Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW slaat laat toe tegen Storks; Breidt coaching-staf uit
English

DEN HAAG - HCAW versloeg Silicon Storks met 7-5 in een wedstrijd die een spannend slot had in de series-opener op donderdagmiddag (13 mei).

...Roeland Henrique...
...terug in coaching-staf...
(© Foto: Henk Seppen)
De reeks wordt voortgezet op zaterdag in Bussum en afgesloten op zondag in Den Haag. Beide wedstrijden beginnen om 14:00 uur.

HCAW nam een vroege voorsprong in de eerste inning, maar werd daarna puntloos gehouden in de volgende vier slagbeurten. Met een 3-1 voorsprong nam de Bussumse ploeg een beslissende voorsprong in de 1e8 toen Arthur Bonevacia een grand slam homerun sloeg en dat bezorgde HCAW een 7-2 stand. Maar een spannende 2e9 volgde, want Storks scoorde driemaal, maar stond uiteindelijk met lege handen.

Vandaag breidde HCAW hun coaching-staf uit, want Roeland Henrique was voor het eerst dit seizoen in uniform als assistent van Hoofd Coach Roy Berrevoets. Kort voor het begin van het nieuwe seizoen werd Berrevoets, die aanvankelijk Assistent Coach was, benoemd tot Hoofd Coach als opvolger van Austis Gibbs.

Het is de tweede keer dat Henrique en Berrevoets zullen samenwerken. In 2016 was Berrevoets ook de Hoofd Coach van HCAW met Henrique als zijn 1B Coach. Henrique volgde Berrevoets op en leidde het team van HCAW in 2017 en 2018.

Hierna, in 2019, was Henrique de Assistent Coach van Brian Finnegan bij L&D Amsterdam Pirates met wie hij landskampioen werd na winst van de Holland Series tegen Curaçao Neptunus. Henrique maakte zijn coachdebuut in de hoogste afdeling in 2013, toen hij ook een Assistent Coach was bij Pirates.

(13 mei)HCAW scoorde het eerste punt in de eerste helft van de eerste inning op starter Twan Naessens. Met één uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Victor Draijer en gooide vier wijd op Arthur Bonevacia. Rodney Daal volgde met een tweehonkslag. Dat bracht Draijer over de plaat en bezorgde HCAW lopers op het tweede en derde honk. Dat was het enige punt dat HCAW scoorde in de eerste vijf innings, want een gedwongen nul en een foul-out eindigden de slagbeurt.

Vanaf de tweede inning gooide Twan Naessens vier solide innings en kwam niet in de problemen. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning en kreeg drie nullen op rij in de derde. Naessens kreeg een lead-off single tegen van Max Draijer in de vierde, maar die ging uit bij een steelpoging. En in de vijfde liet HCAW lopers achter op het eerste en tweede honk.

Maar vanaf de zesde inning voegde HCAW zes punten toe.

In de 1e6 verdubbelde de ploeg de voorsprong. Met één uit kreeg Max Draijer vier wijd. Obed Hernandez nam daarna de pitching over van Twan Naessens, maar die kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op Julian Goins en Jules Cremer met een worp raakte. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder van Christopher Ge, maar Draijer scoorde het tweede punt voor HCAW. Een grounder eindigde de slagbeurt en twee lopers bleven achter.

In de zevende inning scoorde HCAW het volgende punt. Bob van der Meer begon met een honkslag en Victor Draijer werd geraakt door een worp. Obed Hernandez schakelde vervolgens powerhitter Arthur Bonevacia met drie slag uit. Hierna nam Gedryon Basilia de pitching bij Storks over, maar hij kreeg een puntscorende honkslag tegen van Rodney Daal.

HCAW-starter Lars Huijer hield Storks puntloos in de eerste zes innings en in die periode kreeg de rechtshander slechts één honkloper. Na drie nullen op rij in de eerste twee innings begon Huijer met drie slag voor lead-off hitter Roy Winkel in de 2e3 met een 1-0 voorsprong voor HCAW. Maar de derde slagbal was een wilde worp en dat stelde Winkel in de gelegenheid het eerste honk te bereiken. Toen daar een foute aangooi op volgde schoof hij op naar het tweede honk. Winkel's pinch-runner Brandon Sint Jago bereikte het derde honk op een grounder van Joel Hernandez, maar bleef daarna achter. In de volgende drie innings schakelde Huijer weer drie slagmensen op rij uit, waarvan nog eens vier met drie slag.

Na 13 slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld en met HCAW op een 3-0 voorsprong kreeg Huijer zijn eerste punt tegen in de 2e7. Met één uit gooide hij vier wijd op Joran Berkhout, waarna hij een honkslag moest toestaan van Ibrahin Redan en een puntscorende honkslag van Darren Winklaar. Huijer kwam hierna tot drie slag op de volgende twee slagmensen.

In de 1e8 nam HCAW meer afstand. Met één uit kreeg pinch-hitter Kevin Nieveld vier wijd in zijn eerste slagbeurt van het seizoen. De utility player kwam na vorig seizoen van DSS/Kinheim naar HCAW, maar kon nog niet in actie komen vanwege een handblessure, inclusief de oefenperiode. Nieveld werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van pinch-hitter Kevin Dirksen. Hierna kreeg HCAW de honken vol toen Bob van der Meer een tweehonkslag sloeg en Victor Draijer vier wijd kreeg. Volgende slagman Arthur Bonevacia dreunde de bal diep het rechtsveld in voor een grand slam homerun. En dat verhoogde de stand naar 7-1.

Storks scoorde hun tweede punt in de 2e8. Joel Hernandez en Joshmar Doran begonnen met honkslagen en dat leidde tot de eerste werperswissel voor HCAW. Met lopers op het eerste en derde honk nam Jack Wagner het over van Lars Huijer. Doran werd uitgeschakeld op een grounder van Brendly Martina, maar Hernandez scoorde.

In de 1e9 schakelde Gedryon Basilia drie HCAW-slagmensen met drie slag uit. Hij kreeg ook een one-out double tegen van Julian Goins, maar die bleef achter.

Een spannende 2e9 volgde. Met één uit kwam Darren Winklaar op het honk na een fout, waarna pinch-hitter Gideon Ocalia volgde met een infield-hit. Winklaar scoorde vervolgens op een pinch-hit single van Kevin van Veen, maar in deze situatie volgde ook een cruciale uit, want Ocalia werd uitgetikt toen hij te ver doorliep over het tweede honk. Met twee uit kreeg Joel Hernandez vier wijd, waarna twee punten werden gescoord op een tweehonkslag van Joshmar Doran. Maar de inning en de wedstrijd eindigden hierna toen Brendly Martina werd uitgevangen.


Silicon Storks - HCAW 5-7
123456789RHE
HCAW100001140-7102
Silicon Storks000000113-570
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (2-1)7 (*)91422

Jack Wagner1.211332

Jasper Efrink, SV (1)0.1-----

(*) - Huijer gooide op twee slagmensen in de achtste inning

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Twan Naessens, L (0-2)5.114522

Obed Hernandez111111

Gedryon Basilia2.252444

Homerun: HCAW: Arthur Bonevacia (2)(8e,grand slam,2 uit,op Basilia).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jeffrey Bentsnijder, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Sten Wessel.
Public Address Announcer-None.
Scoreboard Operator-Gedaan vanuit de Storks dug-out.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:06 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', The Hague.

Game Notes:
Arthur Bonevacia (HCAW) slaat een grand slam homerun.
Stephen Henson (Storks) in 2e8 weggestuurd door HP Umpire Jeffrey Bentsnijder.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 18° C; windrichting oost-zuidoost; windsnelheid 16 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 53%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.