Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Gigantes wint ook tweede duel van Dominicaanse Finale
English

SANTIAGO DE LOS CABALLEROS (Dominicaanse Republiek) - Gigantes del Cibao heeft ook Game 2 gewonnen van de best-of-seven Kampioensfinale van Liga de Béisbol de Profesional de la República Dominicana (LIDOM) tegen Águilas Cibaeñas. Dinsdagavond (12 januari) won Gigantes met 6-2 in het duel dat werd gespeeld in Estadio Cibao, het thuisveld van Águilas. Op maandag begon Gigantes op eigen veld met een 5-1 overwinning.

In de opener opende Gigantes de score al vroeg. In de tweede ontmoeting was het Águilas dat als eerste tot scoren kwam. In de tweede helft van de eerste inning scoorde de thuisploeg tweemaal op starter Paolo Espino. De rechtshandige Panamees kreeg een lead-off triple tegen van Jonathan Villar, gevolgd door een RBI-double van volgende slagman Juan Lagares. De laatste werd naar het derde honk gebracht via een opofferingsstootslag van Melky Cabrera en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Rangel Ravelo.

Maar daar bleef het bij voor Águilas, dat in het restant van de wedstrijd puntloos werd gehouden. Startende pitcher Paolo Espino herstelde en gooide vervolgens vijf puntloze innings, waarin hij nog maar drie honkslagen toestond. Drie relievers maakten het karwei daarna af.

Gigantes werd op rij uitgeschakeld in hun eerste slagbeurt door Yunesky Maya. De ploeg kwam daarna langszij in de tweede inning door tweemaal te scoren op de rechtshandige Cubaan. Moisés Sierra begon met een honkslag, waarna Carlos Peguero volgde met een tweehonkslag. Zij scoorden respectievelijk op een opofferingsslag van Peter O'Brien en een honkslag van Richard Ureña.

Gigantes nam de leiding in de 1e3 toen, met één uit, José Sirí een driehonkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Ronald Guzmán.

Gigantes voegde een punt toe in de zesde inning op Luis Castillo, die het werpen met twee uit in de vijfde had overgenomen van Maya. Met twee uit en Peter O'Brien (velderskeus) op het eerste honk sloeg Richard Ureña een RBI-double.

Nog eens twee punten werden gescoord in de zevende op reliever Richard Rodriguez. Met één uit bereikte José Sirí het honk na een fout, waarna Ronald Guzmán en Kelvin Gutiérrez volgden met back-to-back RBI-doubles om de voorsprong op te voeren naar 6-2.

Águilas kreeg nog een laatste scoringskans in de 2e7 op reliever Edgar Santana. Met twee uit sloegen Robel García en Francisco Peña beiden een honkslag en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Maar de inning eindigde toen een line drive van volgende slagman Luis Liberato werd gevangen door tweede honkman Richard Ureña.

Ronald Guzmán en Richard Ureña sloegen beiden twee punten binnen en hadden beide ook twee honkslagen.

De 26-jarige Guzmán speelt sinds 2018 in de Major League voor Texas Rangers. De eerste honkman speelde in 2016 in de All-Star Futures Game. De dag nadat hij in april 2018 werd opgeroepen voor de Majors sloeg hij een homerun. In augustus 2018 werd hij de eerste rookie die drie homeruns sloeg tegen New York Yankees in Yankee Stadium.

De 24-jarige Ureña speelde in de Major League voor Toronto Blue Jays in 2017-2019. In de eerste week na zijn Major League-debuut sloeg Ureña in 2017 een homerun voor Toronto. Hij werd 'designated for assignment' in december 2019, waarna hij werd overgenomen door Baltimore Orioles in januari vorig jaar, maar een maand later was hij wederom zonder club. In december vorig jaar tekende Ureña weer een nieuw Minor League-contract bij Toronto.

Game 3 van de Dominicaanse Finale wordt woensdagavond gespeeld, maar dan weer in het stadion van Gigantes del Cibao.

(12 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.