercy-rule overwinning.

Dat werd bevestigd toen de ploeg tot een 8-run rally kwam op zeven honkslagen in de 1e5. Met één uit kreeg Neptunus de honken vol toen Gregory Muller een honkslag sloeg, Stijn van der Meer vier wijd kreeg en ook John Polonius een honkslag sloeg. Toen volgende slagman Dwayne Kemp eveneens een honkslag sloeg en een punt binnenbracht ging Quick voor de tweede keer naar de bullpen. Johannes Veroen Garcia nam het over, maar hij werd begroet met een 2-run single van Roger Bernadina en daarna een 2-run double van Dudley Leonora. Benjamin Dille volgde met een RBI-single. Hierna tekende Louie Sienders voor de vierde opeenvolgende honkslag in zijn eerste slagbeurt van het seizoen. Sienders was in de 2e4 in de wedstrijd gekomen als nieuwe catcher voor Neptunus en vervanger van Dashenko Ricardo. Voor Sienders was dit zijn eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse sinds hij in 19 wedstrijden speelde voor The Hawks in het seizoen 2015. Dille en Sienders schoven op na een wilde worp en de eerste scoorde op een grounder van Quintin de Cuba. Even later scoorde Sienders op een volgende wilde worp en dat bracht de stand op 15-0.

Neptunus scoorde nog twee runs in de 1e6. Met één uit kreeg rookie (en pinch-hitter) Faas Sluijter vier wijd en scoorde toen Dwayne Kemp homerde.

Quick Amersfoort kwam in scoringspositie in de tweede en derde inning op Neptunus-starter Kaj Timmermans. In de 2e2 begon Rachid Engelhardt met een honkslag. Timmermans schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit, kwam daarna tot vier wijd op Kai Berkel, maar sloot af met een volgende strikeout.

In de derde kreeg Arthur Lugtmeijer vier wijd voor de thuisploeg, net als Bas Wiers met één uit. Met twee uit sloeg Rachid Engelhardt een line drive, maar die werd gevangen door tweede honkman Dwayne Kemp.

In de vijfde sloeg Lugtmeijer een honkslag met één uit, maar dit keer eindigde een dubbelspel de slagbeurt.

Veteraan rechtshander Elton Koeiman nam de Neptunus-pitching over in de zesde en kreeg toen drie nullen op rij. In de zevende moest hij Quick's enige punt van de avond toestaan. Brian Biezen begon met een driehonkslag en scoorde op een one-out grounder van Kai Berkel. Koeiman sloot daarna af met een strikeout om de mercy-winst mee te bezegelen.


Quick Amersfoort - Curaçao Neptunus 1-17 (7 inn.)
123456789RHE
Curaçao Neptunus1213820 -17170
Quick Amersfoort0000001 -131
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (2-0)5832--

Elton Koeiman21-111

pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jan-Willem Geerts, L (0-2)327676

Rik Jalvingh1.1-1344

Johannes Veroen Garcia1-1666

Jasper Popken0.21-1--

Mees Robberse1--1--

(*) - Geerts gooide op drie slagmensen in de vierde inning

Homeruns: Neptunus: Roger Bernadina (1)(4e,2-run,0 uit,op Geerts), Dwayne Kemp (1)(6e,2-run,0 uit,op Veroen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-John Beltman, 3B-Ric Zwanenberg.
Official Scorer-Muriel van de Wateringen-Doornbosch.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Hans Bakker.
Scoreboard Operator-Bianca Vrolijk.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:39 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Wedstrijd stond oorspronkelijk op het programma voor zaterdag 8 mei, maar werd toen in de middag afgelast wegens regen en veldcondities en opnieuw vastgesteld voor vanavond.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 16° C; windrichting west-noordwest; windsnelheid 10 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 72%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.