Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caimanes komt langszij in Colombiaanse Finale
English

BARRANQUILLA (Colombia) - Caimanes de Barranquilla boekte een 5-1 overwinning op zondag (17 januari) tegen Vaqueros de Montería in Game 2 van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Profesional Colombiana de Béisbol. In de opener op zaterdag won titelverdediger Vaqueros met 4-3. Game 3 wordt dinsdag gespeeld.

Dilson Herrera en Robinson Cabrera sloegen beiden drie honkslagen van Caimanes in Estadio Édgar Rentería. De 26-jarige tweede honkman Herrera speelde in de Major League sinds 2014. De Colombiaanse infielder speelde voor New York Mets (2014-2015), Cincinnati Reds (2018) en Baltimore Orioles (2020). Vorig jaar speelde hij in drie wedstrijden voor Baltimore en werd 'designated for assignment' nadat hij viermaal drie slag had gekregen in zes slagbeurten.

Nadat Vaqueros een loper had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning sloeg Caimanes met drie punten toe in hun eerste slagbeurt op Manaurys Correa. Met één uit sloeg Harold Ramírez een honkslag en werd Jhonatan Galvez geraakt door een worp. De twee schoven op na een wilde worp, waarna het eerste punt werd gescoord op een opofferingsslag van Audy Ciriaco. Dilson Herrera volgde met een honkslag om het tweede punt binnen te brengen. Herrera stal vervolgens het tweede honk en scoorde het derde punt in de slagbeurt na een honkslag van Robinson Cabrera.

De thuisploeg voegde het vierde punt toe in de vijfde inning toen de Vaqueros-verdediging drie fouten maakte. Lead-off hitter Franscisco Acuña kwam op het honk na een fout, waarna een opofferingsstootslag van volgende slagman Tito Polo ook in een fout eindigde. Beide lopers schoven op toen een pick-off naar het eerste honk de derde fout opleverde. Acuña scoorde hierna op een opofferingsslag van Harold Ramírez.

Caimanes maakte er een 5-0 stand van in de 2e6, maar het had meer kunnen zijn. Dilson Herrera opende met een honkslag, maar werd even later met een pick-off uitgeschakeld door pitcher Manaurys Correa. Toen volgende slagman Robinson Cabrera een honkslag sloeg werd starter Correa opgevolgd door Jhon Pelufo. Die kreeg de honken vol, want Adam Walker bereikte het honk met een infield-hit en Sandy Leon kreeg vier wijd. Acuña scoorde op een opofferingsslag van Francisco Acuña. Hierna kwamen de honken opnieuw vol te staan toen Tito Polo vier wijd kreeg en dat zorgde weer voor een werperswissel. Jaider Rocha nam het over en kreeg vangbal, zodat er dus drie lopers achterbleven.

Vaqueros kreeg de eerste lopers in scoringspositie in de 1e6. Met één uit had de ploeg lopers op het tweede en derde honk, maar reliever Ronald Ramírez sloot daarna af met twee strikeouts.

Vaqueros scoorde hun enige punt in de zevende inning op reliever Randy Consuegra. Met één uit en een loper op het eerste honk kreeg hij een driehonkslag tegen van José Brizuela.

(17 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.