Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 juli 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Dag 2 European Champions Cup: Verlies Amsterdam Pirates, Duel Neptunus gestaakt
English

OSTRAVA / FR›DEK-MÕSTEK (TsjechiŽ) - Op woensdag (14 juli), Dag 2 van het toernooi om de European Champions Cup in TsjechiŽ stonden L&D Amsterdam Pirates en CuraÁao Neptunus allebei tegenover een Duitse tegenstander.

In Ostrava kwam Pirates te kort tegen Bonn Capitals en verloor met 14-13. In Frżdek-MŪstek speelde Neptunus tegen de Duitse kampioen Heidenheim HeidekŲpfe, maar hun wedstrijd werd halverwege de vierde inning gestaakt wegens hevige regen en bliksem. Op dat moment stond Neptunus met 3-1 voor. Het duel wordt donderdagochtend uitgespeeld. De avondwedstrijd in Ostrava werd afgelast wegens de weersomstandigheden.

Op dinsdag kwam Amsterdam Pirates terug van een achterstand in de opener tegen Arrows Ostrava (TsjechiŽ) en won met 8-6, terwijl Neptunus opende met een 14-4 winst in acht innings tegen Rouen Huskies (Frankrijk).

Op dinsdagavond keek Pirates tegen een 5-3 achterstand aan na drie innings, maar kwam langszij en nam de leiding in de achtste om te winnen. Vandaag stond de Amsterdamse ploeg wederom op achterstand, 5-0 na drie innings en 9-3 na vijf. Ook nu kwam het team langszij, stond weer even achter, maar hernam de leiding weer laat in de wedstrijd. Echter, dit keer kon Pirates de voorsprong niet vasthouden en stond met lege handen.

Vanwege de afgelastingen van vandaag werd het speelschema voor donderdag aangepast. Neptunus zal eerste hun wedstrijd uitspelen tegen Heidenheim in Frżdek-MŪstek, waarna de ploeg naar Ostrava zal verhuizen om te spelen tegen UnipolSai Fortitudo Bologna om 17:30 uur. Dat duel stond aanvankelijk op het schema voor 15:00 uur. Heidenheim blijft in Frżdek-MŪstek om in de middag tegen Rouen te spelen in een wedstrijd die eigenlijk in Ostrava zou worden gespeeld.

De afgelaste avondwedstrijd van vanavond tussen Parma en Arrows Ostrava is opnieuw vastgesteld voor donderdagochtend 10 uur in Ostrava. Hierdoor werd de wedstrijd tussen Amsterdam Pirates en Parma verplaatst van Frżdek-MŪstek naar Ostrava en volgt het Parma vs. Ostrava duel om 13:30 uur. Doordat de wedstrijd tussen Pirates en Parma werd verschoven naar Ostrava worden er nu vier wedstrijden gespeeld op het hoofdveld van het toernooi. Hierdoor zal de avondwedstrijd tussen Ostrava en Bonn nu om 21:00 uur beginnen, in plaats van 19:30 uur.

(14 juli)

Overige uitslagen Dag 2:
Poule A: Arrows Ostrava vs. Parma Baseball Club afgelast (regen).
Poule B: Rouen Huskies vs. UnipolSai Fortitudo Bologna 1-17 (5 inn.).L&D Amsterdam Pirates vs. Bonn Capitals
Amsterdam Pirates scoorde 13 punten en sloeg 12 honkslagen in hun tweede wedstrijd van het toernooi. Echter, hun pitching kreeg 14 punten en 15 honkslagen tegen. De drie Pirates-pitchers gooiden samen negen keer vier wijd. Overigens gooiden ook de vier Bonn-werpers samen negen keer vier wijd in deze lange wedstrijd, die drie uur en 41 minuten duurde.

Amsterdam Pirates kreeg een kans de score gelijk in de eerste helft van de eerste inning te openen op de AustraliŽr Wilson Lee. Met ťťn uit gooide de linkshander vier wijd op Kalian Sams, zag Sharlon Schoop het honk bereiken na een fout en kreeg een honkslag tegen van Denzel Richardson, wat voor volle honken zorgde. Maar hierna schakelde hij Sicnarf Loopstok met drie slag uit en kreeg een inning-afsluitende vangbal van Delano Selassa.

Bonn Capitals liet lopers achter op het eerste en tweede honk in hun eerste slagbeurt op Amsterdam-starter Jelle van der Lelie. De Duitse ploeg opende daarna de score in de 2e2 toen Wilson Lee begon met een homerun.

Met een loper op het eerste honk in de 1e3 schakelde de 29-jarige Wilson Lee Richardson en Loopstok met drie slag uit. Lee speelde professioneel in de Rookie League in 2011-2012 in de Pittsburgh Pirates-organisatie. Hij speelde ook in de professionele Australian Baseball League voor Adelaide Bite, waar hij teamgenoot was van de Nederlandse pitcher Loek van Mil en catcher Bas Nooij. Wilson Lee, die ook als outfielder speelt, kwam uit voor Draci Brno in de Tsjechische competitie in 2014, waarna hij in 2015 verhuisde naar Bonn Capitals. Na drie seizoenen te hebben gespeeld voor de ploeg uit Bonn speelde hij in 2018 voor Solingen Alligators, maar keerde daarna weer terug naar Bonn. Vorig jaar was hij de Meest Waardevolle Speler van de Duitse Bundesliga, maar zijn team verloor de best-of-five Kampioensfinale tegen Heidenheim HeidekŲpfe.

In de 2e3 kwam Bonn tot een rally van vier punten op Jelle van der Lelie. De vier punten waren allemaal onverdiend, want de Amsterdamse verdediging maakte twee fouten, maar de rookie-pitcher kreeg ook een aantal productieve honkslagen tegen. Met ťťn uit bereikte Vincent Ahrens het honk na een fout van de ervaren eerste honkman Kenny Berkenbosch. Dat werd gevolgd door een vangbal, wat de derde nul had kunnen zijn. Maar nu met twee uit gooide Van der Lelie vier wijd op de 34-jarige Nieuw-Zeelander Daniel Lamb-Hunt, die sinds 2010 in Duitsland speelt. Wilson Lee toonde hierna dat hij ook goed overweg kan met de knuppel, want hij leverde een 2-run triple af. Even later scoorde Lee nadat Danny Lankhorst het honk bereikte op een fout van derde honkman Mick Vos. En Lankhorst zou gaan scoren op een hiernavolgende honkslag van Anthony Rodriguez Klinzing. Van der Lelie sloot af met een strikeout, maar Bonn stond met 5-0 voor!

Pirates verkleinde de achterstand naar 5-3 in de 1e4. Delano Selassa begon met vier wijd en schoof op na een one-out pinch-hit single van Rashid Gerard. Met twee uit maakte Gilmer Lampe goed contact en sloeg een 3-run homerun.

In de 2e4 antwoordde Bonn Capitals met een volgende 4-run rally met prima slagwerk op Van der Lelie. Met ťťn uit kreeg hij een honkslag tegen van Joseph Wittig, waarna vier wijd volgde op Vincent Ahrens en hij een homerun moest incasseren van Terrell Joyce. Daniel Lamb-Hunt volgde met een honkslag en scoorde toen Wilson Lee een RBI-double afleverde. Met Capitals nu op een 9-3 voorsprong nam Gio de Graauw de Pirates-pitching over. Hij gooide vier wijd en kreeg twee vangballen, maar de Duitse ploeg was op dit moment in het duel duidelijk de beste.

Nadat beide teams puntloos bleven in de vijfde sloeg Pirates toe met een 6-run rally in de 1e6 om langszij te komen! Wilson Lee gooide vier wijd op Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard, waarna de linkshander werd opgevolgd door Samuel Steigert. Doordat Lee in de wedstrijd bleef als linksvelder kwam ook de nieuwe werper in de slagvolgorde terecht. Steigert kwam onmiddellijk in de problemen. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Roelie Henrique, waarna de honken vol kwamen na vier wijd voor Gilmer Lampe. En daarna dreunde Kalian Sams de bal diep het linksveld in voor een grand slam homerun! Steigert gooide vervolgens vier wijd op Sharlon Schoop en werd vervangen door Nicholas Micheli. Hij kreeg een foul-out en een vangbal, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Delano Selassa en dat bracht de stand op 9-9.

Bonn Capitals hernam de leiding onmiddellijk weer in de 2e6 toen Danny Lankhorst homerde met twee uit.

Wederom kwam Amsterdam Pirates tot een rally en scoorde dit keer vier punten in de 1e7 om voor de eerste keer in het duel de leiding te nemen. De honken raakten vol nadat Rashid Gerard begon met een honkslag, Roelie Henrique volgde met een stootslag-honkslag en Gilmer Lampe vier wijd kreeg. Na drie slag voor Kalian Sams leverde Sharlon Schoop een 2-run single af om Pirates op een 11-10 voorsprong te zetten. Hierna kreeg ook Denzel Richardson drie slag, maar dit keer volgde Sicnarf Loopstok met een 2-run double. Nicholas Micheli sloot af met drie slag voor Delano Selassa, maar nu was het de Duitse ploeg die tegen een achterstand aankeek.

De Amsterdamse voorsprong was van korte duur, want Bonn kwam langszij met twee uit in de 2e7. Gio de Graauw kreeg honkslagen tegen van Joseph Wittig en Vincent Ahrens, maar volgde met een strikeout. Met ťťn uit werd Mike Groen ingezet als nieuwe pitcher. Hij zag Daniel Lamb-Hunt een line drive slaan naar het rechtsveld waar de bal werd gevangen door Denzel Richardson. Maar volgende slagman Wilson Lee dreunde de bal diep het linksveld in voor een 3-run homerun. Zijn tweede in de wedstrijd en derde in het toernooi. En dat maakte er een 13-13 stand van!

Nadat Pirates op rij was uitgeschakeld in de 1e8 namen de Duitsers de leiding weer over. Met twee uit kreeg Mike Groen de honken vol. Hij kreeg een 2-out single tegen van Eric Brenk, die het tweede honk stal, waarna vier wijd volgde voor Joseph Wittig. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp gooide Groen ook vier wijd op Vincent Ahrens. Terrell Jocye volgde met een puntscorende honkslag die Bonn op een 14-13 voorsprong zette. Met de honken nog altijd vol eindigde de slagbeurt met een grounder.

In de 1e9 beklom de Amerikaan Terrell Joyce, die Bonn Capitals net op voorsprong had gezet, de heuvel. Hij was de opvolger van Nicholas Micheli, die dinsdag een save had verdiende in Bonn's 5-4 winst tegen Parma. Joyce, die drie seizoenen (2012-2014) speelde in Rookie League/Single-A in de organisatie van Houston Astros, kreeg het 'zwaarste' deel van de Pirates-slagvolgorde tegenover zich, namelijk powerhitters Gilmer Lampe, Kalian Sams, Sharlon Schoop en Denzel Richardson. Joyce begon met vier wijd voor lead-off hitter Gilmer Lampe, maar Sams werd uitgevangen. Lampe stal daarna het tweede honk en schoof op naar het derde honk op een grounder van Schoop. Maar de wedstrijd eindigde toen ook Richardson een grounder sloeg. En daarmee sloeg Joyce niet alleen het beslissende punt binnen, maar hij verdiende ook een save.


Bonn Capitals - L&D Amsterdam Pirates 14-13
123456789RHE
L&D Amsterdam Pirates000306400-13122
Bonn Capitals01440131X-14151
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Jelle van der Leliex3.154895

Gio de Graauw343433

Mike Groen, BS (1), L (0-1)1.212322

pitchers Bonn Capitalsinn.SOBBHRER
Wilson Lee5 (*)75555

Samuel Steigert- (**)-2244

Nicholas Miceli, BS (1), W (1-0)351544

Terrell Joyce, SV (1)1-1---

(*) - Lee gooide op twee slagmensen in de zesde inning
(**) - Steigert gooide op vier slagmensen in de zesde inning

Homeruns: Pirates: Gilmer Lampe (2)(4e,3-run,2 uit,op Lee), Kalian Sams (2)(6e,grand slam,0 uit,op Steigert); Bonn: Wilson Lee 2 (3)(2e,solo,0 uit, op Van der Lelie; 7e,3-run,2 uit,op Groen), Terrell Joyce (1)(4e,3-run,1 uit,op Van der Lelie), Danny Lankhorst (1)(6e,solo,2 uit,op De Graauw).
Box Score
Play-by-Play
Umpires:
HP-MojmŪr Jankovič (Slowakije), 1B-Serge Makouchetchev (Frankrijk), 3B-Marek Vičar (TsjechiŽ)
Official Scorer-Kateřina HavrlantovŠ (TsjechiŽ).
Play-by-Play Scorer-Matěj Neděla (TsjechiŽ).
Technical Commissioner-Alessandra Soprani (ItaliŽ).
Aanvangstijd-10:30 uur.
Speeltijd-3:41 uur.
Locatie-Arrows Park, Ostrava (TsjechiŽ) (complex Arrows Ostrava).

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 24° C; windrichting zuidoost; windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 67%.CuraÁao Neptunus vs. Heidenheim HeidekŲpfe
Op het honkbal-complex in Frżdek-MŪstek werd het duel tussen Neptunus en Heidenheim HeidekŲpfe halverwege de vierde inning gestaakt vanwege hevige regen en bliksem. Het was niet mogelijk te wachten, omdat het veld geen licht-installatie heeft. En dus werd de wedstrijd gestaakt. De Technische Commissie besloot later dat het duel zal worden uitgespeeld op donderdagochtend om 11 uur, eveneens in Frżdek-MŪstek.

Neptunus opende de score met twee punten met twee uit in de 1e2 zonder het slaan van een honkslag. De Amerikaanse linkshander Ross Vance gooide in deze inning vijfmaal vier wijd (vier op rij) wat resulteerde in de twee punten. In 2016-2017 speelde Vance professioneel in Rookie League/Single-A/Double-A in de organisatie van St. Louis Cardinals.

Vance gooide vier wijd op lead-off hitter Gianison Boekhoudt, waarna hij de volgende twee slagmensen uitschakelde, waaronder een strikeout voor Benjamin Dille. De linkshander kreeg daarna de honken vol na vier wijd voor Dashenko Ricardo en Shaldimar Daantji. Hierna gooide Vance ook vier wijd op Stijn van der Meer en John Polonius en dat leverde twee punten op. Met de honken nog altijd vol sloeg Dwayne Kemp een line drive, maar die werd gevangen door de Belgische korte stop Drew Janssen.

Heidenheim HeidekŲpfe kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Kaj Timmermans. Met ťťn uit kreeg hij een honkslag tegen van Drew Janssen, waarna Shawn Larry op het honk kwam toen tweede honkman Dwayne Kemp een fout maakte op zijn grounder. Janssen schoof op naar het derde honk na een vangbal, maar de twee lopers bleven achter.

De Duitse kampioen halveerde de achterstand in de 2e2. Luke Sommer begon met een tweehonkslag. Met ťťn uit bereikte hij het derde honk op een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Simon Liedtke. Timmermans volgde met vier wijd voor de volgende slagman, maar een grounder eindigde de slagbeurt.

Neptunus voegde een punt toe in de 1e4 toen Shaldimar Daantji een homerun sloeg met twee uit. Daantji's homerun was pas de tweede honkslag in het duel voor Neptunus.

Even later werd het duel onderbroken door de regen en vervolgens definitief gestaakt vanwege de weersomstandigheden en bliksem.


Heidenheim HeidekŲpfe - CuraÁao Neptunus gestaakt (regen)
123456789RHE
CuraÁao Neptunus0201 -321
Heidenheim HeidekŲpfe010 -140
(wedstrijd gestaakt halverwege de vierde inning wegens hevige regen en bliksem)
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans (pitcher-of-record)312411

pitcher Heidenheim HeidekŲpfeinn.SOBBHRER
Ross Vance (pitcher-of-record)425233

Homerun: Neptunus: Shaldimar Daantji (1)(4e,solo,2 uit,op Vance).
Umpires: HP-Vladimir Richter (TsjechiŽ), 1B-Valerio Pizziconi (ItaliŽ), 3B-Andrea Caser (ItaliŽ).
Official Scorer-Martina BurkovicovŠ (TsjechiŽ).
Play-by-Play Scorer-Alexandra SlanŠ (TsjechiŽ).
Technical Commissioner-Henk van der Linde (Nederland).
Aanvangstijd-17:00 uur.
Speeltijd-1:10 uur.
Locatie-Complex Baseball Klub Klasik, Frżdek-MŪstek (TsjechiŽ) (complex BK Klasik).

Game Notes:
Wedstrijd halverwege de 4e inning onderbroken wegens hevige regen en bliksem, daarna gestaakt.
Wedstrijd wordt herrvat op donderdag 15 juli om 11 uur in Frżdek-MŪstek.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 26° C; windrichting zuidoost; windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 70%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.