Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus boekt 5e 'mercy-rule' winst van seizoen vs. Hoofddorp Pioniers
English

HOOFDDORP - Curaçao Neptunus won met 13-1 in zeven innings in de series-opener tegen Hoofddorp Pioniers op donderdagmiddag (13 mei). Hiermee boekte de ploeg de vijfde 'mercy-rule' winst in hun zeven tot nu toe gespeelde wedstrijden en de derde op rij.

Voor Neptunus was dit de zevende achtereenvolgende overwinning om ongeslagen te blijven. Voor Pioniers was het de vijfde nederlaag in zes wedstrijden en vierde op rij.

Neptunus kwam tot 16 honkslagen in het duel van vandaag, waaronder drie van veteraan Shaldimar Daantji. Die speelde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen, na te hebben moeten toekijken met een lies-blessure, die hij vorige maand opliep tijdens het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Daantji scoorde tweemaal en sloeg een punt binnen.

Drie Neptunus-punten werden gescoord door Dwayne Kemp, die vandaag in zijn 500e competitiewedstrijd speelde. De meeste van deze wedstrijden speelde hij voor Neptunus, met uitzondering van 68 wedstrijden die hij speelde voor Sparta-Feyenoord in 2006 en 2007.

...Oliver van der Wijst Severino...
(© Foto: Henk Seppen)
Drie spelers tekenden voor de vijf honkslagen die Pioniers liet noteren op drie werpers. Denzel Brooks en Jeldwin Orman sloegen er allebei twee, Jorrit Penseel sloeg er één.

Oliver van der Wijst Severino speelde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Pioniers. Hij begon als derde honkman en sloeg 0-uit-2, maar maakte ook twee fouten. Tot en met afgelopen vrijdag stond Van der Wijst op het roster van HCAW, voor wie hij uitkwam in een paar oefenwedstrijden. Dit seizoen zal de infielder spelen voor Templiers de Sénart in de Franse competitie, die ergens in juni van start zal gaan. Hij reist heen-en-weer naar Parijs om in het weekeinde in Sénart te zijn, maar zal doordeweeks inzetbaar zijn voor Pioniers.

Van der Wijst stond eerder op het roster van Pioniers in de seizoenen 2017 en 2018. In deze seizoenen was hij ook professioneel actief in de organisatie van de Houston Astros. In deze twee seizoenen speelde hij in 45 wedstrijden voor het Rookie League-team van Houston in de Dominicaanse Republiek waar hij is geboren. Vanwege zijn profloopbaan speelde hij in 2017 niet voor Pioniers. Maar na in juni 2018 te zijn 'released' speelde de infielder in negen wedstrijden voor Pioniers in het restant van het seizoen.

Vorig seizoen stond Van der Wijst op het roster van L&D Amsterdam Pirates, maar speelde niet voor de ploeg. Hij kwam toen uit voor Nettuno BC 1945 in de Serie A2, de tweede hoogste afdeling in Italië.

Van der Wijst maakte zijn debuut in 2014 toen hij één wedstrijd speelde voor Amsterdam Pirates. Hij verhuisd daarna naar Kinheim, maar speelde niet voor de hoofdmacht in het seizoen 2015. Na in 2016 wel voor Kinheim te hebben gespeeld verhuisde hij naar Pioniers. In 2019 speelde hij een volledig seizoen voor HCAW.

(13 mei)Neptunus nam een vroege voorsprong door driemaal te scoren in de eerste helft van de eerste inning. Met een 5-0 voorsprong na vier innings nam de Rotterdamse ploeg meer afstand om tot een mercy-rule puntenverschil te komen.

In de eerste helft van de eerste inning scoorde Neptunus driemaal op John Michael Halley. De rechtshander gooide vier wijd op Stijn van der Meer en John Polonius, waarna hij een puntscorende honkslag moest toestaan van Dwayne Kemp. Op deze honkslag schoof Polonius op naar het derde honk en hij scoorde op een opofferingsslag van Roger Bernadina. Hierna bereikte Kemp het derde honk na een honkslag van Dudley Leonora en scoorde het derde punt toen schijn werd geconstateerd.

Neptunus voegde een punt toe in de tweede inning toen Quintin de Cuba opende met een honkslag, opschoof op een infield-hit van Shaldimar Daantji en een 'force play-grounder; van Stijn van der Meer, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van John Polonius.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld in de derde inning. De ploeg scoorde een onverdiend punt in de vierde, maar liet ook drie lopers achter. De Cuba begon met een honkslag en met één uit kreeg Van der Meer vier wijd. De honken raakten vol toen een 'force play-grounder' van Polonius in een fout eindigde. De Cuba scoorde vervolgens op een 2-out single van Roger Bernadina, die daarna gedwongen uitging, zodat er drie lopers achterbleven.

In de vijfde inning, op drie werpers, scoorde Neptunus opnieuw drie punten, waarvan twee onverdiend. Lead-off hitter Benjamin Dille kwam na een fout op het honk en bereikte het derde honk op een honkslag van Dashenko Ricardo. Met lopers 'op de hoeken' werd Mathijs Oosterbeek de nieuwe werper voor Pioniers. Hij kreeg een snelle eerste nul, maar moest daarna een RBI-single incasseren van Shaldimar Daantji en kreeg de honken vol toen ook Stijn van der Meer een honkslag sloeg. Het volgende punt kwam tot stand na vier wijd voor John Polonius, wat leidde tot een werperswissel. Linkshander Sebastian Kok nam het over en kreeg een 'force play-grounder' van Dwayne Kemp. Echter, bij een poging Daantji op de plaat uit te schakelen werd een fout gemaakt. Neptunus liet weer drie lopers achter, want een foul-out en groundout volgden.

Met een 8-0 achterstand scoorde Pioniers wat hun enige punt zou blijven in de 2e5. Neptunus-starter Diegomar Markwell, die zijn 150e Hoofdklasse-winst en zijn 1.000e strikeout in zicht krijgt, kwam in de eerste vier innings niet in de problemen. In deze slagbeurten stond de ervaren linkshander maar één slagman tot de honken toe. Na de eerste zeven slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld stond Markwell een one-out single toe van Jeldwin Orman in de derde. Hij schakelde hierna weer de volgende zes slagmensen uit.

Met één uit in de vijfde inning kreeg Markwell drie honkslagen tegen wat resulteerde in het punt. Denzel Brooks bereikte het honk met een infield-hit, schoof op naar het derde honk op een honkslag van Jorrit Penseel en scoorde op een tweehonkslag van Jeldwin Orman. Maar Penseel en Orman strandden op het derde en tweede honk, want een grounder en een strikeout maakten een einde aan de slagbeurt.

In de 1e6 kwam Neptunus tot een rally van zes punten om de stand op te voeren naar 13-1. Gregory Muller begon met een honkslag en Dashenko Ricardo sloeg een tweehonkslag om de rally te beginnen. Muller scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Quintin de Cuba, maar dat leidde ook tot een dubbelspel, want Ricardo werd uitgeschakeld toen hij het derde honk probeerde te bereiken. Met twee uit voegde Neptunus nog eens vier punten toe. De honken raakten vol toen Shaldimar Daantji, Stijn van der Meer en John Polonius allemaal een honkslag sloegen. Reangelo Willems werd daarna de nieuwe werper, maar die werd begroet met een 2-run single van Dwayne Kemp. De honken kwamen wederom vol te staan toen Roger Bernadina vier wijd kreeg en daarna was het Dudley Leonora die een 2-run single afleverde. Willems sloot af met een strikeout, maar Neptunus had een mercy-rule puntenverschil bereikt.

Markwell's opvolger Misja Harcksen kreeg drie nullen op rij in de zesde inning, waarna Kevin Bakker de zevende inning gooide. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Denzel Brooks. Die schoof op na een grounder, maar bleef achter, want een vangbal eindigde de wedstrijd.


Hoofddorp Pioniers - Curaçao Neptunus 1-13 (7 inn.)
123456789RHE
Curaçao Neptunus3101350 -13160
Hoofddorp Pioniers0000100 -154
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (2-0)51-411

Misja Harcksen12----

Kevin Bakker1--1--

pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
John Michael Halley, L (1-1)4 (*)13775

Mathijs Oosterbeek0.1-121-

Sebastian Kok1.1--544

Reangelo Willems1.112211

(*) - Halley gooide op twee slagmensen in de vijfde inning

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Richard Wessel, 3B-Jeroen Rekveld.
Official Scorer-Remko Helms.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Joey Eeman.
Scoreboard Operator-Scorebord buiten gebruik.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:10 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Amsterdam.

Game Notes:
Dwayne Kemp (Neptunus) speelt in zijn 500e competitie-wedstrijd in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 18° C; windrichting oost-noordoost; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvohtigheid 55%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.