Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Gigantes shuts out Águilas in derde winst in Dominicaanse Finale
English

SANTIAGO DE LOS CABALLEROS (Dominicaanse Republiek) - Gigantes del Cibao kwam tot een 5-0 shutout tegen Águilas Cibaeñas in Game 4 van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga de Béisbol de Profesional de la República Dominicana (LIDOM) op vrijdagavond (15 januari). Gigantes is één overwinning af van de titel en plaatsing voor deelname aan de Caribbean World Series. Gigantes won de eerste twee wedstrijden met respectievelijk 5-1 en 6-2, waarna Águilas met 6-3 won in het derde duel.

In Estadio Cibao sloeg het bezoekende Gigantes toe in de middelste innings en 'outhitte' Águilas met 10-3. Ronald Guzmán sloeg 4-uit-5 met een tweehonkslag en scoorde een punt. Peter O'Brien, José Sirí en Juan Francisco sloegen allemaal een homerun.

Hoewel Gigantes een aantal honklopers kreeg werd de ploeg puntloos gehouden in de eerste drie innings door Águilas-starter Yoanner Negrin. Met twee uit in de eerste inning had Gigantes lopers op het eerste en tweede honk, maar de inning eindigde toen een line drive van Moisés Sierra werd gevangen. In de tweede slagbeurt begin Negrin met vier wijd, maar werd even later gesteund met een dubbelspel. De rechtshandige Cubaan schakelde drie slagmensen op rij uit in de derde, maar kwam in de vierde in de problemen.

Negrin begon met een strikeout, maar moest vervolgens een homerun incasseren van Juan Francisco. Met twee uit homerde ook Peter O'Brien. Volgende slagman Richard Ureña sloeg een tweehonkslag en scoorde het derde punt op een hiernavolgende honkslag van Carlos Paulino. Hierna nam Luis Castillo de pitching over en kreeg een inning-afsluitende 'force play-grounder'.

In de vijfde inning begon Nabil Crismatt in relief voor Castillo. De rechtshandige Colombiaan werd begroet met een lead-off homerun van José Sirí, die in december een minor league-contract tekende bij Houston Astros. Hierna sloeg Ronald Guzmán een tweehonkslag. Met één uit kreeg Juan Francisco opzettelijk vier wijd, maar de honken raakten vol toen Moisés Sierra een normale vrije loop kreeg. Dat leidde weer tot een werperswissel. José Cuas nam het over en zag een punt worden gescoord op een opofferingsslag van Peter O'Brien, zodat de stand werd verhoogd naar 5-0.

Peter O'Brien speelt professioneel sinds 2012. Sindsdien was de Amerikaanse outfielder actief in acht verschillende organisaties. O'Brien speelde in 72 Major League-wedstrijden voor Arizona Diamondbacks (2015-2016) en Miami Marlins (2018-2019). De 30-jarige O'Brien maakte zijn profdebuut in de minors bij New York Yankees in 2012-2014. In 2017 speelde outfielder in de minors voor vier verschillende clubs: Kansas City Royals, Cincinnati Reds, Texas Rangers en Los Angeles Dodgers. In mei 2018 werd hij geruild naar Miami Marlins. In december 2019 tekende O'Brien een minor league-contract bij Atlanta Braves, maar in augustus vorig jaar werd hij 'released'.

Juan Francisco, die in de vierde inning homerde, speelde in de Major League voor Cincinnati Reds (2009-2011), Atlanta Braves (2012-2013), Milwaukee Brewers (2013) en Toronto Blue Jays (2014). Hierna speelde 33-jarige designated hitter in Japan in Nippon Professional Baseball voor Yomiuri Giants (2015). In 2017-2020 speelde Francisco in Mexico.

Startende werper Richelson Peña had een sterk optreden voor Gigantes, dat drie dubbelspelen maakte. De rechtshandige Dominicaan kwam tot viermaal drie slag en stond slechts drie hits toe in zeven innings. Twee relievers maakten het karwei daarna af en gooiden beiden een hitloze inning.

Águilas kreeg slechts één loper in scoringspositie. Dat gebeurde in de tweede inning. Lead-off hitter Rangel Ravelo kreeeg vier wijd en schoof op na een wilde worp. Met één uit bereikte hij het derde honk na een vangbal, maar bleef vervolgens achter.

Game 5 wordt op zaterdag gespeeld.

(15 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.